spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣ88 International Geneva Motor Show (8-18 Μαρτίου)

88 International Geneva Motor Show (8-18 Μαρτίου)

Δείτε κάποιες από τις σπουδαιότερες παρουσιάσεις των κατασκευαστών στο Motor Show της Γενεύης το οποίο έχει θα ανοικτές τις πόρτες του για το κοινό από 8 έως και 18 Μαρτίου. Η Γενεύη είναι ένα από τα σημαντικότερα ετήσια σαλόνια αυτοκινήτου στον κόσμο. Καλή σας περιήγηση.

RenRS Techrules το υβριδικό με τα 1.287 hp
Παγκόσμια πρεμιέρα για το υψηλών επιδόσεων RenRS από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία R & D Techrules. Το μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτροκίνητου οχήματος Turbine-Recharging Electric Vehicle (TREV) της Κίνας. Το υβριδικό σύστημα κίνησης προσφέρει Ren_RS_04πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία μικρο-στροβίλων για την επίτευξη εξαιρετικά χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο τελικός σχεδιασμός παραγωγής του RenRS, εμπνευσμένο από την αεροδιαστημική βιομηχανία, προέρχεται από το Techrules Ren. Το ελαφρύ πλαίσιο monocoque με ίνες άνθρακα έχει ενισχυθεί και διαμορφωθεί σε σχέση με το περσινό μοντέλο.

Η έκδοση αυτή με μπαταρία ιόντων λιθίου 28,4 kWh υψηλής ισχύος και με δύο μοτέρ μπροστά και τέσσερα πίσω – προσφέρουν μέγιστη ισχύ 960 kW (1.287 hp / 1.305 PS) με αυτονομία 1.170 χλμ. μόνο με 80 λίτρα ντίζελ (NEDC). Αποτέλεσμα είναι το πανίσχυρο RenRS να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα τα 330χλμ.

Cupra e-Racer
To πρώτο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο είναι γεγονός. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται επίσημα στο κοινό η νέα μάρκα CUPRA, μία ιδιαίτερη μάρκα για ιδιαίτερους ανθρώπους. Η CUPRA e-Racer 05CUPRA κάνει το ντεμπούτο της στη Γενεύη για να κατακτήσει τους λάτρεις των αυτοκινήτων.

Στο περίπτερο CUPRA, το ισχυρό, δυναμικό και αποκλειστικό CUPRA Ateca, στρέφει τα βλέμματα πάνω του. Ένα μοναδικό μοντέλο στη κατηγορία του με 300 PS, 4Drive και 7-τάχυτο κιβώτιο DSG.

Σίγουρα, ένα από τα highlights στο περίπτερο CUPRA είναι το CUPRA e-Racer που κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Το CUPRA e-Racer είναι ένα αυθεντικό αγωνιστικό αυτοκίνητο με απόδοση 300 kW η οποία σκαρφαλώνει ακόμα και στα 500 kW στο peak της απόδοσης. Το CUPRA e-Racer είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στο κόσμο. Και καθώς η CUPRA θέλει να φέρει το νέο όραμα της και στους αγώνες, θα είναι το πρώτο της αγωνιστικό μοντέλο στο Πρωτάθλημα TCR.

Alfa_Romeo_06Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Nurburgring Edition
Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Nurburgring Edition & Stelvio Quadrifoglio Nurburgring Edition limited edition. Τα δύο μοντέλα θα παραχθούν σε μόλις 108 αντίτυπα το καθένα, αριθμός ο οποίος αντιπροσωπεύει τα χρόνια ζωής της ιταλικής εταιρείας. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μόνο σε ανθρακί χρώμα και θα αποτελούν αναφορά στις πολλές επιτυχίες της μάρκας στη συγκεκριμένη πίστα.

Αν και από πλευράς κινητήρων δεν θα υπάρχει κάτι Alfa_Romeo_Giulia 07ξεχωριστό για τα συγκεκριμένα μοντέλα, θα εξακολουθούν να εφοδιάζονται με τον 2,9 λιτ. twin turbo V6 κινητήρα, ισχύος 510 ίππων και ροπής 600Nm. Θα διαθέτουν όμως ένα ειδικό πλαίσιο – ταμπελάκι με τον αύξοντα αριθμό της συγκεκριμένης συλλεκτικής έκδοσης, ενώ στο εσωτερικό θα είναι εφοδιασμένα με carbon λεπτομέρειες, με κεραμικά φρένα, με μαύρες ζάντες, με αγωνιστικά καθίσματα Sparco τα οποία είναι κατασκευασμένα από carbon,με δερμάτινο alcantara τιμόνι και με πολλές άλλες ξεχωριστές λεπτομέρειες.

Alfa_Romeo_4C 08Alfa 4C Competizione
Η 4C Competizione θα παραχθεί και αυτή σε μόλις 108 μονάδες, με κινητήρα 1,75 λιτ. και 240 ίππων. Βασισμένη στο coupe αμάξωμα και σε χρώματα γκρι ματ, θα διαθέτει carbon οροφή και αεροτομή, κόκκινες δαγκάνες φρένων, εξάτμιση Akrapovic και 18 ή 19 ιντσών σκούρες ζάντες. Εσωτερικά θα υπάρχει το ταμπελάκι αρίθμησης της περιορισμένης έκδοσης, το λογότυπο Competizione στο ταμπλό, καθώς και διάφορες αισθητικές επεμβάσεις με μικροίνες.

Alfa_Romeo_Italia 09Alfa Spider 4C Italia
Bαμμένη σε μπλε (Misano blue) χρώμα και αυτή θα παραχθεί σε μόλις 108 μονάδες και θα εφοδιάζεται με τον 1,75 κινητήρα των 240 ίππων. Με κίτρινες δαγκάνες και εξάτμιση Akrapovic , εσωτερικά θα έχει ίδιες αισθητικές επεμβάσεις με την Competizione, θα έχει ταμπελάκι αρίθμησης της έκδοσης και οι ραφές στο εσωτερικό εδώ θα είναι κίτρινες. Θα υπάρχει ακόμη το λογότυπο Italia κι ένα ηχοσύστημα της Alpine. Πρόκειται για μια ακόμη μοναδική, συλλεκτική και πανέμορφη έκδοση.

Νέα Porsche 911 GT3 RS
Το αγωνιστικό τμήμα της Porsche παρουσιάζει την 911 GT3 RS με αγωνιστικό πλαίσιο και 520 ίππους, Porsche 911 GT3 RS 10καθώς και με υψηλόστροφο ατμοσφαιρικό κινητήρα τεσσάρων λίτρων. Το νέο sport αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων είναι βασισμένο στην 911 GT3, η οποία εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο για να συνδυάζει τον κινητήρα επιδόσεων με μια ρύθμιση ανάρτησης που διαθέτει παθητική τετραδιεύθυνση με νέες ρυθμίσεις και είναι σχεδιασμένη για μέγιστη δυναμική και ακρίβεια. Επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 312 χλμ./ώρα. Μετά το λανσάρισμα της 911 GT3 και της 911 GT2 RS, με αυτήν την πιο πρόσφατη έκδοση η Porsche παρουσιάζει το τρίτο της sport αυτοκίνητο GT δρόμου σε ένα χρόνο. Οι παραγγελίες της νέας 911 GT3 RS έχουν ξεκινήσει και θα λανσαριστεί επίσημα από τα μέσα Απριλίου.

Peugeot Rifter 4X4 concept
Το νέο Peugeot Rifter μεταμορφώνεται ειδικά για την έκθεση της Γενεύης σε τετρακίνητο. Εφοδιάζεται με Peugeot-Rifter_4x4_11σύστημα κίνησης και στους 4 τροχούς, ειδικά ελαστικά και αυξημένη κατά 80χλστ. απόσταση από το έδαφος. Διαθέτει σκηνή οροφής της Overland ώστε να μην χρειάζεται να επιστρέφει κανείς εύκολα στην πόλη. Μπορεί να μεταφέρει και το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό mountain bike, το PEUGEOT eM02 FS Powertube, που κινείται με μπαταρία ενσωματωμένη στο σκελετό του.

Διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα μετάδοσης που αναπτύχθηκε από τον DANGEL, έναν από τους μακροχρόνιους συνεργάτες της μάρκας και έναν εξειδικευμένο κατασκευαστή συστημάτων 4κίνησης. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 80 χιλιοστά, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ξεπερνά τα περισσότερα εμπόδια.

Volvo V60
Επίσημα ξεκίνησαν και οι παραγγελίες του, αλλά οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα, η Σουηδική εταιρεία έκανε γνωστό ότι, έως το καλοκαίρι θα New Volvo V60 12αποκαλύψει και το επόμενο μέλος της “οικογένειας 60” το νέο S60, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επομένου έτους. Παράλληλα ανακοίνωσε και την πρόθεσή της να προκύψει και V60 Cross Country έκδοση.

Το νέο μοντέλο είναι βασισμένο στη σπουδαία αρθρωτή πλατφόρμα SPA και θα φιλοξενεί κινητήρες από τη γκάμα του XC60, δηλαδή επιλογές από T5 και T6 και για ντίζελ D3 και D4. Κορυφαίες προτάσεις θα είναι δύο plug-in hybrid με 2λιτρους κινητήρες βενζίνης. Ο πρώτος θα είναι ο T6 Twin Engine AWD, ισχύος 340 ίππων και ο δεύτερος ο T8 Twin Engine AWD ισχύος 390 ίππων.

Όσο για τις διαστάσεις του, έχει μήκος 4.761 χλστ., δηλαδή 117 χλστ. μεγαλύτερο από το XC60 με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.872 χλστ. Ο χώρος αποσκευών είναι 529 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 1.364 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων.Honda CR_V_Hybri 13

Honda CR-V
Με τρεις διαφορετικές εντυπωσιακές προτάσεις η Honda κάνει ισχυρή την παρουσία της στη Γενεύη. Ντεμπούτο πραγματοποιεί η νέα γενιά CR-V για την Ευρώπη. Διαθέσιμο για πρώτη φορά στην Ευρώπη με την επιλογή ενός υβριδικού κινητήρα, το νέο SUV θέτει το νέα δεδομένα όσον αφορά την ποιότητα, την εσωτερική ευρυχωρία και τη φινέτσα.

Urban_EV 14NeuV & Urban EV Concept
Το Urban EV Concept έρχεται από το Τόκιο. Το Concept σηματοδοτεί την πρόθεση της Honda να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, με την έκδοση παραγωγής να σχεδιάζεται για το 2019. “Ολόφρεσκο” από την πρεμιέρα του στο Τόκυο Motor Show τον περασμένο Οκτώβριο έχει ένα ελκυστικό σχεδιασμό και χαμηλό κέντρο βάρους. Η ιαπωνική εταιρεία δείχνει πως θα είναι το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Η τρίτη ηλεκτρική πρόταση είναι το NeuV. Honda_Civic_TCR 15Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Show Consumer Electronics το 2017 και αποτελεί μια προηγμένη ηλεκτρική ιδέα γεμάτη με αυτόνομα χαρακτηριστικά και τεχνητή νοημοσύνη.

Civic Type R TCR
Παράλληλα με την γκάμα των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Honda παρουσιάζει και το άκρως εντυπωσιακό και ταχύτατο Civic Type R TCR.

BMW X4
Παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου Sports Activity Coupe στην premium μεσαία κατηγορία. Έχει ξεπεράσει σε BMW X4 16πωλήσεις τις 200.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο. Μοναδική, ακόμα πιο εκφραστική σχεδίαση, premium εσωτερικό με εντυπωσιακό σπορ στυλ, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και σύγχρονες λειτουργίες BMW ConnectedDrive. Αισθητά βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά με εξοπλισμό όπως ανάρτηση M Sport, σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού και φρένα M Sport. Διατίθενται δύο μοντέλα BMW M Performance με εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες και διαφορικό M Sport.

BMW X2 17Νέα BMW X2
Εκθεσιακή πρεμιέρα στην Ευρώπη για τη νέα BMW X2: Compact μοντέλο Sports Activity Coupe με μοναδική σχεδίαση που ‘παντρεύει’ τη σπορ φινέτσα με τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα των BMW X. Αποδοτικοί κινητήρες συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic ή οκτατάχυτο αυτόματο Steptronic. Σπορ σετάρισμα ανάρτησης. Σύγχρονες Υπηρεσίες BMW ConnectedDrive, ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού και BMW Head-Up Display με προβολή πληροφοριών στο παρμπρίζ διατίθενται προαιρετικά.

BMW M3 CS 18Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για τη νέα BMW M3 CS
Ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του sedan υψηλών επιδόσεων με αυξημένη ισχύ, ειδική ανάρτηση και αποκλειστικό εξοπλισμό. Η BMW M GmbH συνεχίζει μία παράδοση 30 χρόνων στη δημιουργία ειδικών εκδόσεων βασισμένων στην BMW M3, με έντονη επιρροή από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εξακύλινδρος, εν σειρά κινητήρας τεχνολογίας BMW M TwinPower Turbo με 338 kW/460 hp, M Driver’s Package, ανάρτηση Adaptive M και ελαστικά πίστας (cup) τοποθετούνται στάνταρ.

BMW series 2 19Σειρά 2 Active Tourer & Σειρά 2 Gran Tourer
Εκθεσιακή πρεμιέρα στην Ευρώπη για τις νέες BMW Σειρά 2 Active Tourer και BMW Σειρά 2 Gran Tourer: εκτενώς ανανεωμένα premium compact μοντέλα στην κατηγορία Sports Activity Tourer. Ακριβείς σχεδιαστικές παρεμβάσεις, ακόμα πιο εξελιγμένη τεχνολογία κινητήρων, καινοτόμα τεχνολογία συνδεσιμότητας BMW ConnectedDrive. Επιτυχημένη αυτοκινητιστική φιλοσοφία συνδυάζει λειτουργικούς χώρους και ανέσεις με τον γνώριμο σπορ χαρακτήρα της μάρκας. Η BMW Σειρά 2 Gran Tourer παραγγέλνεται και σαν επταθέσια, η BMW Σειρά Active Tourer διατίθεται και σαν plug-in υβριδική έκδοση.

BMW i8 roadster 20Πρεμιέρα στην Ευρώπη για το BMW i8 Roadster
Εκθεσιακή πρεμιέρα στην Ευρώπη για το νέο BMW i8 Roadster και το νέο BMW i8 Coupe. Το πρωτοποριακό, γοητευτικό και πιο επιτυχημένο παγκοσμίως plug-in υβριδικό, σπορ μοντέλο υπόσχεται στο κοινό του μία εξίσου απολαυστική οδηγική εμπειρία με την οροφή ανοιχτή. Το BMW i8 Roadster έχει ειδικό σετάρισμα ανάρτησης, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω σαν φτερά, πλαίσιο παρμπρίζ από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) και ένα ηλεκτρικό soft-top. Και τα δύο μοντέλα υιοθετούν εξελιγμένη τεχνολογία BMW eDrive που προσφέρει αναβαθμισμένη δυναμική συμπεριφορά και ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία ηλεκτροκίνησης.

Νέο Peugeot 508
Με κυρίαρχο στοιχείο στο εσωτερικό του το design του PEUGEOT i-Cockpit και με νέο εξωτερικό σχεδιασμό το νέο Peugeot 508 αλλάζει τα πάντα. Το νέο πρότυπο στο segment D, ενισχύει τώρα τη στρατηγική αναβάθμισης της μάρκας. Οι πωλήσεις του σε παγκόσμια κλίμακα θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο. Το νέο 508 διαθέτει και λειτουργία i-Cockpit Amplify, που δίνει τη δυνατότητα δύο επιλογών διαμόρφωσης στο περιβάλλον του εσωτερικού (“BOOST” και “RELAX”) με στόχο τις αισθήσεις:
Όραση: ρύθμιση έντασης του φωτισμού της καμπίνας,Peugeot 508 21 και της απόχρωσης των οθονών
Ακοή: ρυθμίσεις ηχοσυστήματος
Αφή: προγράμματα μασάζ πολλαπλών σημείων στα καθίσματα.

Το νέο μοντέλο θα διατίθεται με δύο νέες εκδόσεις του κινητήρα βενζίνης1.6 PureTech:
1.6 PureTech 180 S&S EAT8
1.6 PureTech 225 S&S EAT8 (μόνο στο επίπεδο εξοπλισμού έκδοση GT)
και τέσσερεις εκδόσεις των κινητήρων diesel:
1.5 BlueHDi 130 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (η μοναδική με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων)
1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8
2.0 BlueHDi 160 S&S EAT8
2.0 BlueHDi 180 S&S EAT8

Abarth 695 Rivale
Το Abarth 695 Rivale είναι η ειδική έκδοση, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Riva, την παγκοσμίου φήμης ιταλική κατασκευάστρια εταιρία γιοτ. Διατίθεται ως hatchback ή κάμπριο και ξεχωρίζει για την Abarth 695-Rivale 22αποκλειστική του εμφάνιση με τα γυαλιστερά Riva Sera Blue και Shark Gray χρώματα και την υπέροχη λεπτομέρεια δύο λωρίδων σε aquamarine χρώμα, που “τρέχει” στη μέση του αμαξώματος, όπως η αντίστοιχη “γραμμή ομορφιάς” που εμφανίζεται στα γιοτ.

Κάτω από το καπό του 698 Rivale κρύβεται ένας κινητήρας 1368 cm3 που προσφέρει μέγιστη ισχύ 180 HP και ροπή 250 Nm. Ο λόγος βάρους/ισχύος του 695 Rivale, είναι όσο ενός πραγματικού supercar (5.8 kg/HP με βάρος 1045 kg) και οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές: τελική ταχύτητα 225 km / h και μόλις 6.7 δευτερόλεπτα (6.9 δευτερόλεπτα με σειριακό κιβώτιο) για επιτάχυνση από 0 έως 100 km / h.

Νέο Kia Ceed
Οι πωλήσεις του ξεκινούν στα τέλη του καλοκαιριού. Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα ‘K2’, είναι 20 χλστ. φαρδύτερο (συνολικό πλάτος 1.800 χλστ.) και 23 χλστ. χαμηλότερο (συνολικό ύψος 1.447 χλστ.) από το απερχόμενο μοντέλο. Το μεταξόνιο παραμένει στα 2.650 χλστ. με το χώρο αποσκευών να φτάνει τα 395 λίτρα.

Kia Ceed 23Τα σύνολα βενζίνης είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα 1.0 T-GDi (turbocharged gasoline direct injection) που αποδίδουν 120 PS. Ο νέος κινητήρας 1.4 T-GDi της γενιάς “Kappa” αντικαθιστά τον 1.6 GDI και αποδίδει 140 PS, δηλαδή 4% μεγαλύτερη ισχύ σε σχέση με τον προκάτοχό του παρά το μικρότερο κυβισμό του. Διαθέσιμoς είναι κι ένας 1.4 MPI (multi-point injection) με 100 PS.

Ο νέος κινητήρας πετρελαίου “U3” Euro 6d TEMP 1.6 CRDi (common-rail direct injection) χρησιμοποιεί την ενεργή τεχνολογία ελέγχου των ρύπων Selective Catalytic Reduction (SCR) και αποδίδει 280 Nm με ισχύ 115 PS ή 136 PS. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια 6 σχέσεων, ενώ οι νέοι 1.4 T-GDi και 1.6 CRDi είναι διαθέσιμοι και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Νέο Outlander PHEV
Βασισμένη σε μία παράδοση 80 χρόνων στην τετρακίνηση, σε 50 χρόνια έρευνας στην ηλεκτροκίνηση και σε 30 χρόνια ενασχόλησης με τεχνολογίες ελέγχου συστημάτων 4WD και συνδυάζοντας τις καλύτερες Mitsubishi Outlander PHEV 24τεχνολογίες της MMC, το Outlander PHEV είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας. Η PHEV τεχνολογία του έφερε την επανάσταση στην αυτονομία, που παραμένει ανασχετικός παράγοντας στην κατηγορία EV. Έδωσε λύση στο πρόβλημα των εκπομπών ρύπων και θορύβων, που ήταν συνυφασμένο με τα οχήματα diesel. Το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί σύστημα επόμενης γενιάς, επαναστατικό τόσο για EV όσο και για SUV.

Ένας βενζινοκινητήρας 2.4lt. κύκλου Atkinson αντικαθιστά τον προηγούμενο κύκλου Otto 2.0 L. Αυτός επιτρέπει υψηλότερη ροπή, πιο ομαλή λειτουργία και συνολική υψηλότερη απόδοση. Η ισχύς της γεννήτριας αυξάνεται κατά 10%. Η ισχύς του πίσω μοτέρ αυξάνεται κατά 10%. Η χωρητικότητα της μπαταρίας κίνησης αυξάνεται κατά 15%. Η ισχύς της μπαταρίας κίνησης αυξάνεται κατά 10%. Χρησιμοποιεί δε το σύστημα τετρακίνησης 4WD της εταιρείας.

e- Evolution Concept
Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των SUV & EV, και την άριστη ενσωμάτωση νέων συστημάτων για μία εμπειρία συνδεδεμένης μετακίνησης. Το πλήρως ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων ενσαρκώνει τη νέα στρατηγική μάρκας της MMC, υπό το νέο παγκόσμιο μότο “Drive your Ambition” (‘Οδήγησε τη Φιλοδοξία Mitsubishi e- Evolution Concept 25σου’), μία στρατηγική που αντανακλά μία περιπετειώδη και προοδευτική τοποθέτηση για εμπνευσμένη σχεδίαση και προϊόντα βασισμένα σε επαναστατικά SUV, με κύριο χαρακτηριστικό την άριστη ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης στα υπόλοιπα συστήματα.

Χρησιμοποιεί υψηλόρροπους, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, που συνεργάζονται με ένα σύστημα μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας για ομαλή και δυναμική απόκριση που κάνει τα EV να ξεχωρίζουν από τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE). Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, στη μέση του οχήματος, προσφέροντας ένα χαμηλό κέντρο βάρους, για βέλτιστη οδηγική ευστάθεια.

Για επιδόσεις, το σύστημα Triple Motor 4WD χρησιμοποιεί ένα μοτέρ που κινεί τους εμπρός τροχούς και ένα νέο σύστημα Dual Motor Active Yaw Control (AYC) που συνδέει τους πίσω ηλεκτροκινητήρες μέσω μιας ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μονάδας κατανομής ροπής (AYC). Όλα αυτά είναι ενσωματωμένα στο μοναδικό σύστημα δυναμικού ελέγχου οχήματος της MMC Super All-Wheel Control (S-AWC).

Peugeot Rifter
Υιοθετεί μία καινοτόμο εμφάνιση, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι φτιάχτηκε για τις καθημερινές περιπέτειες. Διαθέσιμο σε δύο μήκη αμαξώματος, με 5 ή 7 θέσεις, συνδυάζει άριστα την πρακτικότητα με την ευελιξία εσωτερικής διαμόρφωσης. Θα ξεκινήσει να πωλείται στις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Peugeot Rifter 26Με σήμα κατατεθέν του εσωτερικού το PEUGEOT i-Cockpit, το νέο μοντέλο προσφέρει τεράστιους χώρους, απόλυτα ισορροπημένες φόρμες, ορατή τεχνολογία, και μοναδικό επίπεδο ποιότητας συναρμογής.

Σε κινητήρες βενζίνης διατίθενται δύο επιλογές του κινητήρα 1.2 PureTech:
PureTech 130hp S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων / EAT8 (διαθέσιμο το 2019).

PureTech 110hp S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, που επίσης διατίθεται σε έκδοση πολύ χαμηλής κατανάλωσης.

Η έκδοση με τον PureTech 130 περιλαμβάνει και φίλτρο μικροσωματιδίων βενζίνης, που περιορίζει δραστικά τις εκπομπές μικροσωματιδίων.

Σε diesel, διατίθενται 3 επιλογές του κινητήρα 1.5 BlueHDi:
BlueHDi 130hp S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων / EAT8.

BlueHDi 100hp με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, που επίσης διατίθεται σε έκδοση S&S πολύ χαμηλής κατανάλωσης.

BlueHDi 75hp με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Ford Mustang Bullit 27Ford Mustang Bullitt
Η νέα, ειδική έκδοση Ford Mustang Bullitt – γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της θρυλικής ταινίας –κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο της. Η νέα Mustang Bullitt θα αρχίσει να παράγεται για τους Ευρωπαίους πελάτες τον Ιούνιο.
Χρησιμοποιεί την ισχύ ενός V8 κινητήρα 5.0L της Ford, βελτιωμένο με ένα Open Air Induction System, και πολλαπλή εισαγωγής με πεταλούδες 87 mm και χαρτογράφηση μονάδας ελέγχου από την Shelby Mustang GT350, για να αποδίδει – κατ’ εκτίμηση – 464 ίππους και ροπή 529 Nm.

Νέο Edge SUV
Το νέο Ford Edge SUV που παρουσιάστηκε σε σπορ έκδοση ST-Line υιοθετεί νέα αισθητική μπροστά και πίσω, φαρδιά μάσκα με κυψελοειδή δομή, εντυπωσιακά προστατευτικά και πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του Ford EDGE 28αμαξώματος και στάνταρ ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Λανσάρει νέες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού της Ford στην Ευρώπη, όπως: Adaptive Cruise Control with Stop-and-Go & Lane Centring Assist, Post-Collision Braking, Evasive Steering Assist. Ο νέος 238 PS bi-turbo 2.0‑litre EcoBlue diesel συνδυάζεται με ένα νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Παράλληλα παρουσιάζεται και το νέο KA+ Active crossover. Βρίσκεται κατά 23 χιλ. ψηλότερα από το έδαφος, ενώ το εξωτερικό του στυλ αναδεικνύεται με πρόσθετα ένθετα σε μαρσπιέ και θόλους, το μοναδικό μαύρο φινίρισμα στην πάνω και κάτω μάσκα, και τις ράγες οροφής για τη μεταφορά ποδηλάτων και σπορ εξοπλισμού. Επιπλέον αποκλειστικός εξοπλισμός για τα KA+ Active περιλαμβάνει μοναδικές ζάντες αλουμινίου 15-ιντσών και τη μεταλλική εξωτερική απόχρωση Canyon Ridge.

Skoda Vision X
Είναι το πρώτο υβριδικό όχημα στην ιστορία της Skoda, που διαθέτει κινητήρα με CNG και βενζινοκινητήρα καθώς και ηλεκτροκινητήρα, με μόνο 89 g CO2 ανά χιλιόμετρο. Αυτή είναι η ιδέα της Skoda για το αστικό Skoda VisionX 29crossover του μέλλοντος. Η μελέτη λαμβάνει χαρακτηριστικά από τα επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας. Οι συμπαγείς διαστάσεις, οι μικρές προεξοχές και οι ακριβείς γραμμές υπογραμμίζουν τον ευκίνητο και σπορ χαρακτήρα του πρωτότυπου.

Στο εσωτερικό του διαθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία infotainment. χιλιόμετρο. Ο 4κύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτ. G-TEC και υπερσυμπιεστή έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο). Εκτός από το συμβατικά εξαγόμενο φυσικό αέριο, το CNG μπορεί επίσης να δεχτείβιοαέριο ή, με τη βοήθεια πράσινης ενέργειας, συνθετικά παραγόμενο φυσικό αέριο. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης CNG παράγει ισχύ 96 kW (130 PS) και μέγιστη ροπή 200 Nm.

Νέα Skoda Fabia
Για τη νέα Fabia το λανσάρισμα στην αγορά θα ξεκινήσει από το δεύτερο 6μηνο της χρονιάς. Με νέο Skoda Fabia 30σχεδιασμό και “φορτωμένο” με τεχνολογία, το δημοφιλές μικρό ξεχωρίζει χάρη στα νέα εμπρός και πίσω τμήματα, την εισαγωγή φώτων LED τόσο στο εμπρός τμήμα, όσο και πίσω. Ακόμη, θα υπάρχει και νέο εσωτερικό. Η γκάμα βενζινοκινητήρων θα ξεκινά από το 1.0 λίτρο, ενώ θα υπάρχουν πρόσθετα συστήματα υποστήριξης, υπογραμμίζοντας τον νέο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της Fabia.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από τέσσερις βενζινοκινητήρες, εκ των οποίων οι τρεις 3κύλινδροι 1,0 λίτρου, ισχύος 60, 75, 95 και 110 ίππων. Οι TSI κινητήρες είναι εφοδιασμένοι με φίλτρα σωματιδίων βενζίνης, ενώ η ισχυρότερη έκδοση θα μπορεί να συνδυαστεί με κιβώτιο DSG επτά σχέσεων προαιρετικά.

Citroen C4 Cactus
Η Citroën παρουσιάζει για πρώτη φορά σε μια διεθνή έκθεση το νέο C4 Cactus. ;Eχει αναβαθμιστεί Citroen C4 Cactus 31σημαντικά και φτάνει σε υψηλά επίπεδα από την άποψη της τεχνολογίας και των κινητήρων, ενώ παράλληλα συνεχίζει να ξεχωρίζει μέσα από την μοναδική του προσωπικότητα και την κορυφαία άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του. Το στυλ του αυτοκινήτου είναι τόσο τολμηρό και μοντέρνο όσο ποτέ. Με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort, θέτει νέα standards στα επιβατικά αυτοκίνητα και είναι το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που διαθέτει το σύστημα ανάρτησης Progressive Hydraulic Cushions (PHC). Αυτό, σε συνδυασμό με τα καθίσματα Advanced Comfort κάνει πραγματικά άνετη εμπειρία τις μετακινήσεις με το νέο C4 Cactus. Μαζί του κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του και το νέο Citroen Berlingo

Fiat S-Design & Mirror
Οι οικογένειες του S-Design και του Mirror δίνουν την «απάντηση» της Fiat στις τελευταίες απαιτήσεις του Fiat Geneva 32στυλ, του urban χαρακτήρα και της συνδεσιμότητας. Η τεχνολογία και το στυλ είναι τα δυνατά σημεία των 500X Mirror, 500 Mirror και 500L Mirror: πρόκειται για την πρώτη ειδική σειρά της οικογένειας 500.
Το S-Design είναι η απάντηση σε όσους αναζητούν στυλ σε έναν σύγχρονο, δυναμικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι η πρώτη φορά που μια ειδική σειρά αποπνέει απόλυτα και τους δύο κόσμους που αντιπροσωπεύει η μάρκα: και τη λειτουργική, αλλά και τη συναισθηματική πλευρά της Fiat.
Ένα μέρος της παρουσίασης θα φιλοξενήσει επίσης και την οικογένεια Mirror, την πρώτη ειδική σειρά που αγκαλιάζει ολόκληρη την οικογένεια 500. Οι ειδικές σειρές της Fiat ήταν πάντα ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της μάρκας, ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας αρκετών μοντέλων της γκάμας της μάρκας.

Maserati Levante Nerissimo 33Maserati Ghibli, Quattroporte & Levante Nerissimo
Η Maserati αποκαλύπτει τα Ghibli, Quattroporte και Levante. To μαύρο είναι συνώνυμο με την κομψότητα, αλλά και με την εξαιρετική αγωνιστικότητα και από αυτή την ιδέα γεννήθηκε το Nerissimo – μια ειδική έκδοση των αυτοκινήτων Maserati που τονίζει τη δυναμική αγωνιστική τους ικανότητα και τις δυνατότητες υψηλής απόδοσης. Σχεδιασμένο για τα Ghibli, Quattroporte και Levante η Nerissimo Edition περιβάλλει κάθε αυτοκίνητο με μαύρο χρώμα. Ιδιαίτερος εξοπλισμός και λεπτομέρειες σημασίας στον εσωτερικό διάκοσμο, κάνουν τη διαφορά για τα συγκεκριμένα μοντέλα.

I.D. VIZZION 34VW I.D. VIZZION
Ένα πρωτοποριακό concept car που το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημά του το καθιστά εντελώς καθαρό κατά την κυκλοφορία, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στις μετακινήσεις. Το κινητήριο σύστημα του I.D. VIZZION, που έχει μήκος 5,11 μέτρα, έχει ισχύ 225 kW. Η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα. Η συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 111 kWh διασφαλίζει μία αυτονομία μέχρι και 665 χιλιόμετρων, όταν υπάρχει και τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Χάρη στην έξυπνη διαχείριση της ροής ενέργειας οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται για να προσφέρουν βέλτιστη απόδοση και τετρακίνηση.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO