spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣCitroen C3 WRC 2017

Citroen C3 WRC 2017

Citroen C3 WRC 2017 02Η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι έχει ήδη ξεκινήσει. Πρώτος αγώνας είναι το Ράλι του Μόντε Κάρλο, 19 – 22 Ιανουαρίου. Η Citroën Racing αποκάλυψε και επίσημα, πλέον, το θηρίο της, το υπεραυτοκίνητο με το οποίο θα διεκδικήσει νέες δάφνες στο ήδη πλούσιο παλμαρές της. Και πάλι, λοιπόν, έχουμε την επίσημη συμμετοχή του γαλλικού εργοστασίου με ένα αυτοκίνητο ταχύτατο, αλλά συνάμα και πολύ εντυπωσιακού εξωτερικά. Οι νέοι κανονισμού της FIA ορίζουν νέα δεδομένα και αυτά οδήγησαν σε φευγάτους σχεδιασμούς.

Με βάση τους συγκεκριμένους κανονισμούς για τη νέα αγωνιστική σαιζόν, τα αυτοκίνητα του WRC πρέπει να είναι ελαφρύτερα, πολύ πιο γρήγορα με κινητήρες 1600 κ.εκ. τούρμπο και 380 ίππους. Citroen C3 WRC 2017 03Το νέο Citroen C3 διαθέτει εντυπωσιακή πίσω αεροτομή, πίσω διαχύτη, αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία είναι ικανά να παίξουν το ρόλο τους στη μάχη των δευτερολέπτων. Τα airbumrs παραμένουν στις πόρτες του αγωνιστικού μοντέλου, όπως ακριβώς και στην έκδοση παραγωγής, ενώ μηχανικά θα πρέπει να γίνεται “τρελό” πάρτη.

Η Citroen αποτελεί το “βαρύ” χαρτί στον θεσμό του WRC, αφού κατέχει ήδη 8 παγκόσμιους τίτλους και 96 νίκες σε αγώνες. Για τη φετεινή αγωνιστική σαιζόν η επίσημη ομάδα της Citroën Total Abu Dhabi WRT θα συμμετέχει με τέσσερα αυτοκίνητα και πληρώματα τους Kris Meeke – Paul Nagle, Craig Breen – Scott Martin, Stéphane Lefebvre – Gabin Moreau και Sheikh Khalid Al Qassimi – Chris Patterson.

Video test on gravel road

Video test on Monte Carlo roads

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO