spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣFerrari 488 Pista

Ferrari 488 Pista

Παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Ferrari 488 Pista στη Γενεύη. Πρόκειται για ένα supercar με αγωνιστικό DNA και ξεχωριστές επιδόσεις. Εφοδιάζεται με τον υπέροχο και πανίσχυρο V8 3.9 λίτρων biturbo Ferrari 488 Pista 10κινητήρα, ο οποίος τώρα αποδίδει ισχύ 720 ίππων και 770 Nm στις 3.000 σ.α.λ. και αυτό συμβαίνει με την 7η σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 έρχονται σε 2,85 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 7,6 δευτ. και η τελική της ταχύτητα βρίσκεται πάνω από τα 340 χλμ./ώρα.

Τι είναι όμως η νέα Ferrari 488 Pista? Είναι μια πιο γρήγορη έκδοση της
GTB. Κατά 90 κιλά ελαφρύτερη από την GTB, τώρα φτάνει τα 1.280 κιλά και αυτό επιτεύχθηκε εξ αιτίας της χρήσης carbon σε προφυλακτήρες, πτέρυγα, ζάντες, σπόιλερ και καπό κινητήρα.

Δείτε το επίσημο video της Ferrari 488 Pista

Ferrari 488 Pista 16Σημαντικές επεμβάσεις υπάρχουν στην ανάρτηση, το κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και το σύστημα διεύθυνσης. Τα δύο της καθίσματα είναι αγωνιστικά μπάκετ, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα στο κεντρικό τούνελ και το ταμπλό του αυτοκινήτου.

Ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα το οποίο ρυθμίζει την πίεση στις δαγκάνες των φρένων με την ονομασία «Ferrari Dynamic Enhancer», βρίσκεται τοποθετημένο στην 488 Pista, προκειμένου να βελτιώνεται η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις Ferrari 488 Pista 20στροφές.

Τέλος, προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική της τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί τεχνολογίες απ’ ευθείας από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας. Στο εμπρός τμήμα έχει τοποθετηθεί το S-Duct το οποίο έρχεται κατ’ ευθείας από F1. Με μεγαλύτερη γωνία κλίσης οι διαχύτες κάνουν ακόμη καλύτερα τη δουλειά τους, ενώ βρίσκουν εφαρμογή τα συστήματα όπως το «Side-Slip Angle Control System», το «E-Diff3» και το «F1-Trac». Μάλιστα όλα βρίσκονται στον βασικό της εξοπλισμό.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO