spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΟΛΕΣ ΟΙ ΓΟΜΕΣ ΤΗΣ MICHELIN ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΟΜΕΣ ΤΗΣ MICHELIN ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

Η πλήρης γκάμα των Power Slicks ελαστικών της Michelin χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα του Gran Premio Movistar de Aragón στην Ισπανία και ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) αγωνίστηκε για τη νίκη και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP™.

Στον αγώνα της Κυριακής χρησιμοποιήθηκαν όλες οι γόμες των MICHELIN Power Slicks στον εμπρός και πίσω τροχό, γεγονός που τονίζει ότι η εταιρεία δίνει την επιλογή σε όλους Michelin MotoGP Aragon 11τους αγωνιζόμενους να έχουν ό,τι καλύτερο κάτω από όλες τις συνθήκες του Σαββατοκύριακου. Εξαιτίας της βροχής την Παρασκευή, οι αναβάτες είχαν περιορισμένο χρόνο για δοκιμές στο στεγνό οδόστρωμα, κι έτσι άφησαν τις επιλογές ανοιχτές για τον αγώνα και αρκετοί έκαναν αλλαγές τελευταία στιγμή, όταν η θερμοκρασία συνέχιζε να ανεβαίνει. Η επιλογή των τριών διαφορετικών γομών για τον κάθε τροχό έδωσε την ευκαιρία σε κάθε ομάδα να κάνει την επιλογή της, με βάση πληροφορίες και υπολογισμούς, δίνοντας τους τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις για να συμμετέχουν σε εκπληκτικές «μάχες» σε όλο τον αγώνα και να συναρπάσουν τους θεατές.

Ο Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) ξεκίνησε από την pole position, αλλά σύντομα τον πέρασε ο γρήγορος στις εκκινήσεις Jorge Lorenzo (Ducati Team), καθώς ο Michelin MotoGP Aragon 15οδηγός της Ducati έστριψε μπροστά στην πρώτη στροφή του αγώνα και οδήγησε τον αγώνα από αυτή τη θέση. Χρησιμοποιώντας μεσαία γόμα εμπρός και μαλακή πίσω στα MICHELIN Power Slick ελαστικά του, ο αγωνιζόμενος της Ducati ήταν επικεφαλής για 15 γύρους από τους 23 του αγώνα, με τους Marquez, Andrea Dovizioso (Ducati Team) και Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) – ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό αγωνιστική δράση μόλις 24 μέρες έπειτα από το κάταγμα δύο σημείων που είχε στο δεξί του πόδι – όλοι τους σε απόσταση αναπνοής. Ο Lorenzo πέρασε κάτω από εξονυχιστική εξέταση από το Marquez, καθώς ο τρέχον Παγκόσμιος Πρωταθλητής – που είχε εξοπλίσει τη μοτοσικλέτα του με σκληρή γόμα εμπρός και πίσω – έκανε την κίνησή του στο 16ο γύρο του αγώνα. Μόλις τέθηκε επικεφαλής, ο Marquez πίεζε συνέχεια έως το τέλος και τερμάτισε σχεδόν με ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τον πιο κοντινό του αντίπαλο, ένα αποτέλεσμα που αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία κατά 16 βαθμούς.

Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) κατάφερε να ανέβει από την έκτη θέση που είχε στη σχάρα της εκκίνησης – σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σε αυτή του την Michelin MotoGP Aragon 20προσπάθεια – και να τερματίσει πίσω από τον ομόσταυλό του στο βάθρο. Ο μικρόσωμος Ισπανός επέλεξε μεσαία γόμα στα ελαστικά του και στους δύο τροχούς, και όταν κατάφερε να θερμάνει αρκετά τα ελαστικά του ήταν ικανός να γράψει γρήγορους χρόνους και να πιέσει τους πρώτους. Ο Lorenzo έκλεισε την τριάδα του βάθρου καθώς οδήγησε τη μοτοσικλέτα του στην τριάδα. Η διαφορετική επιλογή των γομών της Michelin ήταν σίγουρα ξεκάθαρη στο βάθρο, καθώς οι επιλογές μαλακής, μεσαίας και σκληρής γόμας στον πίσω τροχό χρησιμοποιήθηκαν από τους τρεις οδηγούς.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε ζεστή και ηλιόλουστη ημέρα, σημειώνοντας ημερήσιο ρεκόρ προσέλκυσης θεατών καθώς 70.541 Michelin MotoGP Aragon 14άτομα γέμισαν τους χώρους της πίστας MotorLand Aragón με τη θερμοκρασία α φθάνει τους 27°C, ενώ η θερμοκρασία της ασφάλτου άγγιξε τους 40°C. Πολλές μάχες σημειώθηκαν σε όλο το μήκος της πίστας και ο αγώνας ήταν πολύ συναρπαστικός σε όλη τη χρονική διάρκειά του. Ο κάτοχος της pole position του αγώνα Viñales ήταν ο επόμενος που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μετά από τους πρώτους τρεις, αφού έδωσε μια συναρπαστική μάχη με MICHELIN MotoGP Aragon 15τον ομόσταυλό του Rossi. Έκτος – και με τον τίτλο του First Independent Rider – ήρθε ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini), καθώς κατάφερε τον καλύτερο μέχρι τώρα τερματισμό του σε αυτή τη σεζόν. Ο Dovizioso τερμάτισε έβδομος και σταθεροποίησε τη δεύτερη θέση του στο πρωτάθλημα, με τον Alvaro Bautista (Pull&Bear Aspar Team) στην όγδοη θέση. Ο Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) πήρε την ένατη θέση και ενίσχυσε τη βαθμολογία του στην κατηγορία Independent και Rookie of the Year. Ο Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα του αγώνα.

Η Michelin και ο κόσμος των paddock του MotoGP ετοιμάζονται τώρα για μία σκληρή εξόρμηση τριών εβδομάδων, καθώς το πρωτάθλημα κατευθύνεται προς το Motegi της ΙMichelin MotoGP Aragon 12απωνίας την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, προτού ξεκινήσουν για άλλο ένα ταξίδι στο νότιο ημισφαίριο στην Αυστραλία το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο και μετά να επιστρέψουν για έναν αγώνα στη Μαλαισία την επόμενη Κυριακή. Αυτοί οι τρεις αγώνες θα είναι καθοριστικοί προτού φανεί ο διεκδικητής του τίτλου, αλλά το γεγονός ότι μόνο 56 βαθμοί καλύπτουν τους 4 πρώτους αναβάτες και με μέγιστο τους 100 βαθμούς που υπολείπονται, είναι ακόμη όλα τα σενάρια πιθανά.

Marc Marquez – Repsol Honda Team:
«Σήμερα ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος γιατί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έπειτα από τις βρόχινες συνθήκες της Παρασκευής δεν μπορέσαμε να δοκιμάσουμε τα Michelin MotoGP Aragon 21ελαστικά της Michelin με τον κανονικό τρόπο. Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλούς γύρους για να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι τα ελαστικά στο δεύτερο υπόλοιπο του αγώνα. Κανένας δεν ήξερε με ποιο τρόπο θα λειτουργήσει η μαλακή, μεσαία και σκληρή γόμα, αλλά συνεχίσαμε να πιέζουμε γιατί πιστεύουμε στο δικό μας στυλ. Γι’αυτό και επέλεξα σκληρή γόμα εμπρός/πίσω σήμερα. Το πίσω απέδωσε καλά σε όλο τον αγώνα, το εμπρός ήταν ελαφρώς προβληματικό γιατί, ενώ η αριστερή πλευρά του ήταν τέλεια, η δεξιά ήταν πιο δύσκολο να θερμανθεί και μου έδωσε κάποιες προειδοποιήσεις, αλλά στο τέλος ήμουν ικανός να τα καταφέρω και είμαι χαρούμενος που πήρα αυτή τη νίκη».

Nicolas Goubert – Deputy Director, Technical Director and Supervisor of the MotoGP Programme:
«Η σημερινή ημέρα αποτελεί άλλη μία χειροπιαστή απόδειξη για το τι προσπαθούμε να Michelin MotoGP Aragon 18κάνουμε εδώ στη Michelin μέσω του MotoGP. Ήταν πάντοτε στη σκέψη μας να δώσουμε μία πλήρη γκάμα επιλογών σε όλους του οδηγούς, ανεξαρτήτως της μοτοσικλέτας και του στυλ οδήγησης που έχουν. Συνεπώς, είδαμε τη χρήση όλων των γομών στον αγώνα και το γεγονός ότι είχαμε τη μαλακή, τη μεσαία και τη σκληρή γόμα των πίσω ελαστικών – μαζί με τη μεσαία και την σκληρή των μπροστινών – στο βάθρο αυτό και μόνο επαναλαμβάνει την φιλοσοφία μας στο να πιέζουμε συνεχώς την παραγωγή αγωνιστικών ελαστικών εντός μιας πλήρους ελεγχόμενης κατάστασης. Λόγω των καιρικών συνθηκών της Παρασκευής χάσαμε δύο σκέλη δοκιμών στο στεγνό οδόστρωμα και αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες δεν είχαν το συνηθισμένο χρονικό διάστημα για να συλλέξουν δεδομένα, αλλά δουλεύοντας σε στενή συνεργασία με τους Τεχνικούς της Michelin MotoGP Aragon 10Michelin κατάφεραν να πάρουν αποφάσεις βάση των κατάλληλων πληροφοριών για την σωστή επιλογή των ελαστικών. Εργαζόμαστε πάντα για να προσφέρουμε το καλύτερο, ακόμη κι όταν ο χρόνος στην πίστα είναι περιορισμένος – όπως το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο – κι είμαστε σίγουροι ότι κάθε αναβάτης μπορεί να κάνει μία επιλογή με βάση την εμπειρία που έχουνε με τα ελαστικά και την εμπιστοσύνη στο προϊόν. Τώρα θα ταξιδέψουμε σε τρεις μακρινούς αγώνες για τους οποίους απαιτείται πολύ δουλειά από εμάς γιατί θα πρέπει προετοιμάσουμε τις επιλογές των ελαστικών εκ των προτέρων λόγω της διαδικασίας της μεταφοράς τους. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι για αυτούς τους αγώνες και στοχεύουμε να δώσουμε στους αναβάτες αυτά που χρειάζονται για να συνεχίσουν το φετινό συναρπαστικό και με έντονο συναγωνισμό πρωτάθλημα».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO