25 χρόνια Fireblade και Type R

Συντάκτης: Στέργιος Μανώλης
Εμφανίσεις: 280

Παιχνίδια για έμπειρα παιδιά...

Γιορτάζοντας ένα τέταρτο αιώνα Fireblade και Type R, η Honda UK έδωσε μια μοναδική 25 years of Fireblade and Type R 14ευκαιρία οδηγικής εμπειρίας στο Rockingham. Μια πολύ προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα πελατών της είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα νέα CBR1000RR Fireblade και CBR1000RR Fireblade SP μαζί με μια επιλογή από πολύ ειδικές Fireblades. Πέραν αυτών οι τυχεροί πελάτες οδήγησαν και όλες τις εκδόσεις του Civic Type R, Accord και Integra. Αυτό και αν ήταν μοναδικό event εμπειριών και δράσης.

Το Type25 years of Fireblade and Type R 10 R και η ιστορία του
"Βαρύ" γράμμα για τη Honda! Το πρώτο 'R' πέρασε στο NSX-R, θέτοντας υψηλά πρότυπα στους αναβαθμισμένους κινητήρες από εμπνευσμένους μηχανικούς των αγώνων αυτοκινήτου, εξελιγμένες αναρτήσεις και το κατακόκκινο σήμα της Honda. Αρχικά ονομάστηκε NSX-R και αργότερα προέκυψε η ονομασία Type R.

T25 years of Fireblade and Type R 12o Integra DC2 ήταν το πρώτο της σειράς που αποβιβάστηκε επί Βρετανικού εδάφους το 1998. Γρήγορα το ακολούθησε το Accord, το 2001 όταν το EP3 κατάφερε να πουλήσει πάνω από 21.000 κομμάτια έως το 2007. Το 2011 με την παγκόσμια ύφεση σε εξέλιξη, το Type R "μπήκε στο ψυγείο" και τρία χρόνια αργότερα το FK2 έκανε το ντεμπούτο του, ξεπερνώντας τα 2.500 κομμάτια.

Το Fireblade και η ιστορία του
Το 1992, πριν από 25 χρόνια, έγινε πραγματικότητα το όραμα του πρώην αναβάτη δοκιμών της Honda, Tadao Baba. Το Fireblade είχε δύναμη κι ευελιξία. Βασικό μέλημα του Baba ήταν η αναλογία ισχύος και συνολικού βάρος. Αυτό το ονόμασε Total Control και πάνω σε αυτό "πατούσε" η γενιά Fireblade. Το σημερινό Fireblade εμπεριέχει το Total Control Concept στο έπακρο, με αναλογία ισχύος - βάρους κατά 65% καλύτερο από το πρωτότυπο του Baba το 1992.25 years of Fireblade and Type R 13

Ο David Hodgetts, διευθύνων σύμβουλος της Honda UK, δήλωσε: «Τα τελευταία 25 χρόνια έχουν υπάρξει σημαντικές αλλαγές τόσο κοινωνικά, όσο τεχνολογικά και περιβαλλοντικά. Το 1992, δεν υπήρχαν κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Το διαδίκτυο ήταν ακόμη στα σπάργανα. Η υπερθέρμανση του πλανήτη τότε άρχισε να αυξάνεται. Τα τελευταία 25 χρόνια έχουν υπάρξει πάνω από δώδεκα διαφορετικές εκδόσεις Type R αλλά κι ένας παρόμοιος αριθμός Fireblade. Τα επόμενα 25 χρόνια θα είναι εξίσου συναρπαστικά και με τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Honda, το μέλλον είναι ανοιχτό. Εξαιρετικά φωτεινό και πολύ γρήγορο.

HONDA CELEBRATES 25 YEARS OF FIREBLADE AND TYPE R

Γεγονότα Fireblade
Ο Tadao Baba αποσύρθηκε το 2004.

Το πρώτο ρεζερβουάρ καυσίμου τιτανίου στον κόσμο σε μοτοσικλέτα μαζικής παραγωγής τοποθετήθηκε φέτος στη Fireblade SP. Ζυγίζει 1 κιλό λιγότερο από το κανονικό ρεζερβουάρ παραγωγής.

25 years of Fireblade and Type R 11Η Honda έχει τις περισσότερες νίκες σε αγώνες στο φημισμένο νησί του Man από κάθε άλλο κατασκευαστή, με περισσότερες από 250 νίκες. Η πιο πρόσφατη ήταν στον αγώνα του 2015 Isle of Man TT Races, με τον John McGuinness.

Όλες οι τιμές του Honda Fireblade παραγωγής 2017 τελειώνουν σε '25' προς τιμήν της 25ης επετείου της έκδοσης.

Γεγονότα Type R
Σε μέγιστες στροφές, τα έμβολα του Integra Type R του 1998 κινήθηκαν πολύ γρηγορότερα 25 years of Fireblade and Type R 15από ένα κινητήρα εποχής της F 1.

Η δεύτερη γενιά Honda NSX-R εφοδιαζόταν με ένα ταχύμετρο το οποίο λειτουργούσε έως τα 300 μίλια/ ώρα.

Η έκδοση FK8 Civic Type R θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο Type R που θα κυκλοφορήσει επίσημα στις ΗΠΑ.

  • 25 years of Fireblade and Type R 10
  • 25 years of Fireblade and Type R 11
  • 25 years of Fireblade and Type R 12
  • 25 years of Fireblade and Type R 13
  • 25 years of Fireblade and Type R 14
  • 25 years of Fireblade and Type R 15