spot_img

Skoda Karoq

Skoda Karoq 10Θα το δούμε επίσημα στη χώρα μας στα προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου των Αθηνών από 11 έως και 19 Νοεμβρίου. Τότε θα γνωρίζουμε και τις τιμές του. Το ολοκαίνουργιο Karoq είναι ένα κόμπακτ SUV με σύγχρονη γλώσσα σχεδίασης και εξαιρετικούς χώρους. Λάμπει δια της παρουσίας του στο σαλόνι της Φρανκφούρτης και διαθέτει άνετο και λειτουργικό εσωτερικό, με φουλ LED προβολείς και LED πίσω φώτα, φουλ LED προβολείς ομίχλης με λειτουργία δυναμικού φωτισμού στροφής και ζάντες αλουμινίου με διάσταση έως 19 ίντσες.

Skoda Karoq 11Καλοεξοπλισμένο
Το νέο Karoq εξοπλίζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, πίσω καθίσματα VarioFlex,
θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα, θερμαινόμενη στεφάνη τιμονιού, εξατομικευμένο κλειδί που προσαρμόζει για τον συγκεκριμένο οδηγό τις επιλογές του οδηγικού προφίλ, των συστημάτων υποβοήθησης και του συστήματος πολυμέσων.

Skoda Karoq 14Γκάμα κινητήρων
Στο νέο Karoq υπάρχει η επιλογή μεταξύ πέντε κινητήρων: δύο βενζίνης και τριών πετρελαίου με απόδοση από 85 kW (115 PS) έως 140 kW (190 PS). Οι βενζινοκινητήρες είναι ο 1.0 TSI με 3 κυλίνδρους και 85 kW (115 PS) και ο 1.5 TSI με σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων και 110 kW (150 PS). Στους ντίζελ θα υπάρχουν ο 1.6 TDI με 85 kW (115 PS) και ο 2.0 TDI με 110 kW (150 PS) και 2.0 TDI με 140 kW (190 PS).

Skoda Karoq 16Dynamic Chassis Control
Ιδιαίτερα προσεγμένο διαθέτει δυναμικό έλεγχο πλαισίου (Dynamic Chassis Control) με δυνατότητα τριών επιλογών. H επιλογή οδηγικού προφίλ προσφέρει επιλογή μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών προγραμμάτων: Normal, Eco, Sport και Individual. Υπάρχουν ακόμη ειδικό πρόγραμμα Off-Road και πρόγραμμα Snow για όλα τα τετρακίνητα μοντέλα.

Skoda Karoq 18Mε συστήματα υποβοήθησης οδηγού
Το Karoq είναι εξοπλισμένο και με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως υποβοήθηση αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (Front Assist) που περιλαμβάνει την αστική λειτουργία επιβράδυνσης (City Emergency Brake) με προγνωστική προστασία πεζών (Predictive Pedestrian Protection) που φρενάρει αυτόματα. Ανίχνευση τυφλών σημείων (Blind Spot Detect) και ανίχνευση πίσω κίνησης (Rear Traffic Alert) που προειδοποιούν για κινδύνους πίσω Skoda Karoq 22από το αυτοκίνητο. Υποβοήθηση λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist) η οποία διορθώνει αποκλίσεις από τη λωρίδα. Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Driver Alert) που διαπιστώνει πότε ο οδηγός είναι κουρασμένος και προειδοποιεί. Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition) με λειτουργία που βασίζεται σε κάμερα και αναγνωρίζει τα τρέχοντα όρια ταχύτητας και τους περιορισμούς προσπέρασης.

Skoda Karoq 23Skoda Connect
Θα υπάρχει η επιλογή μεταξύ τεσσάρων συστημάτων πολυμέσων. Ακόμη θα υπάρχουν τα Care Connect: αυτόματη κλήση ανάγκης (Emergency Call) και κλήση βλάβης (Breakdown Call) με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ οι επιβάτες θα είναι “συνεχώς online” χάρη στο Wi-Fi hotspot και την υποστήριξη διαδικτύου LTE (υποδοχή κάρτας SIM). Είναι το πρώτο Skoda με λειτουργία ελέγχου μέσω χειρονομιών.

Προσεγμένη ονομασία
Η ονομασία του νέου μοντέλου προέρχεται από μία τοπική διάλεκτο της Αλάσκα. Το KAROQ αποτελεί συνδυασμό των όρων ‘KAA’RAQ’ (car ή αυτοκίνητο) και ‘RUQ’ (arrow ή βέλος). Μία ονομασία που συμβαδίζει με όληSkoda Karoq 26 την τωρινή αλλά και την μελλοντική SUV γκάμα της Skoda και αποτελεί τον αντικαταστάτη του Yeti.

Πιο αναλυτικά, η ονομασία και ο τρόπος που προφέρεται προέρχεται από μια τοπική διάλεκτο της φυλής Alutiiq, η οποία βρίσκεται σε ένα νησί στη νοτιοδυτική ακτή της Αλάσκας. Για την ονοματολογία του νέου της κόμπακτ SUV, η Skoda βασίστηκε στο συλλαβισμό του Skoda KODIAQ ώστε να υπάρχει εναρμονισμός με τα τωρινά και μελλοντικά SUV της μάρκας.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO