spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑRenault Colorale

Renault Colorale

Renault Colorale 10Με την αγορά της Ευρώπης να έχει κατακλυστεί πλέον με κάθε είδους μοντέλα crossover η Renault δικαιούται να αισθάνεται “προφήτης”. Τα crossover αποτελούν σήμερα την σταθερά και συνεχώς αυξανόμενη ραγδαία κατηγορία οχημάτων τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα μας.

Αυτή η τάση της αγοράς θεωρείται “πρόσφατη”, όμως η Renault είναι αυτή με το Colorale η οπόα διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας. Από τότε ήταν πρωτοπόρος και κοίταζε πολύ μπροστά στο μέλλον.

Δείτε το video του Renault Colorale σε δράση

Renault Colorale 11Από το 1950
Σήμερα, όλοι οι κατασκευαστές δείχνουν να ακολουθούν αυτή την τάση της αγοράς που η γαλλική εταιρεία είχε οραματιστεί από το 1950. Η δημιουργία ενός οχήματος σαν το Renault Colorale μπορεί να μοιάζει προφανής στις μέρες μας, όμως το 1950 αποτελούσε μια πραγματικά ρηξικέλευθη προσέγγιση ως προς τη φιλοσοφία ενός οχήματος που θα μπορούσε να καλύψει πολλές διαφορετικές ανάγκες. Ενός πραγματικού Crossover δηλαδή.
Ο στιβαρός σχεδιασμός με τα έντονα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας που δημιούργησε το εξαιρετικά πετυχημένο 4CV, Renault Colorale 12οι πολλαπλές επιλογές εκδόσεων που περιλάμβαναν 2θυρα, 4θυρα αμαξώματα και εκδόσεις pick-up, αλλά και η ύπαρξη μοντέλων με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς αποτελούν στοιχεία που σήμερα θεωρούνται βασικά στοιχεία των SUV και των Crossovers.

Η περιορισμένη εμπορική επιτυχία του μοντέλου έδειξε ότι το Colorale ήταν αρκετά εμπρός από την εποχή του, όμως οι σχεδιαστικές του αξίες αποτέλεσαν μια ακόμα έκφραση τόσο της σχεδιαστικής ευφυΐας της Renault, όσο και της δέσμευσης της εταιρείας να δημιουργεί οχήματα που κάνουν πιο εύκολη Renault Colorale 13τη ζωή των ανθρώπων. Οι ίδιες αξίες ακολουθούν ακόμα και σήμερα τη Renault, με το Capture να είναι το δημοφιλέστερο b-segment Crossover στην Ευρώπη και το Kadjar να εντυπωσιάζει με τον απόλυτα ολοκληρωμένο του χαρακτήρα.

Ο χρόνος “ωριμάζει” τις ιδέες
Ο χρόνος, οι αξίες, οι ανάγκες, αλλά και το marketing είναι αυτά τα οποία επαναφέρουν τη μόδα στις μέρες μας. Η ιδέα των crossovers, πιο ώριμη από ποτέ, κυριαρχεί στις μέρες μας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Κάθε κατασκευαστής έχει πλέον τι δική του πρόταση στην κατηγορία αυτή, ενώ αναμένονται και άλλες πολλές, άκρως ενδιαφέρουσες, πρακτικές και μοδάτες.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO