ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Συντάκτης: Στέργιος Μανώλης
Εμφανίσεις: 2494

Δημοσιογράφος

Μέλος της Ενώσεως Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.

Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντής περιοδικών αυτοκινήτου, ανταποκριτής ξένων μέσων ενημέρωσης, ενώ ασχολήθηκε για 20 συνεχή χρόνια με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, παράγοντας δικές του εκπομπές αυτοκινήτου.

Σαν δημοσιογράφος ή διευθυντικό στέλεχος έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Θεσσαλονίκη,  Απογευματινή, Έθνος, 24 Ώρες, Καθημερινή, Αγγελιοφόρος, Μακεδονία και με τα περιοδικά WorldofRallying,  AutoMoto, Car & Driver, AutoMotorundSport, AutoΤρίτη.

Επί 38 συνεχή χρόνια ασχολείται με την οδική ασφάλεια, διοργανώνοντας

εκατοντάδες εκδηλώσεις για τα θέματα αυτά. Έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια οδικής ασφάλειας στα κέντρα δοκιμών και crashtest  της Γερμανικής DEKRA, του μεγαλύτερου οργανισμού οδικής ασφάλειας , στην Ευρώπη και είναι πιστοποιημένος  για τα θέματα αυτά από τη DEKRA.

Στην καριέρα του έχει οδηγήσει περισσότερα από 3.000 αυτοκίνητα στα περισσότερα σημεία του πλανήτη, πραγματοποιώντας οδοιπορικά στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, την Αφρική, τις Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, μέχρι και την παγωμένη Αλάσκα, σε θερμοκρασίες από +50 έως και –35 βαθμούς Κελσίου.

Αθλητής του στίβου στα 800 και 1.500μ. κατά το ένδοξο παρελθόν με πανελλήνιες διακρίσεις (μέλος της ομάδας της Χ.Α.Ν.Θ.), ήταν αυτός που το 2009 και 2011πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματικά Crashtests αυτοκινήτων, παρουσία κοινού, στη Θεσσαλονίκη. Έχει δώσει εκατοντάδες διαλέξεις για την οδική ασφάλεια σε όλη την Ελλάδα, ενώ υπήρξε και εισηγητής για ανάλογα θέματα στην Αστυνομική Ακαδημία.