Πως να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο από κλοπή

Συντάκτης: Στέργιος Μανώλης
Εμφανίσεις: 797

Επιστρέφοντας από τις διακοπές μας περιμένουν και στην πόλη

Φέτος το καλοκαίρι οργίασαν σε θάλασσες και ακτές. Σε όλη τη χώρα, απ΄ άκρη σ΄ άκρη, φρόντισαν να έχουν έντονη παρουσία και "υψηλή παραγωγικότητα". Μόλις προχθές οι αρχές ενημέρωσαν για τη σύλληψη σπείρας Ελλήνων νεαρών, οι οποίοι ρήμαξαν στην Car thief 17κυριολεξία τα αυτοκίνητα αμέριμνων παραθεριστών στη Χαλκιδική. Άφηναν τα αυτοκίνητα τους για ένα μπάνιο και επιστρέφοντας τα έβρισκαν παραβιασμένα και "ελαφρύτερα".

Δυστυχώς αυτού του είδους οι κλέφτες καιροφυλακτούν και στα αστικά κέντρα. Θα τους βρούμε να αναζητούν υποψήφια θύματα και στις πόλεις. Έλληνες ή αλλοδαποί, αναζητούν τους εύκολους στόχους, τα δικά μας αυτοκίνητα. Και εμείς, αμέριμνοι, "φροντίζουμε" σχεδόν πάντα να αφήνουμε τα σημάδια μας ότι στο αυτοκίνητό μας κάτι ¨ενδιαφέρον" υπάρχει.

Λειτουργούμε επιπόλαια
Καθημερινά κινδυνεύουμε να πέσουμε θύματα κλοπής στο αυτοκίνητό μας, επειδή τις περισσότερες φορές λειτουργούμε επιπόλαια, προκαλώντας τους επίδοξους κλέφτες. Τι θα πρέπει να κάνουμε ή καλύτερα να μην κάνουμε, προκειμένου να σώσουμε τα προσωπικά Car thief 16μας αντικείμενα;

Κινητό τηλέφωνο-γυαλιά
Για το κινητό τηλέφωνο και τα γυαλιά ηλίου σίγουρα έχουμε πληρώσει ένα σεβαστό ποσό. Πολλοί συνήθως τα εγκαταλείπουμε απροστάτευτα, τα ξεχνάμε σε εμφανή σημεία του εσωτερικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα την... εξαφάνισή τους.

Πορτοφόλι-κλειδιά
Άλλη μία κακή συνήθεια ή και αμέλεια είναι να αφήνουμε στο ταμπλό το πορτοφόλι και τα κλειδιά του σπιτιού. Ακόμη και άδειο να είναι το πορτοφόλι, δεν πρέπει να το αφήνουμε με την ιδέα ότι δε θα το κλέψουν.

Κλειδιά αυτοκινήτου
Δεν αφήνουμε ποτέ τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω στη μίζα ακόμα και όταν βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτό. Ακόμα και όταν σταματάμε στο περίπτερο -κάτι που συνηθίζεται από Car thief 13πολλούς οδηγούς- παίρνουμε τα κλειδιά μαζί μας.

GPS
Το GPS αποτελεί πόλο έλξης για τους κλέφτες. Κάποια αυτοκίνητα το έχουν ενσωματωμένο στην κεντρική οθόνη και συνεπώς είναι δύσκολο αν όχι αδύνατον να το αποσπάσουν. Κάποιοι, πάλι οδηγοί, έχουν προσθέσει ειδική βάση και εκεί επάνω έχουν προσαρμόσει το GPS. Το σύστημα αυτό σίγουρα αποτελεί λόγο για να παραβιάσει κάποιος το αυτοκίνητό μας.

Έγγραφα
Ποτέ δεν αφήνουμε έγγραφα που αφορούν το αυτοκίνητο μέσα σε αυτό (άδεια αυτοκινήτου, δίπλωμα οδήγησης). Εν παραβιαστεί το αυτοκίνητό μας, καλό είναι τα έγγραφα αυτά να βρίσκονται πάντα στα χέρια Car thief 11μας. Στην καλύτερη περίπτωση θα γλυτώσουμε μεγάλη ταλαιπωρία για την αντικατάστασή τους.

Παρκάρισμα
Αποφεύγουμε να παρκάρουμε το αυτοκίνητο σε ερημικά μέρη ή δρόμους που τη νύχτα δεν έχουν επαρκή φωτισμό. Και στις δύο περιπτώσεις αυτοί που έχουν βάλει στο "μάτι" το αυτοκίνητό θα μπορούν να το διαρρήξουν με την... ησυχία τους.

Ρουχισμός
Πέρα από πορτοφόλια, κλειδιά κ.ο.κ τα είδη ρουχισμού όπως ένα ακριβό μπουφάν, αποτελούν στόχο παραβίασης του αυτοκινήτου. Παράλληλα, προκαλεί γιατί μέσα σε αυτό Car thief 12μπορεί να υπάρχουν χρήματα, έγγραφα κ.λπ. Γι' αυτό το λόγο ποτέ δεν αφήνουμε είδη ρουχισμού πάνω σε καθίσματα ή στην εταζέρα.

Ασφάλεια
Όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητό, πάντα ελέγχουμε εάν όλες οι θύρες και τα παράθυρα είναι καλά κλεισμένα. Ακόμα και λίγο ανοιχτό να είναι το παράθυρο, κάτι που συνηθίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες για να μην ζεσταίνεται το εσωτερικό του αυτοκινήτου, είναι σαν να αφήνουμε ανοιχτό το αυτοκίνητό.

Μετά την τράπεζα
Είναι σημαντικό να είμαστε "ψυλλιασμένοι" μετά την έξοδα από τράπεζα. Και σημαντική ανάληψη να μην έχουμε κάνει, πόσο μάλλον το αντίθετο, κινδυνεύουμε και κατά την κίνησή μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε το τσαντάκι μας στη θέση του συνοδηγού και τις πόρτες ξεκλείδωτες. Στο πρώτο κόκκινο φανάρι,Car thief 10 πολύ εύκολα ένας δυκικλιστής μπορεί να μας ανοίξει την πόρτα, να αρπάξει την τσάντα μας και να χαθεί στην κίνηση της πόλης.

Κάποιες άλλες φορές, ένα μικροτρακάρισμα από πίσω, μας αναγκάζει να βγούμε γρήγορα και απρόσεκτα από το αυτοκίνητο. Και τότε ακριβώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αποσπάται η τσάντα μας κι εμείς ασχολούμαστε με την απροσεξία του άλλου. Το κακό είναι ότι πολύ δύσκολα μπορούμε να αποδείξουμε ότι αυτός που μας "ακούμπησε" από πίσω είναι συνεργός του κλέφτη.

  • Car thief 10
  • Car thief 11
  • Car thief 12
  • Car thief 13
  • Car thief 14
  • Car thief 15
  • Car thief 16
  • Car thief 17
  • Car thief 18