spot_img

Colin McRae

Οι μνήμες όλων όσων ασχολούνται και αγαπούν τους αγώνες ράλι αυτές τις ημέρες “τρέχουν” 10 χρόνια πίσω. 10 χρόνια μετά τον θάνατο του Collin McRae. Ενός ανθρώπου Colin Mc Rae Rally 11που το όνομά του είναι συνώνυμο της ταχύτητας, του θεάματος, του ιδιόμορφου τρόπου οδήγησης, ουσιαστικά συνώνυμο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Φτιαγμένος από πάστα μεγάλου οδηγικού ταλέντου αγαπήθηκε, όσο κανένας άλλος οδηγός.
Φέτος το Rallylegend, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο San Marino ήταν αφιερωμένο στα, “10 χρόνια χωρίς τον Colin McRae”. Ο Colin Mc Rae Rally 12Σκοτσέζος οδηγός έβαλε τα ράλι σε όλα τα σπίτια αυτού του πλανήτη και έγινε ένας παγκόσμιος θρύλος.

‘If in doubt, flat-out’
Η Ford δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του μεγάλου Rallyman, του Σκοτσέζου οδηγού που γεννήθηκε και πέρασε όλη του τη ζωή μέσα σε ένα αγωνιστικό μπάκετ και συνέδεσε το όνομά Colin Mc Rae Rally 13του με πολλές αγωνιστικές επιτυχίες του μπλε οβάλ. Όλη του τη ζωή ο Colin McRae την πέρασε στο έπακρο, τις χαρές, τις λύπες, τη δόξα, την πίκρα, την κατάκτηση, τη καταξίωση, τις νίκες, τις ήττες. Όλα στο έπακρο, και πάντα με την ίδια γεύση στο στόμα από τη σκόνη, τον πάγο, το καμένο ελαστικό από τις ειδικές διαδρομές που πέρασε – όπως μόνο εκείνος ήξερε να περνά! Ότι και αν οδήγησε ξεπέρασε τα όρια του. Αυτό εκφράζεται άριστα μόττο του: ‘If in doubt, flat-out’.

TRIBUTE TO COLIN McRAE (1968-2007)

Τα πασίγνωστα άλματα της Φινλανδίας
Ο Colin ήταν ο αγαπημένος των θεατών αφού ήξερε πώς να ξεσηκώνει το πλήθος με τα Colin Mc Rae Rally 10απίστευτα περάσματά του. Από τα άλματα της Φινλανδίας, μέχρι τους νερόλακκους της Αργεντινής και τις γρήγορες ειδικές διαδρομές της μακρινής Νέας Ζηλανδίας, ο Colin McRae δημιουργούσε φανατικούς θαυμαστές, και όλοι έχουν να διηγηθούν μια ιστορία για την οδήγηση του. Φτιαγμένος από πάστα μεγάλου οδηγικού ταλέντου αγαπήθηκε, όσο κανένας άλλος οδηγός σε αυτόν τον πλανήτη, για αυτό και η Colin Mc Rae Rally 15απώλειά του είναι τεράστια για το σπορ.

Αγαπημένος και στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους του αθλήματος διότι και στα ελληνικά χώματα έβαλε τη δική του πινελιά. Ο ταχύς και ανυπότακτος Colin McRae είναι πολυνίκης στον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του WRC, του φημισμένου σε όλο τον κόσμο, για τους Colin Mc Rae Rally 26κακοτράχαλους δρόμους του, το Ράλι Ακρόπολις. “Τo Ford Focus WRC ήταν φτιαγμένο για να αντέξει στη σκληρή δοκιμασία του Ράλι Ακρόπολις και έτσι μας έδινε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε στις σκληροτράχηλες ειδικές διαδρομές πολύ γρήγορα, γιατί ξέραμε ότι δεν θα πάθαινε τίποτα. Για αυτό και είχαμε τόσο μεγάλη επιτυχία στο σκληρότερο ράλι του πρωταθλήματος.” δήλωσε Colin Mc Rae Rally 19ο τότε συνοδηγός του Nicky Grist. Ο Colin McRae έχει κερδίσει τον ελληνικό αγώνα συνολικά 5 φορές, εκ των οποίων οι 3 είναι συνεχόμενες και ήταν με Ford Focus. To Ford Focus WRC είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον μεγάλο οδηγό, μιας και με αυτό ο Colin γεύτηκε δύσκολες νίκες και πολλές χαρές. Mπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει παγκόσμιο τίτλο με Ford, όμως άφησε στα βουνά και στις ειδικές Colin Mc Rae Rally 14διαδρομές όλου του κόσμου την τεράστια παρακαταθήκη του, όσο κανένας άλλος οδηγός της ομάδας και των ράλι.

Ημέρα μνήμης και τιμής
Σχεδόν σε κάθε αγώνα οι οργανωτές των ράλι αποτίουν φόρο τιμής – κάθε ένας με το δικό τους τρόπο. Το φετινό 15ο Rallylegend – αγώνας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο San Marino – Colin Mc Rae Rally 16έμεινε στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως ημέρα μνήμης και τιμής για τον μεγάλο Σκοτσέζο οδηγό. Το τεράστιο πλήθος κόσμου, που παρακολούθησε τον φετινό αγώνα, δήλωσε έμπρακτα με τη φετινή του παρουσία, τη μεγάλη αγάπη του προς τον Colin McRae. Παγκόσμιοι Πρωταθλητές αλλά και ενεργοί οδηγοί του WRC ήρθαν στο Σαν Μαρίνο, από όλες τις άκρες της Γης, για να αποτίνουν φόρο Colin Mc Rae Rally 17τιμής στον μεγάλο Σκοτσέζο οδηγό.
“O Colin McRae σήμαινε τόσα πολλά και σε πολλούς. Είναι πραγματικά φανταστικό για μένα να συμμετέχω με όλους αυτούς τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Ράλι που ήρθαν για να τιμήσουν τη ζωή του στο φετινό Rallylegend” δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Peter Solberg.

Colin Mc Rae Rally 18Colin McRae Crest
Στη Σουηδία, ήταν ακόμα εν ζωή όταν, οι οργανωτές του Σουηδικού Ράλι έδωσαν το όνομα του στο περίφημο «Colin McRae Crest». Ο λόγος ήταν γιατί σαν τον Σκοτσέζο δεν έχει ακόμα καταφέρει κανένας οδηγός να περάσει και να πηδήξει τόσο μακριά και ιδιόρρυθμα, από αυτό το σημείο της παγωμένης σουηδικής ειδικής διαδρομής. Στο Ράλι Ακρόπολις έχει Colin Mc Rae Rally 24καθιερωθεί ειδικό έπαθλο προς τιμήν του, το «Colin McRae Flat Out Trophy» και το κερδίζει ο οδηγός, που με την οδήγησή του, είναι πιο κοντά στο πνεύμα του μεγάλου Σκοτσέζου οδηγού. Όλα τα «Race of Champions», που οργανώνει κάθε χρόνο η Μισέλ Μουτόν, είναι πλέον αφιερωμένα και στη μνήμη του Colin McRae -εκτός του άλλου μεγάλου αδικοχαμένου οδηγού του Henry Toivonen. Στην πατρίδα του Colin Mc Rae Rally 20τη Σκωτία, διοργανώνουν έναν ολόκληρο αγώνα που φέρει το όνομα του το περίφημο πλέον «Colin McRae Rally» για να τιμήσουν τον συμπατριώτη τους.

Στη γειτονιά των Αγγέλων
Ο Colin McRae σκοτώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2007 στη Σκωτία, μαζί με το γιο του Τζόνι και δύο πολύ καλούς οικογενειακούς του φίλους, όColin Mc Rae Rally 21ταν κατέπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε.

Τα παιδιά και οι έφηβοι όλου του πλανήτη έγιναν ένα με τον τεράστιο αυτόν οδηγό μέσω του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Colin McRae Rally και όλα έτρεξαν, με το Ford Focus WRC του, στις ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μέσα από τις οθόνες του υπολογιστή τους.
Ο Colin McRae έγινε ένας παγκόσμιος ζωντανός θρύλος.

Colin McRae Tribute (by Tim)

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO