spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣInferno Race Range Rover Sport

Inferno Race Range Rover Sport

Inferno Range Rover SportΤα όρια της περιπέτειας δεν υπάρχουν! Όλα μπορούν να σχεδιαστούν και να κατακτηθούν. Εκεί που δοκιμάζονται οι σκιέρ, πάνω στις Άλπεις, σε υψόμετρο 2.970 μέτρων, δεν πάνε μόνο σκιέρ, τελικά, αλλά και το Range Rover Sport. Η τρομακτική αυτή δοκιμασία για οδηγό και αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε στο σκαρφαλωμένο πάνω στις Άλπεις χωριουδάκι Μιούρεν. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται η βάση μιας από τις πλέον δύσκολες καταβάσεις για ερασιτέχνες σκιέρ.

Πρόκειται για το Inferno Race το οποίο διεξάγεται ανελλιπώς από το 1928, σε συγκεκριμένη διαδρομή συνολικού μήκους κατάβασης 14,9 χιλιομέτρων. Η αρχή της κατάβασης βρίσκεται στα 2.970 μέτρα και ο τερματισμός της στα 800 μέτρα. Πάνω σε αυτή τη φημισμένη κατάβαση η Land Rover και ο Ben Collins επέλεξαν δοκιμαστούν σκληρά στο μπάκετ του Range Rover Sport.

Inferno Range Rover SportΟ Βρετανός οδηγός αγώνων και γνωστός ως «Stig» από το Top Gear, Ben Collins, βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του κορυφαίου αυτού μοντέλου, έχοντας κάτω από το καπό του ένα 5.000 κ. εκ. V8 κινητήρα, ισχύος 510 ίππων. Κατά τη διάρκεια της κατάβασης έπρεπε να αντιμετωπιστούν κλειστά σημεία παγετώνα, πάγος, χιόνι, λάσπη και πολύ λάσπη, φυτευτές πέτρες, τρεχούμενα νερά και αρκετό γκαζόν, το οποίο βρεγμένο λειτουργεί σαν πάγος.

Και το μεγάλο αυτό εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία! Η γιγαντιαία αυτή κατάβαση, την οποία οι εκπαιδευμένοι σκιέρ κατά τη διάρκεια του χειμώνα την καλύπτουν σε κάτι λιγότερο από 15 λεπτά, ο Βρετανός οδηγός την κάλυψε σε 21 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, επιτυγχάνοντας σε κάποια σημεία ανώτατη ταχύτητα 155 χλμ/ώρα.

Video!!!!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO