spot_img
HomeAUTOΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΓια τις μετακινήσεις των Χριστουγέννων

Για τις μετακινήσεις των Χριστουγέννων

Οι μέρες και οι ώρες έφτασαν. Αρκετοί από εμάς θα μετακινηθούμε με το αυτοκίνητο, την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Οι περισσότεροι θα ταξιδεύουν σε κάποιο προορισμό προκειμένου Driving Home for Christmas 10να χαλαρώσουν και να περάσουν υπέροχα αυτές τις Άγιες μέρες. Τώρα θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για κάποια πολύ σημαντικά πράγματα.

Καλό είναι να αποφύγουμε τις μετακινήσεις σε ώρες αιχμής. Ώρες κατά τις οποίες γνωρίζουμε ότι θα μετακινηθούν οι περισσότεροι από εμάς. Μετ τα Χριστούγεννα να πέφτουν Δευτέρα, είναι ευκολότερο να προγραμματίσουμε τις μετακινήσεις μας εκτός κυκλοφοριακού φόρτου. Αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για τον οδηγό, όσο και για την παρέα του.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις καιρικές συνθήκες της διαδρομής, όσο και του τόπου προορισμού μας. Θα μας γλυτώσει από απρόοπτα.

Driving Home for Christmas 13Πριν ξεκινήσουμε να βεβαιωθούμε ότι οι φίλοι και η οικογένειά μας γνωρίζουν πού πηγαίνουμε, τη διαδρομή μας, αλλά και την αναμενόμενη ώρα άφιξης. Αρκεί, βέβαια, να είμαστε αρκετά ρεαλιστικοί για την ώρα άφιξής μας. Έτσι δεν θα ανησυχούν οι δικοί μας αν καθυστερήσουμε λίγο.

Έφ’ όσον έχουμε σωστά συντηρημένο το αυτοκίνητο και με σωστές πιέσεις στα ελαστικά, καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί και με την κατάλληλη ποσότητα καυσίμου.

Η σωστή φόρτωση του αυτοκινήτου με επιβάτες και αποσκευές είναι πολύ σημαντική. Το βάρος θα πρέπει να φροντίσει οδηγός να είναι σωστά κατανεμημένο σε κάθε άξονα και σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου. Αν φορτωθεί “μονόπατα” θα είναι εις βάρος της ασφάλειας, της ευστάθεια και της κατανάλωσης του αυτοκινήτου μας.

Driving Home for Christmas 11Ακόμη και τα κατοικίδια ζώα θα πρέπει να έχουν τη θέση τους στο αυτοκίνητο. Ας τα κρατήσουμε μακριά από το μέρος όπου πακετάραμε τις σοκολάτες και τις πίτες με καρυκεύματα, καθώς οι μυρωδιές τους θα προκαλούν τους μικρούς μας φίλους.

Τα τακτικά διαλείμματα ανάπαυσης και χαλάρωσης οδηγού και επιβατών είναι μεγάλης σημασίας. Μην το πάνε μονοκοπανιάς το ταξίδι.

Κρατήστε καθαρές και χωρίς εμπόδια όλες τις γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου. Να αποφεύγουμε να τοποθετούμε αντικείμενα σε σημεία που περιορίζουν την σωστή ορατότητα.

Καλό είναι να έχουμε φροντίζει να υπάρχει υγρό καθαρισμού το οποίο δεν παγώνει στο σύστημα καθαρισμού των παρμπρίζ. Μπορεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να λερωθούν οι γυάλινες Driving Home for Christmas 12επιφάνειες και να μας δυσκολέψει.

Εάν αισθάνεστε κουρασμένος, ξεκινήστε αργότερα το ταξίδι σας, αφού ξεκουραστείτε για μια-δυο ώρες. Δεν αξίζει να το ρισκάρετε.

Ο προσεκτικός σχεδιασμός αυτών των ημερών μας απομακρύνει από κάθε αναπάντεχο το οποίο μπορεί να προκύψει από δική μας υπαιτιότητα. Αυτές τις Άγιες αξίζει να είμαστε ακόμη περισσότερο προσεκτικοί.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες!!!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO