spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣBig deal PSA - Opel

Big deal PSA – Opel

Opel PSA deal 10Χωρίς καμία εγγύηση παραμένουν ακόμη οι 32.800 εργαζόμενοι των εργοστασίων της Opel σε Γερμανία και Βρετανία, σύμφωνα με εκπροσώπους της Γερμανικής και Βρετανικής κυβέρνησης, σχετικά με την εν εξελίξει εξαγορά της Opel από τον όμιλο PSA.

Σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόνο προθέσεις και όχι συμφωνίες σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων αυτών. Πάντως σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ομίλου Opel PSA deal 11Peugeot-Citroen και της Opel, καθώς οι δύο πλευρές φαίνεται ότι ρυθμίζουν τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Πάντως σύμφωνα με το μεγάλο οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, εκτός συμφωνίας θα μείνει η Vauxhall ( η Opel στη Βρετανία), με τον όμιλο PSA να εξαγοράζει την Opel έναντι ποσού 2 δις ευρώ. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι συζητήσεις μεταξύ PSA και Opel βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και όπως δείχνουν τα πράγματα είναι θέμα ημερών να φτάσουν και στις τελικές υπογραφές.

Opel PSA deal 13Η Opel, μετά την παύση των πωλήσεων της Chevrolet στην Ευρώπη, εδώ και δύο χρόνια, είχε όλα τα προσόντα να αναδειχθεί σε μεγαλύτερο παίχτη στη γηραιά ήπειρο. Τώρα το deal αυτό έρχεται να “ταρακουνήσει” ακόμη και την
ίδια την Καγκελάριο Angela Merkel. Ήδη εκφράζονται φόβοι ότι, πολύ πιθανά να χαθεί μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία από τη χώρα. Κύκλοι πιστεύουν ότι δεν αποκλείεται να επέμβει σε πολιτικό επίπεδο.

Οι εξελίξεις “τρέχουν”.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO