spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο Ford Focus RS

Νέο Ford Focus RS

Focus RS ProductionΜία νέα εποχή για γρήγορα μοντέλα Ford ξημερώνει με την έναρξη παραγωγής του νέου Focus RS. Η Ford προσβλέπει στην παραγωγή 41.000 σπορ μοντέλων για την Ευρώπη το 2016. Ο αριθμός αυτός το 2015 ήταν 29.000. Η εταιρία αύξησε την παραγωγή κατά 40% λόγω της αυξανόμενης ζήτησης μοντέλων υψηλών επιδόσεων στην Ευρώπη σε σχέση με το 2014 σε ποσοστό +62%.

Τη ζήτηση ‘οδηγούν’ το νέο Focus RS που μόλις άρχισε να παράγεται στο Saarlouis, η Ford Mustang – ήδη με πάνω από 13.000 παραγγελίες στην Ευρώπη – αλλά και τα Focus ST και Fiesta ST. Με το νέο Ford GT ήδη καθ’ οδόν, η Ford προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων από “μικρά” hatchbacks μέχρι υπεραυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Είναι ένα από τα 12 νέα οχήματα υψηλών επιδόσεων που θα λανσάρει η Ford σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020. Το μοντέλο εξελίχθηκε από μία ομάδα μηχανικών της Ford Performance σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Εφοδιάζεται με ειδική έκδοση του νέου κινητήρα 2.3L EcoBoost της Ford που αποδίδει 350 ίππους. Με επιτάχυνση 0 -100 km/h σε 4,7 δεύτερα, θα είναι το ταχύτερο σε επιτάχυνση Ford RS όλων των εποχών.

Το Focus RS λανσάρει το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης Ford Performance All Wheel Drive με Dynamic Torque Vectoring για αναβάθμισης της οδικής συμπεριφοράς, της πρόσφυσης και της ταχύτητας στις στροφές. Επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes) – μεταξύ των οποίων το Drift Mode (Πρωτιά στη βιομηχανία) που επιτρέπει την ελεγχόμενη υπερστροφή ισχύος (drift) – και το Launch Control (Έλεγχος Εκκίνησης) διατίθενται σε μοντέλο RS για πρώτη φορά.

Από το Σεπτέμβριο που άρχισαν οι παραγγελίες, οι πελάτες έχουν ήδη κάνει πάνω από 3.100 παραγγελίες, ενώ άλλοι 250.000 έχουν διαμορφώσει ένα Focus RS μέσα από την σχετική εφαρμογή (configurator) στην ιστοσελίδα της Ford.

Το πρώτο νέο supercar υπερυψηλών επιδόσεων Ford GT θα μπει στην παραγωγή για περιορισμένο αριθμό πελατών στην Ευρώπη στα τέλη του 2016. Διαθέτοντας τον ισχυρότερο κινητήρα παραγωγής Ford EcoBoost όλων των εποχών – που αποδίδει πάνω από 600 ίππους – σε συνδυασμό με επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με χειριστήρια στο τιμόνι (paddles), το Ford GT είναι ένα supercar υπερυψηλών επιδόσεων που προβάλλει τις δυνατότητες της τεχνολογίας Ford EcoBoost μαζί με καινοτομίες στην αεροδυναμική και μία ελαφριά δομή αμαξώματος από ανθρακονημάτα.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO