spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣMahindra KUV 100 στα compact crossover

Mahindra KUV 100 στα compact crossover

Mahindra logoΣτην έκθεση της Βαρκελώνης παρουσιάστηκε όλη η ανανεωμένη σειρά αυτοκινήτων Mahindra. Μια νέα πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου GOA Pick Up και του νέου μοντέλου XUV 500 W10 για το οποίο ήδη γίνονται δεκτές παραγγελίες. Ένα άλλο πολύ εντυπωσιακό μοντέλο έκανε την πρεμιέρα του και πρόκειται για το πρωτότυπο XUV Aero που προδιαγράφει τους μελλοντικούς σχεδιασμούς και το στυλ των αυτοκινήτων Mahindra στην Ευρώπη.

KUV 100
Είναι ένα νέο σημαντικό μοντέλο που ανοίγει τον δρόμο στη νέα κατηγορία compact crossover. Είναι προορισμένο να σηματοδοτήσει μια νέα πορεία του Ινδού κατασκευαστή στην Ευρώπη. Σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε ειδικά για να θεμελιώσει την νέα κατηγορία compact crossover και να διευκολύνει την ζωή την οδηγών στην πόλη , διεισδύοντας και παρκάροντας εύκολα.

Mahindra KUV100 11Πρόκειται για ένα 5πορτο πενταθέσιο compact crossover το οποίο συνδυάζει το στυλ και την εμφάνιση του SUV με την ευελιξία ενός αυτοκινήτου πόλης, Προσφέρεται με ένα ποιοτικό ελκυστικό πακέτο και η αναλογία μεταξύ ποιότητας και τιμής είναι επίσης ευνοϊκή. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας μεγάλης κατηγορίας πελατών, και πρωταρχικά ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των νέων.

To όνομα του υποδηλώνει την βασική φιλοσοφία του σχεδιασμού του.K σημαίνει γενιά “Kool & Τrendy” (απολαυστικό και μοντέρνο), και UV αναφέρεται στον όρο Utility vehicles (χρηστικά αυτοκίνητα), ο τύπος του οχήματος έχει εμποτισθεί με το πραγματικό DNA Mahindra, και έχει καθαρή απόσταση από το έδαφος μεγαλύτερη από τα αντίστοιχα μοντέλα. Ο αριθμός 100 προδιαγράφει το μέγεθος και την κατηγορία του αυτοκινήτου. Είναι το πιο μικρό μοντέλο της σειράς με κορυφαίο το Mahindra XUV500.

“Φρέσκο” σχεδιαστικά
Σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και εξελίχθηκε από το κέντρο ερευνών Mahindra Research Valley στο Chennai (Ινδία) και είναι κτισμένο σε αυτό-φερόμενο πλαίσιο στη γραμμή παραγωγής του Chakan Maharashtra. Ο σχεδιασμός του KUV 100 είναι δυναμικός και Mahindra KUV100 10ξεχωριστός. Το σμιλευμένο αμάξωμα παρουσιάζει ωραίες γραμμές , προεξέχων εμπρόσθιο τμήμα και υψηλή μεσαία γραμμή, μοντέρνους προβολείς, προδιαγραφόμενα φρύδια στους τροχούς , ράγες οροφής με σετ αεροτομή επάνω από το οπίσθιο παράθυρο, και όλα μαζί να δημιουργούν ένα ξεχωριστό σύνολο. Εξοπλίζεται με ζάντες 15 ιντζών, έχει όμορφο σχεδιασμό πίσω ,φώτα LED , χρωμιωμένα φώτα ομίχλης και χερούλια στις πίσω πόρτες τοποθετημένα κάθετα. Ο εκλεπτυσμένος εσωτερικός διάκοσμος αντικατοπτρίζει τον εξωτερικό σχεδιασμό. Οι χώροι και η ποιότητα είναι υπέροχα παρά το compact αμάξωμα. Υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τα καθίσματα και μέσα στο πάτωμα και ο αποθηκευτικός χώρος στο πορτ μπαγκάζ είναι ανταγωνιστικός 243 λίτρα και 473 λίτρα με τα καθίσματα κάτω.

Υψηλά είναι και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας με ισχυρό αμάξωμα χάρις στο ατσάλινο υψηλής αντοχής αυτό-φερόμενο αμάξωμα και τον εξοπλισμό ασφαλείας με στάνταρτ ABS και EBD. Θα προσφέρεται σε μια ποικιλία χρωμάτων και τελείωμα με εντυπωσιακή διχρωμία καθώς και μια σειρά από πρόσθετο εξοπλισμό.

Με κινητήρα 1,2 λιτ.
Στην Ευρώπη το KUV 100 θα εξοπλίζεται με τον νέο κινητήρα Mfalcon g80, 1.2 Lt (1198 cc) MPFI, 82 bhp /5500 rpm και προδιαγραφές EURO 6. Ο κινητήρας αποδίδει τεράστια ροπή από τις χαμηλές στροφές και σε όλο το φάσμα στροφών (115Nm/3500 rpm). Ο κινητήρας φτιαγμένος από αλουμίνιο, εξοπλίζεται με διπλή βαλβίδα μεταβλητού χρονισμού και μικρο- υβριδική τεχνολογία (Engine Start-Stop) και εμπρόσθια κίνηση. Αναμένεται στην Ευρώπη, το τέλος του έτους 2017.

Mahindra GOA Pick Up 11GOA Pick-Up
Στην ίδια έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το ανανεωμένο GOA Pick-Up. Η σειρά Goa είναι σημαντικό μοντέλο για την Mahindra. Παίζει ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία της Ινδικής εταιρείας στον τομέα των επαγγελματικών αυτοκινήτων.

Το GOA είναι ένα διαχρονικό Pick-Up το οποίο προσφέρει πλούσια ροπή από χαμηλές στροφές. Ο turbo- diesel κινητήρας των 2200 cc αποδίδει 140 bhp και έχει common rail Bosch καςι σύστημα άμεσης έγχυσης.

Το τετρακίνητο GOA πηγαίνει άνετα σε κάθε έδαφος και είναι εξοπλισμένο με ότι χρειάζεται ώστε να εξασφαλίζεται άνεση στην δουλειά κι το ταξίδι, προσφέροντας το μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο της κατηγορίας. Προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής 2WD ή 4WD με κλείδωμα κεντρικού διαφορικού. Το GOA Pick-Up έχει έγκριση τύπου επαγγελματικού οχήματος Ν1.

Mahindra GOA Pick Up 10Το ανανεωμένο Mahindra Goa Pick- Up έχει ένα σύγχρονο εντυπωσιακό εξωτερικό στυλ με διπλούς προβολείς με όμορφο πλαίσιο LED, νέα γρίλια εμπρός , νέους προφυλακτήρες ασφαλείας, νέο ταμπλό οργάνων και κεντρική κονσόλα με νέο σχεδιασμό, νέο σπορ τιμόνι με χειριστήρια ραδιοφώνου και cruise control, νέα χρωμιωμένα φινιστρίνια AC και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που ολοκληρώνουν το premium εσωτερικό του οχήματος με νέα οθόνη αφής υψηλής τεχνολογίας με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης GPS, tyre-tronics και έξυπνο σύστημα στάθμευσης με οπισθο-πορεία. Ο κινητήρας ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές Euro 6 και θα διατίθεται στις αρχές του 2018.

Mahindra XUV 500 10XUV500 W10
Παρουσιάστηκε ακόμη τo κορυφαίο μοντέλο Mahindra XUV500 με την νέα έκδοση W10, η οποία είναι ήδη ετοιμοπαράδοτη στην Ευρώπη.
Ο κ. Jose Ebenezer, Γενικός Διευθυντής της Mahindra Europe, απεκάλυψε κατά την διάρκεια της διάσκεψης τύπου, ότι είναι το μοντέλο που επέτρεψε στην Mahindra να αυξήσει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη. Με την άφιξη της έκδοσης W10 ο πήχης ανεβαίνει. Το μοντέλο σημαιοφόρος της Mahindra έχει ήδη αποκτήσει αξιοζήλευτη φήμη στην Ευρώπη και ειδικά στην Ιταλία και Ισπανία και απολαμβάνει καλή φήμη και σε άλλες οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες που εξυπηρετούνται από το δίκτυο διανομής της Mahindra Europe.

Το XUV500 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Mahindra με αυτό-φερόμενο γερό αμάξωμα που φανερώνει ασφάλεια και σταθερότητα. Ο σχεδιασμός του μοντέλου, το αμάξωμα και το πλαίσιο του αποδίδουν τον δυναμισμό του. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετική αναλογία βάρους και ισχύος, εξαιρετικό .κράτημα και εύκολη οδήγηση. Οι διαστάσεις του είναι γενναιόδωρες και εξασφαλίζουν άνετο εσωτερικό σύμφωνα με τις προσδοκίες των πελατών. Η αίσθηση και το ελκυστικό στυλ του αυτοκινήτου αποτελούν πρόσθετα χαρακτηριστικά που σε κερδίζουν.

Mahindra XUV 500 11Το νέο. XUV500 W10 προσφέρεται με μοντέρνα και εξελιγμένα χαρακτηριστικά ηλεκτρονικά χειριζόμενη ηλιοροφή, ζάντες 18 ιντσών , χρωμιωμένο πλαίσιο στα παράθυρα. Η σειρά XUV500 ενισχύθηκε με το μοντέλο W10 με την αιχμή της τεχνολογίας και την πιο σπορ αίσθηση.
Οι εκδόσεις AWD μπορούν να από-επιλεχθούν και αυτόματα κατανέμουν την ροπή στους εμπρόσθιους και οπίσθιους άξονες χάρις στο προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης.

Τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά ασφαλείας , ABS+EBD + EPS εξασφαλίζουν ευστάθεια σε όλες τις συνθήκες. Στις κατωφέρειες και γλιστερές επιφάνειες εμπλέκεται το «Hill Descent Control “ για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Ο κινητήρας 2.2 TD Euro 6, παράγει 140 bhp και ροπή 300Nm από τις 1600-2800 rpm. Με το σύστημα Start-Stop μειώνεται η κατανάλωση και οι ρύποι, με τον κινητήρα να παραμένει σε ετοιμότητα 2,5 λεπτά από το σταμάτημα.

Ποιά είναι η Mahindra & Mahindra LtdMahindra XUV 500 12
Η Mahindra & Mahindra Ltd, έχει διεθνείς δραστηριότητες και επιχειρεί σε πολλούς τομείς, που περιλαμβάνουν την ναυπηγική, αεροναυπηγική, γεωργικά μηχανήματα, νέες τεχνολογίες και επενδύσεις. Είναι ο ηγέτης στην κατασκευή SUV στην Ινδία και ιδρύθηκε πριν από 70 χρόνια. Σήμερα ο Όμιλος απασχολεί 200.000 εργαζομένους, δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 αγορές και στις 6 ηπείρους. Ο κύκλος εργασιών ανέβηκε στα 17,8 Δις δολάρια. Κατέχει πλειοψηφικά πακέτα στις εταιρείες Pininfarina, SsangYong Motor Company, Reva Electric and Peugeot Scooters. To 2016 απέκτησε τις μοτοσικλέτες BSA και JAWA. Είναι ουσιαστικός χορηγός σε σπορ αυτοκίνησης με πολλές δραστηριότητες από την FIA FORMULA E INTERNATIONAL CHAMPIONSHIP έως το Moto3 Glass στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP series.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO