spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤο «Μαύρο Σάββατο» των Βρετανών

Το «Μαύρο Σάββατο» των Βρετανών

Black Saturday 11Είναι άπαιχτοι αυτοί οι Βρετανοί! Εδώ και μέρες βασικό θέμα συζήτησης είναι το «Μαύρο Σάββατο» που έρχεται στους δρόμους τους. Πολλά δημοσιεύματα ασχολούνται με το να δίνονται συμβουλές για το «Μαύρο Σάββατο» στους δρόμους – το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 2 μ.μ. είναι η ώρα που πιθανόν να σημειωθεί καταστροφή στη Βρετανία , σύμφωνα μάλιστα με νέα έρευνα.

Black Saturday 12Μια «τέλεια καταιγίδα»
Η πιο επικίνδυνη εποχή για τους δρόμους της Βρετανίας φέτος είναι αυτό το Σάββατο (22 Ιουλίου) στις 2μμ, σύμφωνα με νέα έρευνα. Το «Μαύρο Σάββατο» συμβαίνει λόγω της “τέλειας θύελλας” των παραγόντων που περιλαμβάνουν τους μέγιστους όγκους κυκλοφορίας τον Ιούλιο, την έναρξη των παιδικών σχολικών διακοπών και την μεγάλη καλοκαιρινή απόδραση που συμβαίνει ταυτόχρονα.

Περισσότερα τα ατυχήματα
Περισσότερες συγκρούσεις οχημάτων συμβαίνουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του Black Saturday 15Ιουλίου και του Αυγούστου – 2.330 σοβαρές και θανατηφόρες συγκρούσεις τον Ιούλιο και 2.148 τον Αύγουστο.

Αυτό συγκρίνεται με μόλις 1.578 τον Ιανουάριο και 1.544 το Φεβρουάριο – τους ασφαλέστερους και συντομότερους μήνες του έτους. Παρά το γεγονός ότι οι χειμερινοί μήνες γενικά φέρνουν πιο δύσκολες συνθήκες οδήγησης όπως οι παγωμένοι δρόμοι και η κακή ορατότητα, το καλοκαίρι σημειώνεται 27,5% περισσότερα οδικά ατυχήματα – 33,312% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε σύγκριση με το χειμώνα 26,122% (Ιανουάριος και Φεβρουάριος).Black Saturday 13

Η αύξηση αυτή οφείλεται στον μεγαλύτερο αριθμό οδηγών που κυκλοφορεί στους δρόμους, με τη μεγάλη πλειοψηφία των οικογενειών να επιλέγουν να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές αυτή τη στιγμή. Τα περιστατικά αυξάνονται δραματικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, σημειώνοντας κορυφή στα τέλη Ιουλίου.

Με διπλάσιες πιθανότητες κινδύνου
Φέτος, το Σάββατο 22 Ιουλίου θα είναι η πιο “δύσκολη” κυκλοφοριακά μέρα του χρόνου Black Saturday 12στους Βρετανικούς δρόμους. Τη μέρα αυτή υπολογίζουν οι ειδικοί ότι οι οδηγοί θα είναι σχεδόν δύο φορές πιο πιθανό (1,7 φορές) να αποσπάσουν την προσοχή τους ή να τη μειώσουν κατά την οδήγηση, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ημέρες κι εβδομάδες του χρόνου. Και η πιο δύσκολη ώρα στους δρόμους θα είναι στις 2 το μεσημέρι.

Η «μεγάλη απόδραση»
Η πιο επικίνδυνη ημέρα στους δρόμους εντοπίστηκε από την VisionTrack, την κορυφαία εταιρία CCTV στην Βρετανία, χρησιμοποιώντας τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Μεταφορών και τις δικές της ασφαλιστικές εκθέσεις που δείχνουν τις ώρες αιχμής για Black Saturday 14συγκρούσεις τα προηγούμενα χρόνια.
Οι καλοκαιρινοί μήνες έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων και το Σάββατο 22 Ιουλίου είναι πιθανό να “ξεσπάσει” η “τέλεια καταιγίδα” για κακές συνθήκες οδήγησης.

Στο 40% η αύξηση καμερών
Ως αποτέλεσμα αυτή η μέρα αναμένεται να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών για ολόκληρο το έτος. Οι πωλήσεις ειδικών καμερών αυτοκινήτου VisionTrack αυξήθηκαν κατά 40% τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι διαχειριστές στόλων και απλοί οδηγοί έχουν στραφεί σε συστήματα CCTV οχημάτων για να παρέχουν βιντεοσκοπημένες αποδείξεις για το ποιος είχε την υπαιτιότητά του σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου στο Black Saturday 17δρόμο. Όμως μέχρι σήμερα μόλις το 1% από τα σοβαρά τροχαία έχει καταγραφεί σε αυτές τις κάμερες.

Έχει και τα καλά της
Μια πρόσφατη έρευνα της Ομοσπονδίας Οδικών Μεταφορών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 50% όλων των στόλων χρησιμοποιεί τώρα κάμερες στο θάλαμο οδήγησης. Οι πελάτες του στόλου της VisionTrack παρουσίασαν σημαντική μείωση έως και 80% στα σοβαρά ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων ποσοστά συμβάντων, ενώ παράλληλα αυξήθηκε κατά 20% η αίσθηση ασφάλειας των οδηγών.

Black Saturday 19Το best seller
Πάντως το πιο αγαπημένο προϊόν του VisionTrack είναι η κάμερα VT200, η οποία παρέχει πλήρη σειρά βίντεο υψηλής ευκρίνειας και άμεση αναπαραγωγή. Ασφαλιστές μπορούν να αποσταλούν στιγμιαία στιγμιότυπα μετά την σύγκρουση, ώστε να υπάρχουν άμεσα πορίσματα και να δίνονται γρήγορα οι αποζημιώσεις.

Οι χειρότεροι μήνες
Οι χειρότεροι μήνες του έτους για αριθμούς θανατηφόρων και σοβαρό τραυματισμό στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με τα στοιχεία από το Τμήμα Μεταφορών.

1η Ιουλίου 2.330
2 Αυγούστου 2,148
3 Οκτωβρίου 2,125
4 Σεπτεμβρίου 2,112
5 Νοεμβρίου 2,111
6 Μαΐου 2,069
7 Ιουνίου 2,048
8 Δεκεμβρίου 1959
9 Απριλίου 1,756
10 Μαρτίου 1.590
11 Ιανουαρίου 1.578
12 Φεβρουαρίου 1.544

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO