spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑVolvo & Google "γκουγκλάρουν" στο μέλλον

Volvo & Google “γκουγκλάρουν” στο μέλλον

Volvo Google 10Μια πολύ σημαντική συνεργασία ξεκινά μεταξύ Volvo Cars και Google, για να ενσωματώσει τις εφαρμογές Google Αssistant, Google Play Store, Google Maps και άλλες υπηρεσίες της Google στο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Sensus επόμενης γενιάς, που θα βασίζεται στο λειτουργικό Android της Google.

Η επικείμενη συνεργασία της Volvo Cars με την Google θα ενισχύσει περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο ο οδηγός και οι επιβάτες ενός Volvo επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με το αυτοκίνητό τους. Εφαρμογές και υπηρεσίες που αναπτύσσονται από την Google και τη Volvo Cars θα ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο, ενώ χιλιάδες επιπλέον εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες μέσω του Google Play Store, το οποίο βελτιστοποιείται και προσαρμόζεται στα συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας αυτοκινήτου που βασίζονται στο Android.

Volvo Google 11Χιλιάδες in-car εφαρμογές
Καθώς η επόμενη γενιά του Sensus θα τρέχει σε Android, νέες εφαρμογές και ενημερώσεις λογισμικού θα είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο και θα μπορούν να εγκατασταθούν αυτόματα. Αυτό θα επιτρέψει στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Volvo να προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες του πελάτη, προσφέροντας στους οδηγούς πληροφορίες και υπηρεσίες πρόβλεψης που ενημερώνονται συνεχώς.

“Η εγκατάσταση των υπηρεσιών της Google στα αυτοκίνητα Volvo θα επιταχύνει την καινοτομία στο πεδίο της συνδεσιμότητας και θα ενισχύσει την από μέρους μας ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών διασύνδεσης”, δήλωσε ο Χένρικ Γκριν (Henrik Green), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Εξέλιξης της Volvo Cars. “Σύντομα, οι οδηγοί Volvo Google 12ενός Volvo θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε χιλιάδες in-car εφαρμογές που θα κάνουν την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και την εμπειρία διασύνδεσης πιο απολαυστική”.

Κυκλοφοριακά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο
Το Google Assistant περιλαμβάνει ένα κεντρικό φωνητικό interface για το αυτοκίνητο, που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγξουν λειτουργίες όπως ο κλιματισμός και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές για να ακούσουν μουσική και να στείλουν μηνύματα. Η δυνατότητα αυτή συνεισφέρει στο να παραμένει συγκεντρωμένος ο οδηγός, βοηθώντας τον να κρατά συνεχώς τα μάτια του στο δρόμο.

Μέσω του Google Maps, η επόμενη γενιά του Sensus θαVolvo Google 13 παρέχει χάρτες και κυκλοφοριακά δεδομένα που θα ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους οδηγούς να πληροφορούνται για τις συνθήκες κυκλοφορίας που πρόκειται να συναντήσουν και προτείνοντας εγκαίρως εναλλακτικές διαδρομές.

Η στρατηγική σχέση ανάμεσα στη Volvo Cars και την Google, ξεκίνησε το 2017 όταν η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά του συστήματος πληροφόρησης και ψυχαγωγίας της θα βασίζεται στην πλατφόρμα Android της Google. Το πρώτο σύστημα βασισμένο σε Android αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη διετία.

Volvo Google 15Δέσμευση της Volvo Cars είναι η ανάπτυξη στρατηγικών σχέσεων με τρίτους, οι οποίες θα διευρύνουν την γκάμα των υπηρεσιών διασύνδεσης που προσφέρονται στους πελάτες της, στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που δρομολογούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει τις δικές της εφαρμογές, το δικό της λογισμικό και υπηρεσίες διασύνδεσης εντός του Volvo Car Group, εκμεταλλευόμενη το διευρυνόμενο δυναμικό των μηχανικών λογισμικού που διαθέτει.

{joomplucat: limit=34|columns=3}

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO