spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣSkoda Vision E στη Φρανκφούρτη

Skoda Vision E στη Φρανκφούρτη

Θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο πλαίσιο της IAA (12-24 Σεπτεμβρίου). Η Skoda Vision E 16ŠKODA θα παρουσιάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγήσει αυτόνομα στο επίπεδο 3 – το VISION E. Η μελέτη πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα στο ψηφιακό μέλλον και είναι πρωτοπόρος συνδετικότητας. Τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά σχεδίασης είναι η απουσία μιας στήλης Β και οι αντικριστές πόρτες ανοίγματος. Και όλα αυτά προσφέροντας γενναιόδωρους εσωτερικός χώρους.

Ο σχεδιασμός της μελέτης VISION E παρουσιάζει διακριτικά χαρακτηριστικά της νέας σχεδιαστικής γλώσσας ŠKODA για τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι αντικριστές πόρτες ανοίγματος και τα τέσσερα επιμέρους καθίσματα περιστρέφονται με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Οι κάμερες στους καθρέπτες αναμεταδίδουν τι συμβαίνει γύρω από το αυτοκίνητο πάνω σε οθόνες.

Άλμα στο ψηφιακό μέλλον
Με το VISION E, η ŠKODA κάνει ένα μεγάλο βήμα στο ψηφιακό μέλλον. Το πρώτο Skoda Vision E 08ηλεκτροκίνητο concept concept για αυτόνομη οδήγηση στην ιστορία της εταιρείας δείχνει ένα νέο επίπεδο συνδεσιμότητας. Εκτός από την οθόνη του πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη αφής, η οποία επιτρέπει στον οδηγό και τον συνοδηγό να διαβάζουν και να λειτουργούν όλες τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της ŠKODA Connect, κάθε επιβάτης έχει στη διάθεσή του τη δική του οθόνη. Χρησιμοποιώντας τις οθόνες αφής, μπορούν να λαμβάνουν δεδομένα οχήματος και ψυχαγωγίας. Ένα τηλεφωνικό πλαίσιο που φορτίζει τα smartphones επαγωγικά ενσωματώνεται σε κάθε θύρα. Ταυτόχρονα, το πλαίσιο χρησιμεύει ως διασύνδεση που επιτρέπει στους επιβάτες να έχουν πρόσβαση στις προσωπικές ρυθμίσεις, τα δεδομένα και τις πληροφορίες των φορητών συσκευών τους άνετα στις επιμέρους οθόνες αφής.

Διαθέτει μέχρι και ψηφιακό γιατρό
Πολλά ακόμη χαρακτηριστικά σηματοδοτούν ότι το μέλλον είναι ήδη εδώ. Τα συστήματα SKODA VISION-E 02 11ψυχαγωγίας μπορούν να λειτουργούν με χειριστήρια φωνής και χειρονομίας. Οι κάμερες παρακολουθούν συνεχώς τον οδηγό και ελέγχουν την εγρήγορση παρακολουθώντας συνεχώς τα μάτια του.

Το σύστημα Alert Driver προειδοποιεί τον οδηγό για κόπωση. Το VISION E διαθέτει ακόμη και ψηφιακό γιατρό: η οθόνη καρδιακού ρυθμού επιβραδύνει αυτόματα το όχημα, εάν ο οδηγός αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας. Όπως και σε πολλά μοντέλα παραγωγής της ŠKODA, οι επιβάτες VISION E είναι φυσικά «πάντα συνδεδεμένοι» χάρη σε ένα hotspot Wi-Fi και σε ένα λειτουργικό σύστημα LTE.

Με 500 χλμ. αυτονομία
Έχει μήκος 4.668 mm, πλάτος 1.924 mm , ύψος 1.591 mm και μεταξόνιο 2.851 χιλιοστών. Skoda Vision E 11Οι ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 225 kW (306 PS) κινούν και τους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου. Η αυτονομία του φτάνει τα 500 χλμ. Και η μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ. Το VISION E επιτρέπει αυτόνομη οδήγηση στο επίπεδο 3. Σε αυτοκινητόδρομους, το σύστημα αυτόματου πιλότου επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει, να κατευθύνει, να φρενάρει και ακόμη και να αποφεύγει εμπόδια. Το Autopilot του χώρου στάθμευσης βρίσκει ελεύθερους χώρους στάθμευσης και κατευθύνει αυτόματα το όχημα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO