spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ "διασταυρούμενη κίνηση" της Nissan

Η “διασταυρούμενη κίνηση” της Nissan

Nissan Xmotion 10“Συγχωνεύει” την ιαπωνική κουλτούρα και την παραδοσιακή τεχνική με το αμερικανικό χρηστικό στυλ και της νέας γενιάς τεχνολογία του Nissan Intelligent Mobility. Είναι βασισμένο στη μακρά ιστορία της Nissan στην κατασκευή crossovers αιχμής και SUV, το νέο, πρωτότυπο Nissan Xmotion, αποτελεί μια εξερεύνηση στο πεδίο του σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός άλλου, ενδεχομένως πρωτοποριακού compact SUV.

Nissan Xmotion 16Αποκαλύφθηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου της Βορείου Αμερικής, στο Ντιτρόιτ και το Xmotion concept διαθέτει τα ισχυρά σημεία ενός παραδοσιακού SUV : υψηλή θέση, τις αναλογίες ενός οχήματος υψηλής χρηστικότητας και τα ογκώδη φτερά, που πλαισιώνονται από ζάντες και ελαστικά παντός εδάφους. Το όνομα Xmotion του πρωτοτύπου (που προφέρεται “cross motion” και σημαίνει διασταυρούμενη κίνηση) “συγχωνεύει” την ιαπωνική κουλτούρα και την παραδοσιακή τεχνική με το αμερικανικό χρηστικό στυλ και της νέας γενιάς τεχνολογία του Nissan Intelligent Mobility.

Η επόμενη γενιά των crossover
Για τη Nissan, τα πρωτότυπα αυτοκίνητα είναι μια άποψη για το μέλλον, ένας τρόπος για να Nissan Xmotion 18ονειρευτούμε σε τρεις διαστάσεις. Το εξωτερικό του Xmotion concept, είναι το “παράθυρο” που μας επιτρέπει να δούμε την επόμενη γενιά των crossover και SUV της Nissan, προβάλλοντας μια δυναμική διάσταση, κάτι που στην σχεδιαστική γλώσσα αποκαλείται ως “σκόπιμη δύναμη”.

Με το μακρύ μεταξόνιο, τους τροχούς και τα ελαστικά που ωθούνται στα άκρα των γωνιών, το Xmotion concept επιτρέπει τη δημιουργία μιας νέας διάταξης επιβατών τύπου “4 + 2”. Διαθέτει τρεις σειρές ξεχωριστών καθισμάτων και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν ιδανικό χώρο για δύο ζευγάρια, όπου στην τρίτη σειρά μπορούν να φιλοξενηθούν δύο παιδιά ή τα κατοικίδιά τους.

Δείτε το Video με το Xmotion concept

Nissan Xmotion 13Τεχνολογικά μπροστά
Η Διεπαφή Ανθρώπου και Μηχανής (HMI) στο Xmotion concept, όπως και ο σχεδιασμός του οχήματος, είναι πολύ απλά. Για παράδειγμα, η εναλλαγή από τη λειτουργία οδήγησης ProPILOT στη λειτουργία χειροκίνητης οδήγησης και αντίστροφα, μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το PD Commander, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και στο φουτουριστικό τιμόνι.

ΤNissan Xmotion 15ο Xmotion concept, περιλαμβάνει επίσης συνολικά επτά τμήματα ψηφιακής οθόνης. Οι τρεις κύριες οθόνες και οι οθόνες του αριστερού και του δεξιού άκρου, καλύπτουν το πλάτος του πίνακα οργάνων. Υπάρχει επίσης ένας “ψηφιακός καθρέπτης” στην οροφή, καθώς και μια κεντρική οθόνη στην κονσόλα.

Οι οθόνες και το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας μπορούν να ελεγχθούν με χειρονομίες και κινήσεις των ματιών. Οι διαισθητικοί έλεγχοι και το σύστημα φωνητικών εντολών επιτρέπουν στον οδηγούς να εστιάσει στην οδήγηση, προσφέροντας πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες με έξυπνο, εύκολο και ασφαλή τρόπο.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO