spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑ70 χρόνια Land Rover

70 χρόνια Land Rover

70 years Land Rover 01Η μακρά και η ένδοξη ιστορία της Land Rover ξεκίνησε το 1948 με ένα όχημα απλά γνωστό σαν Land Rover. Την εποχή εκείνη επιθυμία της βρετανικής εταιρείας ήταν να δημιουργήσει ένα όχημα το οποίο θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε κάθε επιφάνεια δρόμου. Από τότε η επιθυμία αυτή έχει κάνει την Land Rover διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Στα χρόνια που πέρασαν προστέθηκαν τόσο η ακατάβλητη διάθεση των δημιουργών του 70 years Land Rover 02για περιπέτεια, αλλά και η σταθερή προσήλωση στην καινοτομία. Από τότε, κάθε Land Rover έχει κατασκευαστεί και σχεδιαστεί για να απαντά στην ίδια απαίτηση: τη δημιουργία ενός ισχυρού οχήματος 4×4 που να συνδυάζει την άνεση με τις πραγματικές εκτός δρόμου δυνατότητες, έτσι ώστε να επιτρέψει στους ενθουσιώδεις οδηγούς να ικανοποιούν την ανάγκη τους για περιπέτεια. Αυτές τις μέρες η Land Rover γιορτάζει τα 70 χρόνια αυτής της καινοτομίας.

Δείτε το video για τα 70 χρόνια της Land Rover

70 years Land Rover 03Το πρωτότυπο όχημα
Ο Maurice Wilkes, τεχνικός διευθυντής της Rover Cars το 1947, διέγνωσε τη μεγάλη ανάγκη για λειτουργικά, πρώην στρατιωτικά 4×4 κι αισθάνθηκε σίγουρος ότι ένα Βρετανικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αγροτικό όχημα θα είχε μεγάλες προοπτικές. Το πρώτο Land Rover συνελήφθη σαν ιδέα, σχεδιάσθηκε και κατασκευάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο και έτσι, το 1948, παρουσιάσθηκε στην έκθεση αυτοκινήτων του Amsterdam. Οι 70 years Land Rover 05καινοτομίες και η επινοητικότητα ήταν εμφανείς στο μοντέλο από την αρχή, αφού στη μεταπολεμική λογική της Βρετανίας, το αλουμίνιο αντικατέστησε το ατσάλι ενώ χρησιμοποιήθηκε η μπογιά που απέμεινε από ένα εργοστάσιο κατασκευής πολεμικών αεροπλάνων. Χρησιμοποιώντας τη μηχανή της Rover Cars, ένα ελαφρύ πλαίσιο και μόνιμη κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, το πρώτο Land Rover ήταν πραγματικά ένα μοναδικό μικρό όχημα.

70 years Land Rover 06Από τη λειτουργικότητα στην πολυτέλεια
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Land Rover ήταν η πρώτη επιλογή στα 4×4. Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούσαν τα αυτοκίνητά τους, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πιο πολιτισμένο όχημα, ένα όχημα που θα ήταν το ίδιο άνετο τόσο στην πόλη όσο και στην εξοχή.

Το Range Rover γεννήθηκε το 1970, 70 years Land Rover 07«φορώντας» ένα V8 κινητήρα που ήταν ταυτόχρονα ελαφρύς και ισχυρός. Είχε μόνιμη τετρακίνηση και ανεξάρτητη ανάρτηση. Κατά την παρουσίασή του, το Range Rover έγινε μόδα στα 4Χ4 στην Ευρώπη, τάση που κορυφώθηκε με την έκθεσή του ως έργο τέχνης της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Το 1987, το Range Rover αποτελούσε το πιο πολυτελές SUV στη Βόρεια Αμερική, κατακτώντας ορμητικά την 70 years Land Rover 08αγορά.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1980, η Land Rover χρειαζόταν ένα νέο μοντέλο για να ανταγωνιστεί τα ιαπωνικά οχήματα που έδιναν περισσότερο την αίσθηση αυτοκινήτου. Συνδυάζοντας την άνεση του Range Rover και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του αρχικού Land Rover, η εταιρεία δημιούργησε το Discovery, ενώ το 1996, η Land Rover παρουσίασε το νέας 70 years Land Rover 09γενιάς εκτός δρόμου όχημα, ένα μικρότερο SUV, που ονόμασε Freelander.

Το 2005, λανσαρίστηκε το Range Rover Sport φέρνοντας στην αγορά των 4×4 ένα νέο και δυναμικό αέρα. Με τους εκπληκτικούς κινητήρες 4.2 V8 Supercharged και Turbo Diesel V8, το Range Rover Sport υπερβαίνει τα δεδομένα της κατηγορίας του και συνδυάζει με τέλειο τρόπο την αίσθηση ενός GT με τις θρυλικές εκτός δρόμου δυνατότητες που μόνο ένα Land Rover μπορεί να προσφέρει.

LAND ROVERS IN EXTREME MUD TRACKS

70 years Land Rover 10Δέκα χρόνια πριν
H Land Rover γιόρτασε τα 60 της χρόνια με την επετειακή έκδοση Defender SVX. H έκδοση αυτή του Defender έχει σαν πρόγονο το πρώτο Land Rover που κατασκευάστηκε το 1948. Αν και τα περισσότερα από τα 25.000 Defender που παράγονται κάθε χρόνο αποτελούν χρηστικά εργαλεία για επαγγελματίες, αγρότες και αρχές, η επετειακή έκδοση SVX αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο αισθητικά Defender που έχει 70 years Land Rover 11παραγάγει ποτέ η Land Rover.
To Defender SVX, διαθέσιμο τόσο σε έκδοση soft top όσο και station wagon, έχει μαύρο μεταλλικό χρώμα διακοσμημένο με σατέν μαύρα γραφικά. Εξωτερικά, ασημένια τελειώματα βρίσκει κανείς στα σήματα “Defender” και “SVX”, στα πλαϊνά σωληνωτά σκαλοπάτια, στο τολμηρό πλαίσιο της γρίλιας εμπρός, ενώ αξίζει να αναφερθούν και οι νέοι προβολείς clear-lens. Τα SVX επίσης φέρουν πεντάκτινες ζάντες αλουμινίου “diamond 70 years Land Rover 12turned”, ενισχυμένο aluminium front undershield και clear LED πίσω φώτα.

Το απόλυτα σύγχρονο εσωτερικό του SVX είναι εξοπλισμένο με ειδικά σχεδιασμένα εμπρός, λαβή λεβριέ ταχυτήτων από αλουμίνιο, ένα νέο ακουστικό σύστημα (με subwoofer και SUB socket), θήκη για Ipod και δορυφορική πλοήγηση Garmin. Οι soft-top εκδόσεις είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακές, εξοπλισμένες με ένα ασημί μεταλλικό 70 years Land Rover 13σωληνωτό κλωβό που υποστηρίζει την ειδικά κατασκευασμένη μαύρη υφασμάτινη κουκούλα. Κάτω από αυτή βρίσκεται έναν επίπεδο χώρο αποσκευών και το βοηθητικό τροχό τοποθετημένο εργονομικά κάτω από μπροστινά καθίσματα, κατασκευή που θυμίζει έντονα τα πρώτα ανοιχτού τύπου Land Rover.

Δείτε το Land Rover σε Off Road διαδρομές

Σήμερα η Land Rover & Range Rover ακολουθούν μια επιθετική πορεία στην παγκόσμιο αγορά. 70 years Land Rover 14Σπορ τετρακίνητα ακριβά μοντέλα κινούνται παντού: από τις δύσκολες αφρικανικές ερήμους, έως τα ακριβά σαλόνια της Ευρώπης και της Αμερικής.
Τα 70 χρόνια είναι σημαντικά για τη μάρκα αυτή η οποία κατάφερε, όπς και η Jeep να δημιουργήσουν μια κορυφαία παράδοση στο χώρο της τετρακίνησης. Και η Land Rover θα συνεχίζει και με οχήματα αμιγώς εκτός δρόμου, αλλά και με πολυτελή SUV οχήματα τα οποία σήμερα ταιριάζουν απόλυτα με τον σύγχρονο τρόπο μετακίνησης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO