spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑFord επαγγελματικά

Ford επαγγελματικά

The Model TT 11Σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια, η Ford λανσάρισε το πρώτο της επαγγελματικό όχημα – το Ford Model TT που προετοίμασε το δρόμο για τα σύγχρονα επαγγελματικά Van. Βασισμένο στο θρυλικό Model T car, το Model TT 1-τόνου ήταν μακρύτερο και ισχυρότερο, με χώρο για δύο άτομα.

Έχουμε ακούσει για το Ford Model T, το θρυλικό The Model TT 12αυτοκίνητο που έγινε παγκόσμια επιτυχία. Αλλά τι ξέρουμε για το Model TT; Αν και λιγότερο γνωστό, είχε επίσης μεγάλη επιρροή – ήταν ο προπομπός των μοντέλων van και pickup της σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού Transit.

Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά πριν από 100 χρόνια σαν σήμερα, το Model TT ήταν το The Model TT 13πρώτο van 1 τόνου της Ford που κατασκευάστηκε. Οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να προσαρμόσουν το πλαίσιο με μία καρότσα, ώστε να μεταφέρουν τα πάντα, από επιστολές μέχρι καύσιμα. Αρχικά λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ, αλλά πολλά κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Manchester, Ηνωμένο Βασίλειο.

The Model TT 14Το Model TT van ήταν μακρύτερο και ισχυρότερο από το Model T, με καμπίνα για τον οδηγό και έναν επιβάτη. Ο κινητήρας έπαιρνε εμπρός με μία μανιβέλα μπροστά. Για πιο ομαλή συμπεριφορά οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν πίσω ελαστικά με αέρα, αντί για τα συμπαγή που χρησιμοποιούνταν την εποχή εκείνη.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO