spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣ100.000 "μαϊμού" ασφαλισμένα ΙΧ

100.000 “μαϊμού” ασφαλισμένα ΙΧ

Car Insurance 10Μπανανία, η χώρα της “μαϊμούς”, όπως και να αποκαλέσουμε τη χώρα που ζούμε, κάποιες φορές και λίγο είναι! Μπορεί να έληξε η προθεσμία για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, όμως οσμή τεραστίου σκανδάλου πλαστών ασφαλιστηρίων φαίνεται να “ευωδιά” στην αγορά. Και απ΄ ότι φαίνεται μάλλον αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και καιρό στην πιάτσα.

“Μαϊμού βιομηχανίες” ασφαλιστηρίων
Όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο έλεγχος των ανασφάλιστων από την ΑΑΔΕ για να εντοπιστούν τα πραγματικά ανασφάλιστα οχήματα, προέκυψαν εκατοντάδες χιλιάδες λάθη, τα οποία και πήραν τεράστια δημοσιότητα.Car Insurance 11 Τότε όμως διαπιστώθηκε, παράλληλα, με τα λάθη και μια “οργανωμένη βιομηχανία” έκδοσης πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Ενημερωθείτε στο τέλος του θέματος πως θα διαπιστώσετε αν είστε πραγματικά ασφαλισμένος με ένα “κλικ” μόνο.

Car Insurance 16Ασυνείδητοι μαιμουδιάρηδες…
Το γεγονός αυτό φαίνεται να μην είναι άγνωστο στο χώρο και ο εντοπισμός των πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων μπορεί και να φτάνει τις 100.000. Τα ασφαλιστήρια αυτά δεν τα εξέδιδαν ασφαλιστικές εταιρείες αλλά κάποιοι ασυνείδητοι επιτήδειοι, κερδοσκοπώντας στις πλάτες των καταναλωτών. Αν πραγματικά συμβαίνει αυτό, τότε υπάρχει μέγα θέμα στην αγορά.

Κινδυνεύουμε όλοι στο δρόμο
Το δυσάρεστο είναι ότι οι ασφαλισμένοι πελάτες δεν μπορεί να το γνωρίζουν αφού δεν είναι Car Insurance 19δύσκολο με τη σημερινή τεχνολογία να δημιουργηθούν πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια και όταν, μάλιστα, έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό. Ο πελάτης δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την πλεκτάνη αυτή και θα το αντιληφθεί μόνο κι εφ΄ όσον εμπλακεί σε κάποιο τροχαία ατύχημα. Τότε θα διαπιστώσει ότι βρίσκεται στον “αέρα”. Δυστυχώς, η μέθοδος αυτή δεν είναι καινούργια. Δουλεύει χρόνια τώρα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το τι ακριβώς γίνεται στην αγορά. Όλα λειτουργούσαν καλά, μέχρις ότου ήλθε η διασταύρωση στοιχείων από την ΑΑΔΕ. Τότε άρχισαν να αποκαλύπτονται όλα. Τότε βγήκαν στη φόρα τα “μαϊμού” ασφαλιστήρια.

Car Insurance 12Τους κορόιδεψαν
Αν αληθεύουν αυτές οι καταγγελίες, τότε δημιουργούνται πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να γίνει έτσι ώστε να προστατευτεί ο κάθε καταναλωτής που έπεσε θύμα απάτης. Χιλιάδες πελάτες που έλαβαν το πρόστιμο, απευθύνθηκαν στον άνθρωπο που τους ασφάλισε και αυτός προφασιζόμενος λάθη του συστήματος, με ιδιαίτερα συνοπτικές διαδικασίες τους ασφάλισε πραγματικά σε μια άλλα ασφαλιστική με το χαμηλότερο δυνατό ασφάλιστρο.

Θα “κοπεί το κακό από τη ρίζα”
Χιλιάδες φαίνεται να είναι πιθανά τα θύματα σε όλη τη χώρα. Κάποιοι αδίστακτοι Car Insurance 18“επαγγελματίες” στο βωμό του κέρδους δεν δίσταζαν να αφήνουν ανασφάλιστους νομοταγείς πολίτες. Πρόσφατα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ξεκίνησε τη δημιουργία μητρώου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Αυτό φαίνεται ότι θα “κόψει από τη ρίζα” τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία δυσφημούν επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι φροντίζουν έτσι ώστε εμείς να κυκλοφορούμε να αυξημένη ασφάλεια στους δύσκολους ελληνικούς δρόμους.

Car Insurance 15Δείτε αν είστε ασφαλισμένος με ένα “κλικ”
Και για να μην χάσετε τον ύπνο σας, μπορείε και μόνος να διαπιστώσετε αν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.hic.gr, να προσθέστε στα αντίστοιχα πεδία τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του οχήματος. Θα ενημερωθείτε άμεσα αν είστε ασφαλισμένος, σε ποια ασφαλιστική εταιρεία και για ποιό ακριβώς χρονικό διάστημα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO