spot_img
HomeMOTOΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑMV AGUSTA F4 RC MY2017

MV AGUSTA F4 RC MY2017

MV AGUSTA F4 RC 2017 01Όπως λέει και ο τίτλος, η νέα F4 RC είναι ένα μονάκριβο αντικείμενο για συλλέκτες με γούστο και βαθιά τσέπη, είτε είναι πολύπειροι αγωνιζόμενοι είτε απλοί ενθουσιώδεις αναβάτες…

O τίτλος RC βγαίνει από τις λέξεις ‘Reparto Corse’ και αυτό σημαίνει ότι είναι παιδί του Π.Π. Superbike, δίδυμη αδεφή της μοτοσυκλέτας του εργοστασιακού αναβάτη Leon Camier, αυτής της ίδιας με την οποία αγωνίστηκε ο βρετανός αναβάτης στο φετινό World SBK! Ο αριθμός 37 πάνω στο φέρινγκ δε, συμβολίζει τους τίτλους κατασκευαστών που έχει κατακτήσει σε παγκόσμια πρωταθλήματα η ιταλική εταιρεία ΜV Agusta.

MV AGUSTA F4 RC 2017 11Η F4 RC δεν είναι μοτοσυκλέτα του “σωρού”, πως θα μπορούσε άλλωστε, με μόλις 250 κομμάτια να διατίθενται στην αγορά. Είναι μια αγωνιστική κατασκευή που ζυγίζει 175 κιλά και που ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας της αποδίδει 212 ίππους στην αγωνιστική της έκδοση και 205 στην αντίστοιχη “νορμάλ” (εδώ προσθέστε και 8 κιλά βάρος επιπλέον, σύνολο 183). Το αγωνιστικό κιτ δίνεται σαν εξτρά σε ένα χειροποίητο ξύλινο κιβώτιο, περιλαμβάνοντας -κατά βάση- μια εξάτμιση τιτανίου της SC, που έχει κατασκευαστεί μετά από πολύωρες δοκιμές για την απόλυτη συνεργασία με την -επίσης εξτρά- κεντρική μονάδα ηλεκτρονικής διαχείρισης (ECU).

MV AGUSTA F4 RC 2017 04Τα συστατικά στοιχεία της RC είναι αυτό που λέμε “από άλλο πλανήτη”, κάτι αναμενόμενο για μια καθαρόαιμη αγωνιστική κατασκευή, αλλά η “λεπτομέρεια” που εντυπωσιάζει είναι η ύπαρξη τετραπίστονης δαγκάνας και στο πίσω δισκόφρενο! Μακάρι μια εκ των 250 RC να έρθει και κατά Ελλάδα μεριά, μακάρι να μας δινόταν και η ευκαιρία να την οδηγήσουμε..

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO