spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑΕίκοσι πέντε χρόνια μετά το θρυλικό LM002

Είκοσι πέντε χρόνια μετά το θρυλικό LM002

Lamborghini LM002 16Στις 4 Δεκεμβρίου ξεκινά η παραγωγή του νέου super SUV Lamborghini Urus και η εταιρεία κοιτά πίσω, στο πρώτο της SUV, το LM002. Λίγο πριν το ξεκίνημα της παραγωγής η εταιρεία αισθάνεται υπερήφανη για τη μεγάλη της κληρονομιά. Η Automobili Lamborghini θεωρεί το LM002 “πατέρα” των πολυτελών super SUV, μια δημιουργία που μπορούσε να σταθεί επάξια τόσο στα σαλόνια, όσο και σε λασπωμένες και χιονισμένες επιφάνειες.

Lamborghini LM002: #SinceWeMadeItPossible

Η ανάπτυξη του LM002 ξεκίνησε σαν ένα project υψηλών επιδόσεων off-road οχημάτων Lamborghini LM002 10για στρατιωτική χρήση στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και έφερε την ονομασία “Γατόπαρδος”. Ο μηχανικός της Lamborghini Giulio Alfieri αναβίωσε την όλη ιδέα το 1981 με το LM 001: επρόκειτο για μια καινοτόμο ιδέα με κινητήρα τοποθετημένο πίσω. Πολύ γρήγορα ακολούθησε το πρωτότυπο LMA το οποίο έφερε τον κινητήρα εμπρός. Η τελική παραγωγή του μοντέλου LM002 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Lamborghini LM002 11Auto Show των Βρυξελλών, το 1986, παρουσιάζοντας επίσημα τον τελικό σχεδιασμό του, με κινητήρα V12 από το Countach.

Είχε χωρητικότητα 5.167 κ. εκ. και ισχύ 450 ίππους στις 6.800 σ.α.λ. Το πλαίσιο ήταν κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς και κιβώτιο με τρία διαφορικά με αυτόματο Lamborghini LM002 13κλείδωμα. Η δημιουργία αυτή θα μπορούσε να υπερβεί κλίσεις 120%, φτάνοντας ταχύτητες πάνω από 200 χλμ/ώρα. Το LM002 ήταν εξοπλισμένο με ειδικά εξελιγμένα ελαστικά Pirelli Scorpion, επιτρέποντας την ασφαλή του κίνηση πάνω στη άμμο, ενώ ήταν εξαιρετικά ανθεκτικό κάτω από ιδιαίτερα ζεστές συνθήκες.

Η παραγωγή τμημάτων του LM002 ξεκίνησε σε Lamborghini LM002 25μια εταιρεία κοντά στο Μπιλμπάο στην Ισπανία. Στη συνέχεια, τα ημι-συναρμολογημένα τμήματα μεταφερόταν στο Sant’Agata Bolognese για την ολοκλήρωση του αυτοκινήτου.

Όπως το LM002, έτσι και το νέο Urus δημιουργεί μια νέα κατηγορία Super SUV. Με υψηλές ιπποδυνάμεις, κορυφαία ροπή και εξαιρετικό σχεδιασμό, στοχεύει σε μοναδικές δυνατότητες σε off-road διαδρομές, συνδυάζοντας πάντα και την κορυφαία πολυτέλεια με το κύρος του ονόματος Lamborghini.

Lamborghini LM002 and Lamborghini Countach SAME ENGINE!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO