spot_img

SEAT & Ducati

SEAT & Ducati 03Το 300 ίππων SEAT Leon Cupra, το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της ισπανικής μάρκας, θα είναι το επίσημο αυτοκίνητο της ομάδας της Ducati στο MotoGP την οποία αποτελούν ο τρείς φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jorge Lorenzo από την Ισπανία και ο Andrea Dovizioso από την Ιταλία. Και η αιτία? Διότι η Seat και η Ducati σύναψαν ετήσια συμφωνία για την συνεργασία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Εκτός από την ανάδειξη του νέου Leon Cupra ως το επίσημο αυτοκίνητο της ομάδας της Ducati, η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης και την τοποθέτηση του logo της μάρκας στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας του Ιταλού κατασκευαστή καθώς και στις φόρμες των αναβατών και τις στολές των μελών της ομάδας.

SEAT & Ducati 06Η SEAT και η Ducati αποτελούν και οι δύο μέλη του ομίλου Volkswagen και μοιράζονται βασικές αξίες όπως, «δυναμισμός, πάθος για σχεδίαση και δέσμευση για καινοτομία και τεχνολογία», σύμφωνα με τον SEAT Sport head of Strategy, Business Development and Operations Antonino Labate. «Οι αξίες αυτές είναι οι βάσεις του νέου SEAT Leon Cupra που θα κάνει το ντεμπούτο του ως το επίσημο αυτοκίνητο της Ducati Team τον επόμενο Μάρτιο κατά τον νυχτερινό αγώνα στην πίστα Losail στο Κατάρ», πρόσθεσε.

Ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό των δύο μαρκών είναι η επιτυχημένη πορεία τους στους αγώνες. Από το 1970 και με τη καθοδήγηση των εμπειρογνωμόνων της SEAT Sport, η ισπανική μάρκα έχει κερδίσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα World Touring Car (2008 και 2009), πάνω από 25 τίτλους ράλι και έχει διοργανώσει με επιτυχία πολλά single-brand πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. SEAT & Ducati 08Ομοίως η ιταλική μάρκα αγωνίζεται στο MotoGP για 14 χρόνια κερδίζοντας 33 αγώνες, καθώς και 24 σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike κατακτώντας 17 παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών και είναι παρούσα σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα. Το 2007 η ομάδα κέρδισε το MotoGP World Championship με τον Αυστραλιανό αναβάτη Casey Stoner.

Ο Sporting Director της ομάδας Ducati MotoGP, Paolo Ciabatti, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι να καλωσορίσουμε τη SEAT ως επίσημο πάροχο αυτοκινήτου της ομάδας μας στο Πρωτάθλημα MotoGP 2017, μια σαιζόν που πρόκειται να είναι πολύ συναρπαστική για τη Ducati. Το SEAT Leon Cupra είναι ένα πολύ σπορ μοντέλο και είμαστε σίγουροι πως οι αναβάτες μας και τα μέλη της ομάδας ανυπομονούν να οδηγήσουν αυτό το νέο αυτοκίνητο πολύ σύντομα».SEAT & Ducati 07

Το επίσημο αυτοκίνητο της Ducati Team, SEAT Leon Cupra 300hp, είναι η πιο ισχυρή έκδοση στην ιστορία της μάρκας καθώς και η πιο ταχύτερη, με επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε μόλις 4,9 sec. Το νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου αντιπροσωπεύει τις αξίες της μάρκας, συνδυάζοντας ελκυστικό σχεδιασμό με τεχνολογία αιχμής.

Το MotoGP World Championship, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου στο Κατάρ, θα περιλαμβάνει συνολικά 18 αγώνες σε 15 διαφορετικές χώρες, σε τέσσερις ηπείρους και θα παρακολουθείται από περισσότερους από 2,6 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO