spot_img

Euro NCAP

E-Class

Euro NCAP E-CLASSΗ E-Class κέρδισε τα 5 αστέρια στην αξιολόγηση του Euro NCAP. Η ασφάλεια που προσφέρει η E-Class στους επιβάτες, η προστασία των παιδιών, των πεζών και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ασφαλείας βαθμολογήθηκαν με 5 αστέρια από τον Οργανισμό Euro NCAP. Πιο συγκεκριμένα κέρδισε στην προστασία επιβατών 95% με όριο 80%, προστασία παιδιών 90% με όριο 75%, προστασία παιδιών 77% με όριο 60% και ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης 62% με όριο 50%. Η E-Class έλαβε επίσης δύο βραβεία Euro NCAP “Advanced” για το σύστημα PRE SAFE και το σύστημα ATTENTION ASSIST – και τα δύο βραβεία ξεπερνούν τη βαθμολογία με τα αστέρια και δίνουν έμφαση σε ξεχωριστές εφευρέσεις όσον αφορά στην ασφάλεια.

Η E-Class οφείλει αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα κυρίως στο συνδυασμό του πανίσχυρου κλωβού ασφαλείας των επιβατών με ιδιαίτερα αποτελεσματικά συστήματα συγκράτησης και το μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης που διαθέτει. Για παράδειγμα, το σύστημα Active Brake Assist περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Είναι σε θέση να προειδοποιήσει τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση, να τον υποστηρίξει με φρενάρισμα πανικού και – εάν χρειαστεί – να επέμβει φρενάροντας το όχημα αυτόνομα. Αντίστοιχα, το σύστημα ATTENTION ASSIST με προσαρμοζόμενη ευαισθησία περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Με το σύστημα αυτό ο οδηγός προειδοποιείται σε περίπτωση που χάσει τη συγκέντρωσή του ή νιώσει κούραση και νύστα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του βασικού εξοπλισμού είναι το σύστημα Crosswind Assist που διατηρεί τη σταθερότητα του οχήματος σε πλευρικούς ανέμους.

Πολλά ακόμη ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνονται στον προαιρετικό εξοπλισμό του οχήματος, συμπ. του DRIVE PILOT με λειτουργία Steering Assist, το οποίο θέτει ακόμα ένα ορόσημο στο δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση, όπως και τα Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist και Traffic Sign Assist με λειτουργία προειδοποίησης λανθασμένης κατεύθυνσης. Ορισμένα από αυτά τα συστήματα ασφαλείας που διατίθενται προαιρετικά δεν έχουν έως αυτήν τη στιγμή ληφθεί.

σχετικΟ βΙντεο

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO