Χασμουριέστε συνεχώς?

Συντάκτης: Στέργιος Μανώλης
Εμφανίσεις: 349

Τώρα το Drivers Alert System προσφέρει αφύπνιση

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός του πως σκέπτονται και προετοιμάζονται οι κατασκευαστές οχημάτων πάνω σε θέματα ασφάλειας. Καθημερινά εμφανίζονται νέες τεχνολογίες, 'έξυπνες, εντυπωσιακές και πολύ πρακτικές. Τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό:

Drivers Alert system 13Για τους περισσότερους Ευρωπαίους που επιβιώνουν με πολύ λίγο ύπνο, η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου μπορεί να προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα. Είτε τους ξύπνησε αξημέρωτα κάποιος ζωηρός μπόμπιρας, είτε καθυστέρησαν να κοιμηθούν μετά από χθεσινοβραδινή έξοδο, η έλλειψη ύπνου μπορεί να αποδειχτεί η μεγαλύτερη πρόκληση.

Στη βορειότερη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το Ρέικιαβικ (Ισλανδία), ο ήλιος εξαφανίζεται μόνο για 2 ώρες και 56 λεπτά.

Drivers Alert system 10Σύμφωνα με έρευνα, ο 1 στους 3 Ευρωπαίους κοιμάται πολύ λίγο. Πίσω από το τιμόνι, αυτό μπορεί να επηρεάσει τις οδηγικές ικανότητες, προκαλώντας μειωμένη συγκέντρωση και καθυστερημένες αντιδράσεις, κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει στους οδηγούς μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Η κούραση ευθύνεται για το 1 στα 5 τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη, και 1 στους 5 οδηγούς παραδέχεται ότι τον έχει πάρει ο ύπνος στο τιμόνι.

Σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, εναέριες και πλευρικές πινακίδες αναβοσβήνουν υπογραμμίζοντας τους κινδύνους, αλλά και τα αυτοκίνητα εκδίδουν προειδοποιήσεις εάν οι οδηγοί παρουσιάσουν σημάδια κόπωσης. Το Driver Alert system της Ford χρησιμοποιεί μία εμπρόσθια κάμερα για να αναγνωρίζει οδικές σημάνσεις, να ανιχνεύει ακούσια εκτροπή από την πορεία του αυτοκινήτου και εμφανίζει το σύμβολο μιας κούπας καφέ για να δείξει ότι είναι ώρα για διάλειμμα.

Drivers Alert system 11«Πολλές φορές οι οδηγοί πιέζονται από πολλά και διάφορα – όλοι θέλουν να φτάσουν στο σπίτι το ταχύτερο δυνατόν. Όμως μία κούπα καφέ μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική υπενθύμιση ότι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσεις στο σπίτι είναι με ασφάλεια και αυτό μπορεί να σημαίνει στάση για ξεκούραση ή καφέ» δήλωσε ο Andrej Loewen, driver assistance engineer, Vehicle Engineering, Ford Ευρώπης.

Η Ford συνεχίζει να βελτιώνει το σύστημα το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν μία δεκαετία περίπου. Και για οχήματα εξοπλισμένα με σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3, Drivers Alert system 12λέγοντας τη μαγική φράση “I need a coffee” , αυτό θα αρχίσει αμέσως την αναζήτηση κάποιου cafe. Στην Ευρώπη, η αναβαθμισμένη τεχνολογία θα διατίθεται για τα Edge, Galaxy, Mondeo, S MAX και Transit. Το νέο Fiesta θα ωφεληθεί επίσης από τις βελτιώσεις.

«Η Ford προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει τις τεχνολογίες των οχημάτων της που κάνουν την οδήγηση και ασφαλέστερη και πιο άνετη. Για το νέο Fiesta, έχουμε βελτιώσει και το Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection το οποίο για πρώτη φορά θα βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων με πεζούς τις νυχτερινές ώρες» πρόσθεσε ο Loewen.


Ford's Wake-Up Call to Tired Drivers

  • Drivers Alert system 10
  • Drivers Alert system 11
  • Drivers Alert system 12
  • Drivers Alert system 13