spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο BMW i3 & BMW i3s

Νέο BMW i3 & BMW i3s

Μαζί με το νέο BMW i3, ντεμπούτο πραγματοποιεί στην αγορά μας η νέα έκδοση i3s. Με υψηλότερη ισχύ, ειδική τεχνολογία πλαισίου, πιο δυναμική συμπεριφορά και δικά του σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, παράγει BMW i3 & i3s 10ένα δυνατό κοκτέιλ σπορ οδηγικής απόλαυσης που σχετίζεται με τα ηλεκτρικά μοντέλα του BMW Group.

Τα νέα BMW i3 και BMW i3s έχουν έντονα δυναμικό χαρακτήρα, κατά τα πρότυπα ηλεκτρικών οχημάτων της premium compact κατηγορίας, ενώ αρκετά στιλιστικά στοιχεία υποδηλώνουν τι κρύβεται πίσω από την εντυπωσιακή εμφάνιση. Και τα δύο είναι στάνταρ εξοπλισμένα με προβολείς all-LED, που υιοθετούν λαμπτήρες LED για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα και για τα φώτα ημέρας. Τα νέα φλας τεχνολογίας LED ενσωματώνονται στην εμπρός ποδιά με τη μορφή οριζόντιων λωρίδων. Αυτό σημαίνει ότι λαμπτήρες LED χρησιμοποιούνται για όλες τις λειτουργίες φωτισμού στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, όπως στα πίσω φωτιστικά σώματα με τα κρυστάλλινα καλύμματα.

The all-new BMW i3s. Official launchfilm.

BMW i3 & i3s 11Νέο BMW i3
Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι όλος βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ φέρει μαύρο πλαίσιο σχήματος U που δίνει έμφαση στη φυσιογνωμία του αυτοκινήτου. Καθώς εκτείνονται προς τα πίσω, οι έντονα ανάγλυφες καμπύλες σε συνδυασμό με τη χρωματική αντίθεση μεταξύ μαύρου πλαισίου και ένθετου βαμμένου στο χρώμα του αμαξώματος, δημουργούν εκφραστική εμφάνιση γεμάτη ενέργεια. Η νέα ασημί πινελιά στην οροφή προσδίδει μία έξτρα νότα κομψότητας και δυναμισμού στο νέο BMW i3.

Νέο BMW i3s
Το νέο BMW i3s ενσωματώνει αρκετά ατομικά σχεδιαστικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τον άκρως δυναμικό χαρακτήρα του οχήματος. Είναι εξοπλισμένο στάνταρ με σπορ ανάρτηση, με μειωμένη κατά 10 mm απόσταση από το έδαφος. Το αυξημένο κατά 40 mm μετατρόχιο συγκριτικά με του BMW i3 τονίζεται με τα μαύρα πλαίσια των θόλων των τροχών. Το BMW i3s διατίθεται με αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 20-ιντσών σε σχέδιο διπλών ακτίνων που είναι 20 mm φαρδύτερες από τις προηγούμενες εκδόσεις.

BMW i3 & i3s 13Απόλαυση μηδενικών ρύπων
Ο ηλεκτροκινητήρας του νέου BMW i3 αποδίδει μέγιστη ισχύ 125 kW/170 hp. Η μέγιστη ροπή των 250 Nm είναι πλήρως διαθέσιμη κατά την εκκίνηση, όπως συμβαίνει με τους ηλεκτροκινητήρες. Αυτό σημαίνει ότι πατώντας το πεντάλ του γκαζιού, ο οδηγός βιώνει μία αίσθηση ταχύτητας. Ο κινητήρας προσφέρει κλασικές επιδόσεις BMW μέσω μονοτάχυτου αυτόματου κιβωτίου, με συνεχή παραγωγή ισχύος που επιταχύνει δυναμικά το αυτοκίνητο. Η επιτάχυνση 0-100 km/h με το νέο BMW i3 ολοκληρώνεται σε 7,3 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 150 km/h.
Τοποθετημένα χαμηλά στο πάτωμα του αυτοκινήτου, η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης παρέχει αυτονομία 290 – 300 km (κύκλος NEDC), 235 – 255 km σύμφωνα με το WLTP και μέχρι 200 km σε καθημερινή χρήση. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του νέου BMW i3 στο μικτό κύκλο NEDC κυμαίνεται μεταξύ 13,6 και 13,1 kWh για κάθε 100 km.

Άριστη πρόσφυση και απόλυτα ελεγχόμενα ντριφτ
Η ευελιξία του BMW i3 στο δρόμο βελτιώνεται με την ανανεωμένη έκδοση του Dynamic Stability Control (DSC). Το πλήρως αναβαθμισμένο, ταχύτερης απόκρισης σύστημα ελέγχου πρόσφυσης εγγυάται αξιόπιστη συμπεριφορά σε όλες τις οδηγικές συνθήκες.BMW i3 & i3s 14 Ένα μοναδικό σύστημα περιορισμού ταχύτητας περιστροφής των τροχών εξασφαλίζει καλύτερη κατευθυντική ευστάθεια, τόσο κατά τη δυναμική επιτάχυνση όσο και στο ρολάρισμα με ισχυρή αναγεννητική πέδηση. Η πρόσφυση κατά την εκκίνηση στο χιόνι και σε βρεγμένο οδόστρωμα έχει βελτιωθεί αισθητά. Το DTC (Dynamic Traction Control) mode αυξάνει την ευστάθεια σε υψηλότερες ταχύτητες και σε σπορ στρίψιμο, επιτρέποντας ήπια και ελεγχόμενα με ασφάλεια ντριφταρίσματα όταν μειώνονται τα επίπεδα πρόσφυσης.

Με 184hp
Το νέο BMW i3s διαθέτει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 135 kW/184 hp που αποδίδει μέγιστη ροπή 270 BMW i3 & i3s 17Nm. Το αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης περιλαμβάνει τροποποιημένο έλεγχο του μοτέρ και ειδικά κωνικά ρουλεμάν, που έχουν αξιοποιηθεί για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης ισχύος και της καμπύλης επιδόσεων σε υψηλότερες στροφές. Στα όρια των στροφών του ηλεκτροκινητήρα, τα επίπεδα ισχύος και ροπής είναι μέχρι 40% υψηλότερα από του BMW i3.

Επιπλέον, το νέο BMW i3s διαθέτει σπορ ανάρτηση με ειδικά εξελιγμένα ελατήρια, αποσβεστήρες και αντιστρεπτικές δοκούς. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να επιλέγουν SPORT mode μέσω του διακόπτη Driving Experience Control. Αυτό ενεργοποιεί πιο άμεση BMW i3 & i3s 16απόκριση του γκαζιού και συστήματος διεύθυνσης που επιτείνουν τη σπορ αίσθηση του αυτοκινήτου.
Μόλις 6,9 δεύτερα είναι αρκετά για να επιταχύνει το BMW i3s από στάση στα 100 km/h μέχρι την τελική ταχύτητα των 160 km/h. Στο μικτό κύκλο NEDC καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια 14.3 kWh / 100 km. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 280 km βάσει του κύκλου NEDC, 235 – 245 km σύμφωνα με το WLTP και μέχρι 200 km σε καθημερινή χρήση.

Προαιρετικά με 2κύλινδρο βενζινοκινητήρα
Ένας δικύλινδρος βενζινοκινητήρας επέκτασης αυτονομίας 28 kW/38 hp διατίθεται προαιρετικά και για τα δύο μοντέλα BMW i3 και BMW i3s. Ο κινητήρας ενεργοποιεί μία γεννήτρια που παράγει ισχύ ανάλογα με τις απαιτήσεις, διατηρώντας παράλληλα ένα σταθερό επίπεδο φόρτισης της μπαταρία. Αυτό επεκτείνει τη BMW i3 & i3s 20συνολική αυτονομία του αυτοκινήτου σε καθημερινή χρήση κατά 150 km, αυξάνοντάς την από 180 km σε μάξιμουμ 330 km. Η πλήρως ηλεκτρική αυτονομία του νέου BMW i3 με σύστημα επέκτασης αυτονομίας είναι 225 – 235 km (κύκλος NEDC) και 190 – 200 km σύμφωνα με το WLTP. Οι αντίστοιχες τιμές για το νέο BMW i3s με σύστημα επέκτασης αυτονομίας (range extender) είναι 220 km στο NEDC και 185 – 195 km στον κύκλο WLTP.

Στον κύκλο NEDC, το νέο BMW i3 με range extender έχει κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά 100 km, 11.9 – 11.5 kWh και 0,6 λίτρα καυσίμου (εκπομπές CO2: 14 –13 g/km) το μικτό κύκλο. Στον ίδιο, μικτό κύκλο NEDC, το νέο BMW i3s με range extender καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια 12.5 kWh / 100 km και 0.7 λίτρα καυσίμου (εκπομπές CO2: 14 g/km).

Eξελιγμένο σύστημα iDrive
Και τα δύο νέα μοντέλα BMW i3 και BMW i3s διατίθενται με αναβαθμισμένη έκδοση iDrive, που περιλαμβάνει διαισθητική διεπαφή για τον έλεγχο πολυάριθμων λειτουργιών του οχήματος, του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, επικοινωνιών και πλοήγησης. Σε οχήματα με σύστημα Πλοήγησης Professional, η Οθόνη Ελέγχου (Control Display) έχει διαγώνιο 10,25 ιντσών και αυξημένη ανάλυση 1,440 × 540 pixels.

360° ELECTRIC
Το 360° ELECTRIC είναι μία σειρά προϊόντων και υπηρBMW i3 & i3s 18εσιών που μεταμορφώνουν την ηλεκτρική μετακίνηση σε άνετη, καθημερινή εμπειρία. Η λειτουργικότητα του στάνταρ καλωδίου φόρτισης που διατίθεται με το νέο BMW i3s έχει βελτιστοποιηθεί και περιλαμβάνει αισθητήρα θερμοκρασίας. Η φόρτιση στο σπίτι είναι εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη χάρη στο BMW i Wallbox το οποίο, στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, μπορεί να παρέχει ισχύ 11 kW για τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης. Αυτό παρέχει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 180 km που αποκτάται σε λιγότερο από τρεις ώρες – πέντε φορές ταχύτερα από όσο με το στάνταρ καλώδιο φόρτισης. Το νέο BMW i Wallbox Connect επεκτείνει επίσης τη λειτουργικότητα της παγκοσμίως μοναδικής υπηρεσίας Digital Charging που παρέχει ευφυή φόρτιση για άριστο έλεγχο κόστους και επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν βέλτιστη χρήση της ηλιακής ενέργειας που παράγουν μόνοι τους. Επιπλέον, μπορούν να ελέγχουν τη διαδικασία φόρτισης χρησιμοποιώντας εφαρμογή smartphone (app) και να διαχειρίζονται τη χρήση μέσω κάρτας πρόσβασης. Οδηγοί με καταχωρημένη κάρτα ChargeNow έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο BMW i3 & i3s 19δημόσιων σταθμών φόρτισης.

Από 39.350€
Οι αμιγείς ηλεκτρικές εκδόσεις κοστίζουν
BMW i3 BEV (94 Ah):39.350 ευρώ
BMW i3s BEV (94 Ah): 43.100 ευρώ
Οι εκδόσεις με 2κύλινδρο κινητήρα φόρτισης μπαταριών
BMW i3 REx (94 Ah):49.570 ευρώ
BMW i3s REx(94 Ah): 53.780 ευρώ

New Features of the BMW I3 LCI & BMW I3s

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO