spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣMercedes AMG Project ONE

Mercedes AMG Project ONE

Mercedes AMG Project ONE 10Και τώρα ανατρέπονται όλα! Η Η Mercedes έκανε την τεράστια αποκάλυψη με το απίστευτο AMG Project ONE στη Φρανκφούρτη. Πρόκειται ουσιαστικά για μια 2θέσια F1 την οποία ο Lewis Hamilton οδήγησε στη σκηνή και η οποία φιλοξενεί για πρώτη φορά υβριδική τεχνολογία κατ΄ ευθείαν από τη φόρμουλα 1. Στα σωθικά του “κρύβει” τον κινητήρα W08 EQ Power+ ακριβώς αυτό που χρησιμοποιεί ο πιλότος της F1 στους αγώνες. Πρόκειται να παραχθούν μόλις 275 κομμάτια με τιμή 2,3 εκατ. ευρώ έκαστο και ήδη έχουν προπουληθεί όλα.Mercedes AMG Project ONE 11

Ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας κινητήρας 1.6lt έχει δίπλα του ένα υβριδικό σύστημα με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Η διάταξη είναι δυο στον εμπρός άξονα με δυνατότητα περιστροφής έως και 50.000 σ.α.λ , ο τρίτος βρίσκεται ενσωματωμένος στον υπερτροφοδότη και ο τέταρτος ακριβώς δίπλα στον κινητήρα. Όλοι μαζί παράγουν περισσότερους από Mercedes AMG Project ONE 141.000 ίππους, επιταχύνοντας από 0-200 σε λιγότερο από 6 δευτ. ενώ η τελική του ξεπερνά τα 350 χλμ/ώρα. Το σύστημα αυτό έχει τα δικά του προγράμματα λειτουργίας: υπάρχει το EV, η δυναμική του λειτουργία, έως ακόμη και πρόγραμμα για προκριματικά στη F1.

Οι αναρτήσεις είναι πολλαπλών σημείων εμπρός και πίσω και υπάρχουν τρία Mercedes AMG Project ONE 20προγράμματα στο σύστημα ελέγχου ευστάθειας. Οι μπαταρίες του ζυγίζουν λιγότερο από 100 κιλά προσφέροντας 25 χλμ. αυτονομίας. Το 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων μονού συμπλέκτη μπορεί να αλλάζει σχέσεις είτε με paddles πίσω από το τιμόνι, είτε αυτόματα.

Με κορυφαία αεροδυναμική, έχει εφαρμοστεί σειρά αεροβοηθημάτων προερχόμενα από τη F1. Τα φρένα της είναι κεραμικά και οι τροχοί εμπρός είναι 19 ιντσών ενώ πίσω 20.

Mercedes AMG Project ONE 16Οι πόρτες ανοίγουν προς τα επάνω αποκαλύπτοντας ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό εσωτερικό. Τα μπάκετ καθίσματα είναι ενσωματωμένα στο μόνοκοκ. Όπως στη F1 ρυθμίζονται τα πεντάλ και το τιμόνι στο σωματότυπο του οδηγού.
Το τιμόνι προέρχεται από τις πίστες της F1 LED Display για τις στροφές του κινητήρα. Υπάρχει και διακόπτης ρύθμισης των αναρτήσεων.

Mercedes-AMG Project ONE. The Future of Driving Performance.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO