spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΔώστε προσοχή στα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας

Δώστε προσοχή στα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας

Teli kikloforias 10Άρχισαν να διευκρινίζονται κάποια πράγματα για τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας. Σήμερα έδωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής με εγκύκλιο που απέστειλε στις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης δίνει οδηγίες για την είσπραξη των αναλογικών τελών κυκλοφορίας.

Όλα δείχνουν ότι το σύστημα των τελών κυκλοφορίας με το μήνα έχει διευκολύνσεις, αλλά ταυτόχρονα κρύβει και παγίδες κατά την άποψη άλλων.
Teli kikloforias 11Πιο συγκεκριμένα με το ν. 4467/2017 δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία και πιο συγκεκριμένα για το 2017, να άρουν την ακινησία για τα εν λόγω οχήματα, καταβάλλοντας για το σκοπό αυτό τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την διάρκεια κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα:

-Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Teli kikloforias 12-Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

-Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2017), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO