spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣFIA ERC Junior rally

FIA ERC Junior rally

Θρίαμβος του Marijan Griebel στο FIA ERC Junior, κατακτώντας τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο από οδηγό του Opel ADAM R2. Ο 27χρονος Γερμανός ‘άρπαξε’ τον τίτλο από το Βρετανό Chris Ingram, μέλος της ίδιας ομάδας, σε ένα θρυλικό φινάλε στη Λετονία, γιορτάζοντας τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο για Γερμανό οδηγό σε 15 χρόνια. Ήταν το επιστέγασμα ενός κοινού ταξιδιού με την Opel, που ξεκίνησε το 2013 με νίκη στο ADAC Opel Rallye Junior Cup και την επακόλουθη προαγωγή του Griebel στην εργοστασιακή ομάδα της Opel. Η κυριαρχία της Opel στο ERC Junior ενισχύθηκε επίσης με τον Πολωνό Lukasz Pieniazek με ένα ADAM R2 ιδιωτικής συμμετοχής και το Γερμανό εργοστασιακό οδηγό Julius Tannert οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη σεζόν στην 3η και 4η θέση.

Το ADAM R2 γιόρτασε επίσης νίκες κατηγορίας στα εθνικά πρωταθλήματα ράλι της Ισπανίας (Angel Paniceres), Δανίας (Jacob Lund Madsen), Βρετανίας (Robert Duggan) και Ολλανδίας (Timo van der Marel). Στο Ισπανικό, ασφάλτινο πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται το Νοέμβριο, ο πρωταθλητής junior Paniceres και ο έμπειρος συνάδερφός του Esteban Vallin έχουν καλές πιθανότητες για ένα τίτλο R2.

Στην ομάδα του 2017 ADAC Opel Rallye Junior, ο Jari Huttunen διαδέχεται τον Marijan Griebel, ο οποίος αποχωρεί λόγω ηλικίας. Ο 22-χρονος Huttunen από το Kiuruvesi της Κεντρικής Φινλανδίας διακρίθηκε στην τέταρτη σεζόν του ADAC Opel Rallye Cup. Έχοντας επικρατήσει σε έξι από τους επτά αγώνες, ο Huttunen πέρασε από ένα διεξοδικό πρόγραμμα αξιολόγησης που θα αναδείκνυε τους πέντε καλύτερους οδηγούς της σεζόν του 2016. Με αυτό, ο νεαρός Φιλανδός προήχθη στην ομάδα ADAC Opel Rallye Junior και θα λάβει μέρος στο επόμενο ERC Junior σαν εργοστασιακός οδηγός της Opel με το ADAM R2. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα ανακοινωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Το ADAC Opel Rallye Cup έχει ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του ως το σκληρότερο ράλι ενιαίου στην Ευρώπη. Με οδηγούς από επτά χώρες (Γερμανία, Φινλανδία, Σουηδία, Σλοβενία, Βρετανία, Ιταλία και Τσεχία), είναι πιο διεθνές από ποτέ στην τέταρτη σεζόν του. Το κορυφαίο επίπεδο επιδόσεων επιβεβαιώνεται συνεχώς με μία ματιά στους πίνακες γενικής κατάταξης του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι, όπου οι νεαροί ταλαντούχοι οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους 140 hp προδιαγραφών ADAM Cup συχνά άφηναν πίσω ανταγωνιστές με πολύ ισχυρότερα αυτοκίνητα.

Η Opel και το πρόγραμμα προώθησης ράλι ADAC απέδειξε και πάλι τη συνοχή και απήχησή του διανύοντας την τέταρτη χρονιά του. Στο μέλλον, η κοινή πλατφόρμα νεαρών ταλέντων θα επεκταθεί, κυρίως από τη Γερμανική πλευρά. Η Ακαδημία ADAC Opel Rallye που λανσαρίστηκε το 2016 μυεί τους νεαρούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους αγώνες ράλι και αποτελεί τη βάση αποτελεσματικής προώθησης ταλέντων. Η Ακαδημία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής: περίπου 1.000 νεαρά άτομα έκαναν αίτηση για το πρώτο από τα τρία στάδια εκπαίδευσης. Και οι πρώτοι νικητές του ADAC Opel Rallye Academy είναι: Ο οδηγός Tom Kässer με συνοδηγό τη Stephanie Voigtländer που κατέκτησαν μια θέση στο cockpit στο ADAC Opel Rallye Cup 2017.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO