spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑYAMAHA XSR900 ABARTH

YAMAHA XSR900 ABARTH

XSR900 ABARTH 02Φέροντας τον σκορπιό της FIAT Abarth στο ρεζερβουάρ της, αυτή η XSR έχει σίγουρα κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει
Η Yamaha, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία, ενστερνίζεται πλήρως το αυξανόμενο κίνημα μοτοσυκλετών vintage και τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει στην παραγωγή μιας σειράς από μοναδικά ρετρολούκ μοντέλα. Χρησιμοποιώντας διάφορες εκδόσεις Sport Heritage ως σημείο αναφοράς, θρυλικοί custom builders, συμπεριλαμβανομένων των Shinya Kimura και Roland Sands, δημιούργησαν ορισμένες πραγματικά εξαιρετικές μοτοσυκλέτες, οι οποίες -πάνω από κάθε τι- εμπνέουν τον αναβάτη. Αυτή τη φορά και για πρώτη φορά, η φίρμα του Iwata συνεργάστηκε με την Abarth, μια από τις εταιρείες αυτοκινήτου με το μεγαλύτερο κύρος στην Ιταλία, που ασχολείται με τους αγώνες εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια. Η Abarth είναι ένας από τους επίσημους χορηγούς της ομάδας Movistar Yamaha MotoGP και έχει προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένα οχήματα στην ομάδα, ως μέρος της συνεχιζόμενης σχέσης τους.

XSR900 ABARTH 11Με το ιταλικό σχεδιαστικό ταλέντο και το καθαρόαιμο αγωνιστικό DNA που διαθέτει, έχει δημιουργήσει μια ιστορία και μια φιλοσοφία που ταιριάζουν απόλυτα με τις αντίστοιχες της Yamaha. Για το 2017, Ιάπωνες και Ιταλοί συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν την XSR900 Abarth, μια ειδική μοτοσυκλέτα υψηλής ποιότητας σε στυλ café racer και με ένα χρωματικό συνδυασμό που αιχμαλωτίζει το βλέμμα. Στην καρδιά αυτής της συλλεκτικής μοτοσυκλέτας βρίσκεται ο τρικύλινδρος κινητήρας CP3 850 της Yamaha, εφοδιασμένος με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και με μονόδρομο συμπλέκτη (slipper) με υποβοήθηση (A&S). Με τιμόνι σε σχήμα χελιδονιού που κουμπώνει με κλιπ και αγωνιστική μονή σέλα, η οποία χαρίζει μια σπορ θέση οδήγησης που σχηματίζει εσοχή, η XSR900 Abarth στηρίζεται στα δυνατά σημεία της εργοστασιακής XSR και τη μετατρέπει σε μια αποκλειστική μοτοσυκλέτα café racer. Η εμβληματική εμφάνιση της XSR900 Abarth είναι εμπνευσμένη από τις καστομαρισμένες μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1960.

XSR900 ABARTH 06Η ρετρό σχεδίαση του μπροστινού φέρινγκ δημιουργεί αρμονική αντίθεση με την υψηλής τεχνολογίας δομή από ανθρακονήματα και η κομψή μονή σέλα από δέρμα suede υπογραμμίζει τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας αυτής της μοτοσυκλέτας. Προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα και να τονιστεί το σπορ DNA της XSR, χρησιμοποιήθηκαν ανθρακονήματα στο μπροστινό φτερό και στο κάλυμμα της σέλας, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε ένα ενσωματωμένο πίσω φωτιστικό σώμα και ένα ελαφρύ πλαίσιο πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας. Παραμένοντας πιστή στην αυθεντική φιλοσοφία “ανάγκη για ταχύτητα” των μοτοσυκλετών café racer, η XSR900 Abarth συνοδεύεται από ένα πλήρες σύστημα εξάτμισης Akrapovič από τιτάνιο, που προσφέρει ξεχωριστή εμφάνιση και μεθυστικό ήχο. Με το λογότυπο Abarth στο ρεζερβουάρ καυσίμου, στο φέρινγκ και στο κάλυμμα σέλας από ανθρακονήματα, ο μοναδικός χρωματικός συνδυασμός γκρι/κόκκινου σίγουρα δένει αρμονικά με το όλο ρετρό στυλ.

XSR900 ABARTH 04Συλλεκτική έκδοση μόλις 695 τεμαχίων
Η παραγωγή της XSR900 Abarth είναι αυστηρά περιορισμένη στα 695 τεμάχια και στο πλάι κάθε μοτοσυκλέτας υπάρχει μια πινακίδα από αλουμίνιο με τον αριθμό παραγωγής. Όσοι αναβάτες επιθυμούν να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα αποκτήσουν αυτή τη νέα café racer, θα πρέπει να ρυθμίσουν τα ξυπνητήρια τους για τις 14:00 CET στις 17 Ιανουαρίου 2017, όταν και θα ανοίξει το ειδικό σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών της Yamaha. Οι πρώτοι 95 πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρήσουν την ηλεκτρονική παραγγελία τους στη διεύθυνση www.xsr900-abarth.eu και κάθε ηλεκτρονικός πελάτης θα προσκληθεί να συμμετάσχει σε μια αποκλειστική VIP εμπειρία της Abarth με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Μετά την επιβεβαίωση των πρώτων 95 ηλεκτρονικών εγγραφών, τα υπόλοιπα 600 τεμάχια της συλλεκτικής XSR900 Abarth θα διατίθενται μέσω των αντιπροσώπων της Yamaha από τον Απρίλιο του 2017 και σε άγνωστη προς το παρόν τιμή.

Video

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO