spot_img
HomeAUTOΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBMW i Vision Dynamics

BMW i Vision Dynamics

BMW i Vision Dynamic 10Το BMW i Vision Dynamics αποπνέει μία μοντέρνα, προηγμένη και τεχνικά ελκυστική αισθητική από όλες τις γωνίες. Σαν ένα καινοτόμο μοντέλο της BMW, αποκαλύπτει πολύ καθαρά το μελλοντικό όραμα μιας απολαυστικής ηλεκτροκίνησης με έντονα συναισθηματικά στοιχεία. “Μεταφέρει” τη φιλοσοφία ηλεκτροκίνησης για το πολύ άμεσο μέλλον. Πρόκειται για ένα τετράθυρο Gran Coupe, με αυτονομία 600 χλμ. τελική ταχύτητα πάνω από 200 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0 – 100 χλμ/ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, προσφέρει μία πρόγευση από μελλοντική εμπειρία ηλεκτροκίνησης με ένα νέο επίπεδο σπορ φινέτσας. Και όπως ήταν φυσικό το νέο αυτό δημιούργημα παρουσιάστηκε “εντός έδρας” στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

«I do more with less»
Συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση, με τις βασικές BMW i Vision Dynamic 18αξίες BMW: δυναμισμό και κομψότητα. Το σχήμα του αντιπροσωπεύει μία περαιτέρω εξέλιξη των κλασικών αναλογιών BMW: μακρύ μεταξόνιο, ρέουσα γραμμή οροφής και κοντοί πρόβολοι δημιουργούν ένα βασικό προφίλ που ξεχειλίζει από κομψότητα και δυναμισμό. Αυτή η σιλουέτα αναδεικνύεται από μεγάλες, ανάγλυφες επιφάνειες, ενώ το εξωτερικό φαίνεται χυτό και μονοκόμματο. Και αυτό συνάδει με την ταυτότητα της BMW i: «I do more with less» (Κάνω περισσότερα, με λιγότερα).

Παραπέμπει στην εμπειρία του μέλλοντος
Αρμονικά ενσωματωμένο στις ρέουσες γραμμές, το προφίλ των παραθύρων είναι ένα BMW i Vision Dynamic 14ξεχωριστό στοιχείο του BMW i Vision Dynamics. Αυτό το μοναδικό στιλιστικό χαρακτηριστικό, που έκανε το ντεμπούτο του στο πρώτο κύμα μοντέλων BMW i, απεικονίζεται εδώ με μία φρέσκια ερμηνεία που δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και ενισχύει την ταυτότητα των πλευρών του αυτοκινήτου. Η εικονικά συμμετρική φόρμα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες καλή ορατότητα, υπογραμμίζοντας την BMW i Vision Dynamic 16προσοχή που δόθηκε στην εμπειρία μέσα στο όχημα. Αυτό είναι κάτι που θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον, κυρίως αναφορικά με την (ημι-) αυτόνομη και συνδεδεμένη οδήγηση. Η εμπειρία του ταξιδιού γίνεται ακόμα πιο απολαυστική, με μία μεγάλη κρυστάλλινη επιφάνεια που εκτείνεται από το εμπρός μέχρι το πίσω παρμπρίζ. Είναι κάτι που ενισχύει την αίσθηση του χώρου και δημιουργεί ένα αίσθημα ευρυχωρίας και ελευθερίας που υποστηρίζει και οπτικά το δυναμικό εξωτερικό σχήμα.

BMW i Vision Dynamic 20Σχεδιαστικά στοιχεία με νέα σημασία
Τα περίοπτα, κλειστά ‘νεφρά’ στο μινιμαλιστικό εμπρός τμήμα, συνδυάζουν το παρελθόν και το μέλλον της BMW όχι μόνο στιλιστικά. Ενώ τα ‘νεφρά’ της BMW έχουν αποτελέσει σύμβολο της τεχνολογικής ικανότητας της εταιρίας στην εξέλιξη συστημάτων κίνησης, το BMW i Vision Dynamics τα χρησιμοποιεί σαν στοιχεία τεχνογνωσίας. Πραγματικά, οι αισθητήρες που βρίσκονται από κάτω μετατρέπουν τα νεφρά σεBMW i Vision Dynamic 12 μία λεγόμενη ‘επιφάνεια νοημοσύνης’. Οι προβολείς, παρομοίως συνδυάζουν την παράδοση και το μέλλον. Το κλασικό εμπρός τμήμα με τα τέσσερα ‘μάτια’ της BMW επαναλαμβάνεται με μία πιο μοντέρνα και διακριτική ερμηνεία, όπου δύο περίπλοκες, ξεχωριστές μονάδες LED σε κάθε πλευρά του ρύγχους του αυτοκινήτου ενσωματώνουν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες φωτισμού και ταυτόχρονα δημιουργούν μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση.

BMW i Vision Dynamic 21Με αυτοπεποίθηση και δυναμική γοητεία
Ομαλές καμπύλες διαγράφουν το οριζόντιο προφίλ του αυτοκινήτου παρατηρώντας το από πίσω, προσδίδοντάς του αυτοπεποίθηση και δύναμη. Το πιο χαμηλό πίσω τμήμα του κλωβού επιβατών δημιουργεί φαρδιά πλευρά και μυώδη εμφάνιση. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πίσω τμήματος είναι τα φώτα σχήματος L. Το λεπτό τους κόψιμο υπογραμμίζει τη δυναμική απόδοση του πρωτοτύπου σε επίπεδο λεπτομέρειας, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει το πλάτος του στο δρόμο.

BMW i Vision Dynamics

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO