spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤο VW ID αλλάζει τα πάντα

Το VW ID αλλάζει τα πάντα

Volkswagen electric ID 12Η ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων για τον όμιλο VW, δεν αποτελεί απλά ένα βασικό πυλώνα του αύριο, αλλά ουσιαστικά και κυριολεκτικά θα αποτελέσει την μεγαλύτερη “στροφή” στην ιστορία της εταιρείας. Πρόκειται για “στόχο ζωής” και το μεγάλο στοίχημα είναι για το 2020.

Κύριο λόγο αποτελεί η Ε.Ε η οποία έχει θέσει ως στόχο τον μέσο όρο εκπομπών CO2 κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας τα 95 γρ/χλμ μέχρι το 2021.Volkswagen electric ID 14 Από την άλλη μεριά, στην Ασία, οι Κινέζοι έθεσαν τους δικούς τους σκληρότερους στόχους, με τους οποίους επιθυμούν διακαώς να περιορίσουν την μέση κατανάλωση καυσίμου ανά όχημα στα 5 λίτρα/100 χλμ και τις εκπομπές CO2 στα 117 γρ/χλμ.

Οι Γερμανοί δια στόματος Herbert Diess έχουν θέσει ως στόχο μέχρι το 2025 να πρέπει να πουλάνε στην Κινεζική αγορά 1.000.000 ηλεκτρικά οχήματα. Οι Κινεζικοί στόχοι είναι οι πιο δύσκολη από όλες τις αγορές και όπως δηλώνει ” ο χρόνος είναι πολύ λίγος έως το 2020, αλλά θα πρέπει να το πετύχουμε προκειμένου να συμμορφωθούμε με τους στόχους των εκπομπών”.

Volkswagen electric ID 15ID το μεγάλο στοίχημα
Το “δυνατό χαρτί” του Group VW φέρει την ονομασία ID. Πρόκειται για το πρωτότυπο που ήδη έχουμε γνωρίσει. Με διαστάσεις Golf, θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ, θα μπορεί να προσφέρει χώρους και άνεση ενός Passat, με αυτονομία 600 χλμ. Όσο για την τιμή του υπολογίζεται να κοστίζει όσο ένα VW Golf diesel, δηλαδή κάτω από τις 30.000 ευρώ.

Volkswagen electric ID 17Περισσότερα από 30 ηλεκτρικά
Οι άνθρωποι της VW δεν το κρύβουν άλλωστε. Μέχρι το 2025 στοχεύουν να ρίξουν στην αγορά περισσότερα από 30 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έτσι ώστε το 20-25% των πωλήσεων, δηλαδή 2 με 3 εκατομμύρια οχήματα το χρόνο να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Πέραν του project ID στα σχέδια των Γερμανών είναι να ρίξουν στην αγορά ένα ηλεκτρικό minibus, αλλά κι ένα ηλεκτρικό SUV. Τις πραγματικές διαθέσεις των Γερμανών στον τομέα αυτό αναμένεται να τις δούμε στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης σε λίγες εβδομάδες. Εκεί θα “ανοίξουν” τα χαρτιά τους σε μια προσπάθεια να τεθούν επικεφαλείς και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι εξελίξεις που έρχονται θα είναι καταιγιστικές.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO