spot_img

Ford Mustang

Ford mustang Best Seller 10Η Ford Mustang συνεχίζει δυναμικά την πορεία της στο παγκόσμιο αυτοκινητιστικό στερέωμα, ανεβάζοντας κάθε χρόνο τον πήχη με νέες κατακτήσεις. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που το θρυλικό μοντέλο κατακτά την κορυφή της κατηγορίας sports coupe με παγκόσμιες ταξινομήσεις 125.809 οχημάτων. Σύμφωνα με αναλυτή πωλήσεων της εταιρίας, η Mustang είναι άκρως ερωτεύσιμη με μία γοητευτική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας.
Η νέα Mustang και η ειδική έκδοση Mustang BULLITT Ford mustang Best Seller 13αναμένονται πολύ σύντομα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανάλυση της Ford από τα πιο πρόσφατα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης της IHS Markit, δίνουν στην Mustang παγκόσμιο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού στην κατηγορία sports coupe. Τα sports coupe, όπως ορίζονται από την IHS Markit, περιλαμβάνουν δίθυρα και cabrio μοντέλα.

 

Ford mustang Best Seller 16«Ο κόσμος είναι ερωτευμένος με την Mustang» σχολιάζει ο Erich Merkle, αναλυτής πωλήσεων της Ford. «Η Mustang αντιπροσωπεύει την επιτομή της Αμερικανικής σχεδίασης, των επιδόσεων και της ελευθερίας, ενώ η μοναδική της προσωπικότητα είναι γοητευτική σε διεθνή κλίμακα.»

Από τις σχεδόν 126.000 παγκόσμιες ταξινομήσεις οχημάτων, η Ford ανέφερε ότι οι 81.866 σημειώθηκαν στις ΗΠΑ, τη χώρα όπου κατασκευάζεται η Mustang. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το ένα τρίτο από όλες τις ταξινομήσεις Mustang καταγράφηκε στις εξαγωγικές αγορές.

Ford mustang Best Seller 17Η Ford πούλησε 13.100 οχήματα Mustang πέρσι στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας, και ξεπέρασε την Porsche 911 σε 13 Ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία. Οι πέντε μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές αγορές για τις πωλήσεις Mustang το 2017 ήταν η Γερμανία (5.742), το Ηνωμένο Βασίλειο (2.211), η Γαλλία (942), το Βέλγιο (900), και η Σουηδία (512). Η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή στην Κίνα, όπου η Mustang ήταν το δημοφιλέστερο sports coupe πέρσι με 7.125 ταξινομήσεις.

Ford mustang Best Seller 11Από το 2015 που ξεκίνησαν οι παγκόσμιες εξαγωγές, μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, η Ford έχει πουλήσει 418.000 αυτοκίνητα Mustang σε όλο τον κόσμο. Δημοφιλέστερη έκδοση παγκοσμίως είναι η Mustang GT με τον V8 5.0L κινητήρα.

Η Ford έχει πουλήσει 35.000 οχήματα Mustang στην Ευρώπη από το 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2018, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα λανσάρει τη νέα Ford Mustang με πιο αθλητικό εξωτερικό, και πολυτελές εσωτερικό με μαλακά υλικά και ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών. Μεταξύ των αναβαθμισμένων συστημάτων κίνησης είναι ο V8 5.0L κινητήρας με 450 ίππους της Ford και το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα, Ford mustang Best Seller 12κατανάλωση 12,1 l/100 km και εκπομπές CO2 270 g/km.

Οι προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης περιλαμβάνουν προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide®, επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes) και ένα νέο σύστημα Active Valve Performance Exhaust που προσφέρει το καινοτόμο Good Neighbour Mode για οδήγηση νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα. Νέες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection και Lane Keeping Aid.

Ford mustang Best Seller 15Επιπλέον, μία ειδική έκδοση Ford Mustang Bullitt που τιμά την 50ή επέτειο από την κυκλοφορία της θρυλικής κινηματογραφικής ταινίας θα αρχίσει να παράγεται για την Ευρώπη τον Ιούνιο.

Διαθέσιμη σε Shadow Black ή στην κλασική Dark Highland Green, η Mustang Bullitt χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο V8 5.0L κινητήρα που υπολογίζεται να αποδίδει 464 ίππους και ροπή 529 Nm. Νέα τεχνολογία που συγχρονίζεται με τις στροφές του κινητήρα προσφέρει ομαλές αλλαγές σχέσεων, και κατεβάσματα του εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου συνοδεία μιας ‘ξερογκαζιάς’ του V8 κινητήρα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO