spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝτόμινο οι αποκλεισμοί του ντίζελ

Ντόμινο οι αποκλεισμοί του ντίζελ

Ο αποκλεισμός των οχημάτων με καύσιμο το πετρέλαιο φαίνεται να παίρνει διαστάσεις Diesel file 10“χιονοστιβάδας”. Οι αποκλεισμοί από διάφορες πόλεις έρχονται η μια πίσω από την άλλη, λαμβάνοντας τη μορφή του ντόμινο. Τώρα και η Οξφόρδη, η φημισμένη αυτή πανεπιστημιούπολη, αποκάλυψε σχέδιο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων οχημάτων στο κέντρο. Αυτά τα σχέδια είναι και τα πλέον ριζοσπαστικά ανάμεσα σε πολλά άλλα μέχρι σήμερα στη Βρετανία, που έχουν ανακοινωθεί στα πλαίσια της μείωσης της ρύπανσης.

London 08Λονδίνο: «ζώνη εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών»
Όπως είναι ήδη γνωστό, το Λονδίνο σκοπεύει να καθιερώνει μια «ζώνη εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών», στο πλαίσιο της οποίας τα περισσότερα οχήματα με μεγάλη κατανάλωση καυσίμων θα πληρώνουν καθημερινά από το 2020 και μετά, προκειμένου να εισέρχονται στο κέντρο της πόλης.

Οξφόρδη: «Ζώνη Μηδενικών Εκπομπών»
Αντίθετα, η «Ζώνη Μηδενικών Εκπομπών» της Οξφόρδης θα αποκλείει από το 2020 την Oxford 06είσοδο σε τμήμα της πόλης αυτοκινήτων που εκπέμπουν καυσαέρια, οποιουδήποτε είδους καυσίμου. Η Οξφόρδη θα εισαγάγει επίσης μειωμένες τιμές στάθμευσης για τα ηλεκτρικά οχήματα και τα ηλεκτρικά ταξί.
Στο πρώτο στάδιο της εφαρμογής των σχεδίων της από το 2020, τα ταξί, τα ιδιωτικά αυτοκίνητα, τα ελαφρά εμπορικά οχήματα και τα λεωφορεία που δεν είναι μηδενικών εκπομπών, θα απαγορευθούν από έξι δρόμους στο κέντρο της πόλης.Diesel file 12

Η ζώνη αυτή σταδιακά θα διευρυνθεί για να περιλάβει περισσότερους δρόμους καθώς και άλλους τύπους οχημάτων μέχρι το 2035, οπότε όλα τα οχήματα που εκπέμπουν καυσαέρια, θα απαγορευθούν από το κέντρο. Τα οριστικά σχέδια θα εκπονηθούν από τις τοπικές αρχές αφού ολοκληρωθεί μια διαβούλευση, έως τις 26 Νοεμβρίου.

Και το Παρίσι
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι, το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης να σταματήσει τις πωλήσεις και την κυκλοφορία οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στο Παρίσι Paris 10έως το 2040, αλλάζει και αυτό πρόκειται να συμβεί μέχρι το 2030.

Αυτόματα αυτό σηματοδοτεί την πλήρη κυριαρχία των ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη του Παρισιού. Μάλιστα, εν όψει και των Ολυμπιακών αγώνων του 2024 που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι, το δημοτικό συμβούλιο είδη έχει μιλήσει για την πρόθεσή του να απαγορεύσει την κυκλοφορία των ντίζελ αυτοκινήτων μέχρι τη χρονιά αυτή. Όπως Paris 09φαίνεται όμως το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού θα συμπεριλάβει και τα βενζινοκίνητα.

Αυτές φαίνεται να είναι οι πιο πρόσφατες και πιο συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με το μέλλον των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Εν αναμονή μέχρι την ανακοίνωση αντίστοιχων μέτρων κάποιας άλλης πόλης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO