spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΣτην πύλη του ουρανού

Στην πύλη του ουρανού

Range Rover Dragons road 10Άκρως προκλητική και υψηλού κινδύνου μπορεί να χαρακτηριστεί η υπερπροσπάθεια του υβριδικού Range Rover Sport PHEV στην μακρινή Κίνα. Ακολούθησε τη “Διαδρομή του Δράκου” και στο τέλος έπρεπε να αντιμετωπίσει 999 σκαλοπάτια υπό γωνία 45 μοιρών. Θεωρείται από του πλέον απαιτητικούς, πανέμορφους και θεαματικούς δρόμους στον κόσμο και για το λόγο αυτό οι ντόπιοι την ονομάζουν Heaven’s Gate.

Οι 404 ίπποι του Range Rover Sport συνδύασαν Range Rover Dragons road 11την ισχύ της βενζίνης με την τεχνολογία των μπαταριών για μια κορυφαία απόδοση. Το P400e “τιθάσευσε” ο οδηγός δοκιμών της Panasonic Jaguar Racing, Ho-Pin Tung.

Η όλη διαδρομή ζαλίζει κάθε οδηγό. Είναι τόσο απότομη που “κόβει” την ανάσα. Και το Range Rover Sport PHEV είναι το πρώτο στον κόσμο το οποίο καταφέρνει να ολοκληρώσει με επιτυχία αυτή τη μοναδική πρόκληση, ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια στο φυσικό βράχο της Πύλης του Ουρανού.

Δείτε το απίθανο video της προσπάθειας αυτής

Range Rover Dragons road 12Η πρόκληση ξεκίνησε στο χαμηλότερο τμήμα της θρυλικής διαδρομής Tianmen (γνωστής ως Dragon Road). Το πρότυπο Range Rover Sport P400e ξεκίνησε για την απαιτητική πορεία του, με το Ho-Pin Tung της Panasonic Jaguar Racing πίσω από το τιμόνι και το σύστημα Terrain Response 2 σε λειτουργία Dynamic.

Στην κορύφωση της δυσκολίας, ο οδηγός της Formula E βελτιστοποίησε το Terrain Response για το δεύτερο μέρος της πρόκλησης, αναρριχόμενος την πέτρινη σκάλα των 45 μοιρών κλίσης με τα 999 σκαλοπάτια, τα οποία οδηγούν στη θρυλική Range Rover Dragons road 17Heaven’s Gate της Κίνας. Ο τολμηρός οδηγός χρησιμοποίησε ένα συνδυασμό βενζίνης και ενέργειας από τη μπαταρία.

Ο πολύπειρός οδηγός Ho-Pin Tung μετά την επιτυχία της προσπάθειας δήλωση: «Έχω βιώσει τη Φόρμουλα Ε, τη Φόρμουλα 1, έχω κερδίσει στις 24 Ώρες του Le Mans, αλλά αυτή ήταν αναμφίβολα μία από τις πιο απαιτητικές οδηγικές προκλήσεις που αντιμετώπισα ποτέ. Το Range Rover Sport PHEV παρουσιάστηκε εξαιρετικό, καθώς ανταποκρίθηκε και στον ορεινό δρόμο, αλλά και ανέβηκε τη δύσκολη σκάλα μέχρι την Πύλη του Ουρανού αβίαστα “.

Range Rover Dragons road 20Ο νέος κινητήρας PHEV δίνει στο Range Rover Sport μια εμβέλεια EV μηδενικής εκπομπής μέχρι 50 χλμ. όταν φορτιστεί πλήρως, αλλά ο Ho-Pin Tung χρησιμοποίησε τον προηγμένο βενζινοκινητήρα 300PS Ingenium και ηλεκτρικό μοτέρ 116PS, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να σκαρφαλώσει από τις πέτρινες σκάλες μέχρι τη φυσική πέτρινη αψίδα.

Το Dragon Challenge ήταν η τελευταία από μια σειρά προκλήσεων, τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία το Range Rover Sport. Οι προηγούμενες προκλήσεις αφορούσαν μια αναρρίχηση στο Pikes Peak των Η.Π.Α., μια δύσκολη διαδρομή στην έρημο «Empty Quarter» στην αραβική χερσόνησο και μια ακραία κατάβαση αλπικού σκι, στο Mürren της Ελβετίας.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO