γενιά υβριδικής τεχνολογίας Toyota

Συντάκτης: Στέργιος Μανώλης
Εμφανίσεις: 583

Φιλοσοφία ζωής & κίνησης

Toyta Hybrid 12Η Toyota είδε το μέλλον πολλά χρόνια πριν. Κι επέλεξε την υβριδική τεχνολογία σαν το μοναδικό δρόμο προς την τεχνολογία που έρχεται.

Τελικά βγαίνει δικαιωμένη από την επιλογή αυτή, αφού οι χαμηλοί ρύποι από τους κατασκευαστές δείχνουν σαν ένα απόλυτο μονόδρομο στα χρόνια που έρχονται.

Toyta Hybrid 13Με εμπειρία ετών
Η 4η γενιά υβριδικής τεχνολογίας σηματοδοτεί μία ακόμα εξέλιξη στην ιστορία και τα επιτεύγματα της φιλοσοφίας υβριδικής κίνησης της Toyota. Το νέα μοντέλα της βασίζονται στα πλεονεκτήματα και τα επιτεύγματα των προκατόχων τους και εγκαινιάζουν νέα πρότυπα στους τομείς οικονομίας καυσίμου, εκπομπών ρύπων και απόδοσης. Κάθε επόμενη γενιά υβριδικών έχει βελτιώσει αυτούς τους τομείς, αλλά τα νέα μοντέλα έχουν επιτύχει ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα επιδόσεων στην ιστορία της τεχνολογίας αυτής.

Toyta Hybrid 16Χαμηλή κατανάλωση μαζί με οδηγική εμπειρία
Το επίτευγμα αυτό είναι ένα μόνο στοιχείο ενός προϊόντος που έχει εξελιχθεί για να αποκτήσει νέες δυνατότητες και μεγαλύτερη οδηγική απήχηση. Αντλώντας ισχύ από την νέα γενιά του πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης της Toyota, τα νέα υβριδικά μοντέλα της ΤΟΥΟΤΑ έχουν καταφέρει να μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο προσφέροντας μία πολύ πιο ικανοποιητική οδηγική εμπειρία. Η επιτάχυνση είναι πιο ομαλή και άμεση, ενώ στις υψηλότερες ταχύτητες είναι πιο αθόρυβο και έχει πιο γραμμική αίσθηση που είναι καλύτερα εναρμονισμένη με τις στροφές του κινητήρα.

Toyta Hybrid 11Νέα πλατφόρμαToyota New Global Architecture
Οι δυναμικές ικανότητες των υβριδικών μοντέλων ΤΟΥΟΤΑ βασίζονται στη χρήση της νέας πλατφόρμαςToyota New Global Architecture (TNGA). Ταυτόχρονα, αυτή προσφέρει στο αυτοκίνητο χαμηλότερο κέντρο βάρους για βελτιωμένη απόκριση, συμπεριφορά και ευστάθεια. Επίσης έχει προσφέρει στους σχεδιαστές μεγαλύτερη ελευθερία να δημιουργήσουν οχήματα πιο ελκυστικό οπτικά, με χαμηλότερες γραμμές και πιο αθλητικό προφίλ.
Toyta Hybrid 20Χάρη στην πλατφόρμα TNGA, οι σχεδιαστές δημιούργησαν τους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων με άριστη διάταξη, εξαιρετική θέση οδήγησης και κορυφαία επίπεδα άνεσης.
Οι χώροι αποσκευών έχουν επίσης βελτιωθεί με την υιοθέτηση μιας μικρότερης, μεγαλύτερης ενεργειακής πυκνότητας υβριδικής μπαταρίας και ενός νέου συστήματος πίσω ανάρτησης με διπλά ψαλίδα – στοιχεία που δεν επηρεάζουν το χώρο αποσκευών.

Toyta Hybrid 14Προτεραιότητα η ασφάλεια
Η ασφάλεια παραμένει προτεραιότητα και το πλαίσιο TNGA έχει βελτιστοποιηθεί με σκοπό την άριστη συμπεριφορά στις συγκρούσεις. Οι δυνατότητες του πακέτου Toyota Safety Sense έχουν επεκταθεί σε αρκετά από τα υβριδικά μοντέλα ΤΟΥΟΤΑ με την προσθήκη του Adaptive Cruise Control που βασίζεται σε ραντάρ και μία νέα λειτουργία ανίχνευσης πεζών για το Pre-Collision System (Σύστημα Προ-Σύγκρουσης).

Με υψηλή θερμική απόδοση κινητήρων
Η 4η γενικά του πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης της ΤΟΥΟΤΑ έχει υποστεί εκτενείς Toyta Hybrid 15μετατροπές για βελτίωση της απόδοσης, μείωση βάρους και ενίσχυση των επιδόσεων. Λεπτομερείς σχεδιαστικές αλλαγές στον κινητήρα έχουν πετύχει πάνω από 40% θερμική απόδοση – παγκοσμίως καλύτερες τιμές για βενζινοκινητήρα. Άλλα εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος έχουν γίνει πιο συμπαγή και έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις με κριτήριο τη βέλτιστη διάταξη χώρων, κάτι που συμβάλλει στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους του οχήματος. Η νέα μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου είναι πιο συμπαγής ενώ η αντοχή της και η απόδοση φόρτισης έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Toyta Hybrid 17Τα πλεονεκτήματα και οφέλη
Σε συνδυασμό, αυτές οι αλλαγές και καινοτομίες ανατρέπουν την κρατούσα άποψη για την εμφάνιση και την οδηγική αίσθηση ενός οικολογικού αυτοκινήτου. Τα νέα υβριδικά μοντέλα καταδεικνύουν ότι η πλήρως υβριδική τεχνολογία Toyota συνεχίζει να ανταμείβει όσους την επέλεξαν με πλεονεκτήματα και οφέλη που θα περάσουν σταδιακά σε νέες γενιές και άλλων υβριδικών μοντέλων Toyota.

 • Toyta Hybrid 10
 • Toyta Hybrid 11
 • Toyta Hybrid 12
 • Toyta Hybrid 13
 • Toyta Hybrid 14
 • Toyta Hybrid 15
 • Toyta Hybrid 16
 • Toyta Hybrid 17
 • Toyta Hybrid 18
 • Toyta Hybrid 19
 • Toyta Hybrid 20
 • Toyta Hybrid 21
 • Toyta Hybrid 22
 • Toyta Hybrid 23