spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο Ibiza TGI

Νέο Ibiza TGI

Seat Ibiza TGI 10H Seat παραμένει πιστή στην προστασία του περιβάλλοντος και το αποδεικνύει με κάθε νέο μοντέλο που ρίχνει στην αγορά. Έτσι και τώρα, το Ibiza TGI αποτελεί ένα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο. Με το
CNG να προσφέρει την εναλλακτική λύση καλύπτοντας το κενό μεταξύ των κινητήρων εσωτερικής καύσης και των ηλεκτρικών, μπορεί και συμβάλλει
στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 25%. Και μετά το Ibiza σειρά παίρνει το νέο Arona TGI το οποίο το αναμένουμε στο τέλος της χρονιάς.

Seat Ibiza TGI 14Το νέο Ibiza TGI είναι πιο οικονομικό στην οδήγηση και πιο φιλικό προς το περιβάλλον από τα μοντέλα που τροφοδοτούνται με diesel ή βενζίνη, καθώς και πολλά non-plug-in υβριδικά. Είναι το τρίτο που χρησιμοποιεί CNG μετά το Leon και το Mii. Η ισπανική εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει τη τεχνολογία CNG, καθώς συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2: εκπέμπει κατά 85% λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου σε σύγκριση με τους κινητήρες ντίζελ, ενώ μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 25%, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις.

Με κατανάλωση 3,3 κιλά/100 χλμ.Seat Ibiza TGI 11
Το λειτουργικό κόστος ανά χιλιόμετρο είναι πράγματι ιδιαίτερα χαμηλό, επειδή το φυσικό αέριο είναι πιο αποδοτικό από τα άλλα καύσιμα καθώς απαιτεί μικρότερη ποσότητα καυσίμου για την παραγωγή της ίδιας ενέργειας και επιπλέον το γέμισμα κοστίζει μόνο 13 ευρώ.

Το νέο Ibiza 1.0 TGI αποδίδει 90 ίππους και μέση πιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου 3,3 κιλά/100 χλμ. σε λειτουργία CNG, κάτι που ισοδυναμεί με επένδυση 3,22 ευρώ για οδήγηση 100 χιλιομέτρων. Η συνολική απόσταση που μπορεί να καλύψει το νέο Ibiza TGI είναι 1.194 χλμ., με τη χρήση 13 κιλών CNG και των 40 λίτρων βενζίνης στις δύο δεξαμενές καυσίμων.

Ποιο είναι το νέο Ibiza TGI
Το νέο SEAT Ibiza είναι εξοπλισμένο με 3κύλινδρο κινητήρα 12 βαλβίδων 1.0 TGI και μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων. Προσφέρει μέγιστη απόδοση Seat Ibiza TGI 1290 ίππων μεταξύ 4.500 και 5.800 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 160 Nm μεταξύ 1.900 και 3.500 σ.α.λ. Όσον αφορά τα επίπεδα επιδόσεων, φτάνει στην τελική ταχύτητα των 180 km/h, επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε 12,1 δευτερόλεπτα και τα πιστοποιημένα στοιχεία περιλαμβάνουν μέση κατανάλωση καυσίμου 5 l/100 km σε λειτουργία βενζίνης και 4,9 m3/100 km (3.3 kg/100 km), εκπέμποντας μόνο 88 g/km CO2 σε λειτουργία CNG.

To νέο Ibiza 1.0 TGI 90hp είναι ήδη διαθέσιμο προς πώληση στην χώρα μας με προτεινόμενη λιανική τιμή 15.300€ για την πλήρως εξοπλισμένη έκδoση Style.

Seat Ibiza TGI 13Με δύο δεξαμενές καυσίμου
Η έκδοση TGI της 5ης γενιάς Ibiza είναι εφοδιασμένη με δύο δεξαμενές καυσίμου, μία για 13 κιλά CNG και η άλλη με χωρητικότητα 40 λίτρων για βενζίνη, η οποία είναι όμοια με όλες τις άλλες βενζινοκίνητες εκδόσεις Ibiza.

Εκτός από τον εξοπλισμό που διαθέτουν οι εκδόσεις βενζίνης, το νέο Ibiza TGI διαθέτει επιπλέον τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κινείται με φυσικό αέριο, όπως δεξαμενή καυσίμου CNG, τάπα πληρώσης φυσικού αερίου δίπλα στη τάπα βενζίνης, αρκετούς αισθητήρες θερμοκρασίας και πίεσης αερίων καθώς και ρυθμιστή πίεσης και σύστημα διανομής αερίου, μεταξύ άλλων. Επίσης διαθέτει ενισχυμένα πιστόνια Seat Ibiza TGI 17και βαλβίδες για αυξημένη αντοχή και καλύτερη κυκλοφορία του αερίου στο θάλαμο καύσης. Επιπλέον, ο στροβιλοσυμπιεστής στο Ibiza TGI ζυγίζει λιγότερο ώστε να δρα άμεσα και να αυξάνει την απόκριση του κινητήρα. Τέλος, διαθέτει συγκεκριμένους δείκτες στάθμης καυσίμου για κάθε δεξαμενή, οι οποίοι βρίσκονται στο πίνακα οργάνων.

Πως λειτουργεί
Το Ibiza TGI χρησιμοποιεί πάντα το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, εκτός αν η θερμοκρασία του αντιψυκτικού πέσει κάτω από τους 10°C, όπου ο κινητήρας αρχίζει με χρήση βενζίνης και ξεκινά μια διαδικασία θέρμανσης των βαλβίδων έγχυσης αερίου, πριν από την αυτόματη ενεργοποίηση του Seat Ibiza TGI 15κυκλώματος CNG. Με αυτή την εξαίρεση, το Ibiza TGI λειτουργεί μόνο με βενζίνη ως πηγή καυσίμου όταν η δεξαμενή CNG είναι κενή. Αυτή η αλλαγή γίνεται αυτόματα χωρίς να αντιλαμβάνεται ο οδηγός οποιαδήποτε διαφορά στην απόδοση του οχήματος ή στον χειρισμό του. Μια ένδειξη ανάβει στον πίνακα οργάνων για να ενημερώσει τον οδηγό ότι οδηγεί με φυσικό αέριο. ‘Ετσι το Ibiza TGI συνδυάζει δύο οχήματα σε ένα, επιτρέποντας τη δυνατότητα πιο βιώσιμης, οικονομικής οδήγησης με συμπιεσμένο φυσικό αέριο ή με βενζίνη.

Με χώρο αποσκευών 262 λίτρα
Επιπλέον, στην οθόνη εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του φυσικού αερίου, τη κατανάλωση και την υπολοιπόμενη απόσταση οδήγησης με τα δύο καύσιμα, καθώς και τις όποιες πιθανές δυσλειτουργίες του συστήματος CNG.

Seat Ibiza TGI 16Παρόλο που η δεξαμενή αερίου βρίσκεται κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών, το νέο Ibiza TGI εξακολουθεί να προσφέρει αυξημένο αποθηκευτικό χώρο, με συνολική χωρητικότητα 262 λίτρα.

Γιατί φυσικό αέριο
Η Seat συνεχίζει τη δέσμευσή της για το περιβάλλον προωθώντας την τεχνολογία συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και βενζίνης στον μακρύ κατάλογο των πλεονεκτημάτων που παρέχει στους πελάτες της, τόσο από άποψη εξοικονόμησης κόστους όσο και από άποψη οικολογικής συνείδησης. Τα σημαντικότερα οφέλη από πλευράς κόστους είναι τα εξής:

Seat Ibiza TGI 18• Το CNG είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με άλλα είδη καυσίμου. Λόγω του χαμηλού κόστους του ανά κιλό, και επειδή δεν είναι πετρελαϊκό παράγωγο, δεν επηρεάζεται από τις απρόσμενες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου. Επιπλέον, τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με CNG έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης καθώς είναι εξοπλισμένα με έναν μόνο κινητήρα που λειτουργεί και με τους δύο τύπους καυσίμων.

• Επιπλέον, το συμπιεσμένο φυσικό αέριο είναι πιο αποδοτικό καύσιμο, καθώς απαιτεί μικρότερη ποσότητα για την παραγωγή της ίδιας ενέργειας. Η ενέργεια που παράγεται από 1 kg CNG και είναι περίπου ισοδύναμη με 2 λίτρα LPG, 1.5 λίτρα diesel ή 1.3 λίτρα βενζίνης.

Seat Ibiza TGI 19Η γκάμα φυσικού αερίου της Seat
Το Ibiza CNG δεν είναι η μοναδική ECO εναλλακτική λύση της SEAT. Το Leon 1.4 TGI 110HP διαθέτει επίσης κινητήρα CNG και εκπέμπει μεταξύ 99 και 101 g/km CO2 με μέσο όρο κατανάλωσης 5.6 l/100 km

Επιπλέον, το τρίθυρο και πεντάθυρο Mii 1.0 68HP με μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, εκπέμπει μόνο 83 g/km κ CO2 και καταναλώνει κατά μέσο όρο 4,5 l/100 km. Το αυτοκίνητο αυτό είναι μικρό στο εξωτερικό αλλά μεγάλο στο εσωτερικό και είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας για οδηγική απόλαυση στη πόλη.

Seat Ibiza TGI 20Αυτά τα τρία μοντέλα, μαζί με το SEAT Arona TGI που το λανσάρισμα του έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους, θα καθιερώσουν τη SEAT ως την εταιρεία με την πιο ολοκληρωμένη γκάμα CNG.

Με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον
Η στρατηγική πωλήσεων SEAT CNG αποδίδει καρπούς. Το 2017, οι πωλήσεις οχημάτων CNG στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 18%, από περίπου 3.400 σε πάνω από 4.000, χάρη βασικά στην αγορά της Ισπανίας, όπου η SEAT έχει μερίδιο αγοράς άνω του 83%. Η Ιταλία είναι η πρώτη αγορά αυτοκινήτων CNG της SEAT, με σχεδόν 2.000 αυτοκίνητα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO