spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣVolkswagen πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως

Volkswagen πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως

Volkswagen- 06Η αυτοκινητοβιομηχανία VW βρίσκεται πλέον στον κορυφή του κόσμου, η μεγαλύτερη σε πωλήσεις εταιρεία στον κόσμο, αφήνοντας δεύτερη την Toyota. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η VW κατάφερε να πουλήσει 10,3 εκατ. οχήματα, έναντι 10,2 εκατ. οχημάτων της Toyota.

H VW βγήκε κερδισμένη λόγω της κινεζικής αγοράς, τη μεγαλύτερη σήμερα στον κόσμο. Εκεί το σκάνδαλο του ντίζελ δεν βρήκε απήχηση, μιας το καύσιμο αυτό δεν είναι διαδεδομένο. Στη χώρα αυτή η VW αύξησε τον όγκο πωλήσεων κατά 12,2%, ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό.

Στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, στην Ευρώπη, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ήταν αυξημένες κατά 4% και το γεγονός αυτό ευνόησε και την γερμανική εταιρεία.

Η Toyota πάλι, βασίζεται σε πωλήσεις που γίνονται Volkswagen- 07σε Ιαπωνία και ΗΠΑ. Με την ανάπτυξη να μην βρίσκεται στα καλύτερά της στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου οι πωλήσεις το 2016 ήταν σχετικά μειωμένες.

Από την άλλη η αμερικανική αγορά κατά το 2016 έδειξε “ευαισθησία” σε πωλήσεις οι οποίες αφορούσαν SUV και φορτηγά. Έτσι χάθηκε η πρώτη θέση. Αν και η αμερικανική αγορά δεν ευνόησε τη VW λόγω του γνωστού σκανδάλου, εν τούτοις δεν ευνοήθηκε κανένας σημαντικά, με τις αγορές, παράλληλα, της Νοτίου Αμερικής και της Ρωσίας να παραμένουν χαμηλές λόγω ύφεσης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO