spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΛίγο περισσότερο Skoda Karoq

Λίγο περισσότερο Skoda Karoq

Skoda Karoq 03Λίγο πριν την παγκόσμια παρουσία του νέου SUV της Skoda, στις 18 Μαΐου στη Στοκχόλμη, η Τσέχικη εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο κάποιες πρώτες επίσημες φωτογραφίες, “παίζοντας¨ με τον φωτογραφικό φακό. Το νέο Karoq αντλεί την ονομασία του από μία τοπική διάλεκτο της Αλάσκα. Αποτελεί συνδυασμό των όρων ‘KAA’RAQ’ (car ή αυτοκίνητο) και ‘RUQ’ (arrow ή βέλος). Το νέο αυτό μοντέλο αποτελεί τον αντικαταστάτη του Yeti. Αναμένεται δε να λανσαριστεί στις διεθνείς αγορές κατά το δεύτερο 6μηνο της χρονιάς.Skoda Karoq 05

Συγκεκριμένα, η ονομασία και ο τρόπος που προφέρεται προέρχεται από μια τοπική διάλεκτο της φυλής Alutiiq, η οποία βρίσκεται σε ένα νησί στη νοτιοδυτική ακτή της Αλάσκας. Για την ονοματολογία του νέου της κόμπακτ SUV, η Skoda βασίστηκε στο συλλαβισμό του Skoda KODIAQ ώστε να υπάρχει εναρμονισμός με τα τωρινά και μελλοντικά SUV της μάρκας.

Skoda Karoq 04H Αλάσκα εμπνέει τους Τσέχους
Η ομάδα δημιουργίας του νέου αυτού μοντέλου άντλησε την ονομασία από μια μάλλον ανεξάντλητη “δεξαμενή” που ανακάλυψε τελευταία η Skoda. Έτσι όπως και στην περίπτωση του Kodiaq, όπου οι κάτοικοι της νήσου Kodiak αποτέλεσαν μία πηγή έμπνευσης, έτσι και για το Karoq ισχύει κάτι ανάλογο. Οι συντεταγμένες του απομακρυσμένου αρχιπελάγους στη νότια ακτή της Αλάσκα είναι 57°N (βόρεια) και 153°W (δυτικά), με το απίστευτο τοπίο να αποτελεί μια μαγική εικόνα. Skoda Karoq 01Στη τοπική διάλεκτο της φυλής Alutiiq, η λέξη αυτοκίνητο (‘car’) ερμηνεύεται ως ‘KAA’RAQ’. Οι εκεί κάτοικοι χρησιμοποιούν τον όρο ‘RUQ’ για το βέλος (‘arrow’), το σύμβολο που αποτελεί το βασικό στοιχείο στο λογότυπο της Skoda. Εν τέλει, η ονομασία του νέου κόμπακτ SUV της Skoda – το Karoq – διαμορφώθηκε από έναν δυναμικό συνδυασμό των παραπάνω λέξεων.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO