spot_img

Opel IntelliGrip

 

Πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες για το Grandland X

To προαιρετικό, προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip μπορεί να “μεταμορφώσει” το Opel Grandland X σε ένα “αγριοκάτσικο” σε συνθήκες δρόμου με σαθρό έδαφος ή ολισθηρότητας.

opel-grandland-x-_03_customΤο IntelliGrip εξασφαλίζει βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια σε κάθε τύπο οδοστρώματος. Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, ο οδηγός του προσθιοκίνητου Grandland X απλά επιλέγει το κατάλληλο πρόγραμμα ελέγχου πρόσφυσης μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου στην κεντρική κονσόλα. Το ηλεκτρονικό σύστημα προσαρμόζει άμεσα την κατανομή ροπής στους τροχούς και τις ρυθμίσεις ESP (electronic stability program) σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα (mode).

Το IntelliGrip περιλαμβάνει πέντε προγράμματα

Normal / Onroad: Το ‘Normal’ mode ενεργοποιείται με το που ξεκινά το Grandland X. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP) και ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζονται σε συνήθεις συνθήκες στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο ή στο επαρχιακό δίκτυο.opel-grandland-x-_07_custom

Snow (Χιόνι): Το ‘Snow mode’ εξασφαλίζει τη βέλτιστη δυνατή πρόσφυση στον πάγο και στο χιόνι με ταχύτητες έως 50 km/h. Ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζει την ολίσθηση των εμπρός τροχών, φρενάροντας τον ολισθαίνοντα τροχό και μεταφέροντας τη ροπή στον άλλο εμπρός τροχό.

Mud (Λάσπη): Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει περισσότερη ολίσθηση. Η σκόπιμη ολίσθηση του τροχού με τη λιγότερη πρόσφυση όταν το όχημα ξεκινά απομακρύνει τη λάσπη, με αποτέλεσμα τα ελαστικά να ανακτούν την πρόσφυσή τους. Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο ποσοστό ροπής κατανέμεται στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση. Το πρόγραμμα είναι ενεργό μέχρι τα 80 km/hh.opel-grandland-x-_04_custom

Sand (Άμμος): Επιτρέπει την περιορισμένη ταυτόχρονη ολίσθηση των δύο κινητήριων τροχών, για να μπορεί το αυτοκίνητο να κινηθεί και να μην βυθιστεί στην άμμο

 

 

opel-grandland-x-_02_custom

ESP Off: Απενεργοποιεί το ESP και τον έλεγχο πρόσφυσης σε ταχύτητες έως 50 km/h. Για λόγους ασφαλείας, το IntelliGrip επιστρέφει αυτόματα σε ‘normal mode’ σε ταχύτητες πάνω από 50 km/h.

Επομένως, το σύστημα προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, επιτρέπει ολίσθηση όταν είναι απαραίτητο και  έτσι πετυχαίνει τη βέλτιστη ισορροπία των τροχών, ανάλογα με το βαθμό πρόσφυσης.

opel-grandland-x-_06_customΗ καινοτόμος τεχνολογία IntelliGrip διατίθεται με όλους τους συνδυασμούς κινητήρων/ κιβωτίων ως μέρος του προαιρετικού πακέτου All Road Pack που περιλαμβάνει επίσης Ζάντες αλουμινίου 7.5J x 18, σχεδίασης 5-Y, Diamond cut και ελαστικά διαστάσεων 225/55 R18. Στην έκδοση X-Clusive το πακέτο περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό.

 

Δείτε το video Grandland X | Easy Traction with IntelliGrip

https://www.youtube.com/watch?v=5zy-Pu6fEbA

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO