spot_img

Nissan Qashqai

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει το Qashqai, καθώς αποτελεί πλέον για τη Nissan το μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο της φίρμας, που έχει εξέλθει από τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στην Ευρώπη.

Το πολυβραβευμένο crossover ξεπέρασε πρόσφατα το ρεκόρ που κατείχε το Micra με 2.368.704 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, με 2.368.705 αυτοκίνητα στην παραγωγή, κατάφερε να “προσπεράσει” το δημοφιλές Micra σε λιγότερο από μια δεκαετία.

Στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής περίπου 1.200 Qashqai κάθε μέρα, ενώ μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, η συνολική παραγωγή του μοντέλου είχε διαμορφωθεί στα 2.398.134 αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κανένα άλλο μοντέλο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην παραγωγή, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για την αγορά της Ευρώπης, το Qashqai αποτελεί μοναδική συνταγή επιτυχίας για τη Nissan, καταγράφοντας μια εκπληκτική πορεία στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Ειδικά στην Ελλάδα, το Qashqai επιβεβαιώνει την κυριαρχία του, όντας το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία C για το 2015, με 2.553 ταξινομήσεις.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO