spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέα Skoda Fabia

Νέα Skoda Fabia

Skoda new Fabia 10Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά η Skoda για το δημοφιλές της Fabia από το προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Το λανσάρισμα στην αγορά θα ξεκινήσει από το δεύτερο 6μηνο της χρονιάς, αλλά η επίσημη πρώτη του θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.

Με νέο σχεδιασμό και “φορτωμένο” με τεχνολογία, το δημοφιλές μικρό θα ξεχωρίζει χάρη στα νέα εμπρός και πίσω τμήματα, την εισαγωγή φώτων LED τόσο στο εμπρός τμήμα, όσο και πίσω. Ακόμη, θα υπάρχει και νέο εσωτερικό. Η γκάμα βενζινοκινητήρων θα ξεκινά από το 1.0 λίτρο, ενώ θα υπάρχουν πρόσθετα συστήματα υποστήριξης, υπογραμμίζοντας τον νέο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της Fabia.

Με “φρέσκιες” σχεδιαστικές “πινελιές”
Τα εμπρός φωτιστικά και τα φώτα ομίχλης έχουν τώρα Skoda new Fabia combi 13νέα περιγράμματα και τεχνολογία φωτισμού τελευταίας γενιάς. Στην έκδοση hatchback θα υπάρχουν ζάντες μέχρι και 18 ιντσών, ενώ υπάρχει έντονη σχεδιαστική παρέμβαση και στο εσωτερικό του.

Οικονομικοί και ζωντανοί βενζινοκινητήρες
Η γκάμα κινητήρων της Fabia θα αποτελείται από τέσσερις βενζινοκινητήρες, εκ των οποίων οι τρεις 3κύλινδροι 1,0 λίτρου, ισχύος 60, 75, 95 και 110 ίππων. Οι TSI κινητήρες είναι εφοδιασμένοι με φίλτρα σωματιδίων βενζίνης, ενώ η ισχυρότερη έκδοση θα μπορεί να συνδυαστεί με κιβώτιο DSG επτά σχέσεων προαιρετικά.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού
Η Skoda μεταφέρει για άλλη μια φορά προηγμένη τεχνολογία από ανώτερες κατηγορίες οχημάτων στη Fabia. Η νέα λειτουργία ανίχνευσης τυφλού σημείου ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία οχημάτων σε Skoda new Fabia 11σημείο που δεν είναι ορατό ή πλησιάζει γρήγορα από πίσω όταν οδηγεί σε αυτοκινητόδρομους πολλαπλών λωρίδων. Το σύστημα ειδοποίησης πίσω οπισθοπορείας παρακολουθεί τι συμβαίνει πίσω από το όχημα και προειδοποιεί για κίνδυνο σύγκρουσης κατά την αναστροφή.

Ένα άλλο “φρέσκο” διαθέσιμο χαρακτηριστικό του είναι το Light Assist, το οποίο χαμηλώνει αυτόματα τη δέσμη των φώτων μόλις εντοπιστεί κυκλοφορία ή τα οχήματα που βρίσκονται μπροστά.

Σύστημα Infotainment ‘Swing’
Το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας «Swing» προσφέρεται τώρα με οθόνη 6,5 ιντσών και επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί το πλήρες φάσμα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Skoda. Όταν είναι εξοπλισμένο με το σύστημα πλοήγησης «Amundsen», η Fabia θα προσφέρει τώρα και την υπηρεσία Online Traffic Information με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, όπου αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη. Και φυσικά με Skoda new Fabia combi 12την πρωτοποριακή τεχνολογία SmartLink + είναι δυνατή την χρήση όλων των πλεονεκτημάτων των προτύπων Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM και SmartGate.

Με “έξυπνες” λύσεις
Με καθημερινές έξυπνες λύσεις, τώρα το νέο μοντέλο θα διαθέτει πέρα από την ξύστρα πάγου που βρίσκεται στο καπάκι του ρεζερβουάρ κι ένα όργανο για τη μέτρηση του βάθους πέλματος του ελαστικού. Το αυτοκίνητο μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο με θύρες USB για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων για ακόμη μεγαλύτερη άνεση.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO