spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣH Repsol Honda στο Le Mans με τον Pedrosa 3ο

H Repsol Honda στο Le Mans με τον Pedrosa 3ο

MotoGP 2017
5ος Γύρος Grand Prix Γαλλίας

Ανάμικτα συναισθήματα για την ομάδα της Repsol Honda στο Le Mans με τον Pedrosa 3ο και τον Marquez εκτός αγώνα

Honda MotoGP 2017 Le Mans 12Ο Dani Pedrosa πέτυχε σήμερα τον τρίτο συνεχόμενο τερματισμό του στο βάθρο των νικητών στον 5ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Le Mans στη Γαλλία. Έχοντας εκκινήσει από την 13η θέση και μετά από μία εξαιρετική άνοδο μπροστά σε 104.000 θεατές – αριθμός ρεκόρ στο Le Mans – ο Ισπανός τερμάτισε στην 3η θέση. Την τελευταία φορά που ο Dani τερμάτιζε στο βάθρο σε τρεις συνεχόμενους αγώνες ήταν το 2014 (Catalunya, Assen, Sachsenring), ενώ βρίσκεται πλέον στην 3η θέση ανάμεσα στους αναβάτες με τους περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο των νικητών μετά τους Agostini (159) και Rossi (224).

Ο Dani έκανε πολύ καλή εκκίνηση και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 7η θέση. Προσπέρασε τον Dovizioso στο 10ο γύρο και τον Crutchlow στον επόμενο. Άρχισε μάλιστα να πλησιάζει τον Marc Marquez όταν εκείνος γλίστρησε και εγκατέλειψε τον αγώνα από την 4η θέση. Η πτώση του Rossi στον τελευταίο γύρο χάριHonda MotoGP 2017 Le Mans 10σε στον Dani 16 σημαντικούς βαθμούς, οι οποίοι τον ανέβασαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, 17 βαθμούς από την κορυφή.

Ο Marc πραγματοποίησε καλή εκκίνηση και διατηρούσε γρήγορο ρυθμό στην 4η θέση όταν έχασε το μπροστινό και έπεσε στην πρώτη στροφή στο 18ο γύρο. Παρά τη σημερινή του εγκατάλειψη, ο Marquez είναι 4ος στο Πρωτάθλημα, 27 βαθμούς πίσω από τον Viñales.
Ο 6ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP είναι το Gran Premio d’Italia Oakley την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, ενώ η ομάδα της Repsol Honda θα λάβει μέρος στις δοκιμές της Catalunya αυτή την εβδομάδα.

Dani Pedrosa 26
3ος
Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη θέση στο βάθρο των νικητών γιατί ήξερα ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστώ τον αγώνα σωστά ευρισκόμενος στην 5η σειρά εκκίνησης. Η σκέψη να περάσω μπροστά στο πρώτο σικέιν πίσω από τους πρώτους με έκανε να νιώθω μεγάλη πίεση. Ήταν μία πνευματική άσκηση μεγάλων απαιτήσεων το να προσπαθήσω να είμαι γρήγορος χωρίς να πέσω, να είμαι επιθετικός και ταυτόχρονα ήρεμος!

Honda MotoGP 2017 Le Mans 11Αλλά εν τέλει έκανα καλή εκκίνηση, μπήκα καλά στην πρώτη στροφή και γρήγορα βρήκα ένα καλό ρυθμό. Κέρδισα κάποιες θέσεις και είχα και μία επαφή με τον Cal στον αγώνα. Λυπάμαι γι’ αυτό, αλλά ειλικρινά δεν ήταν στις προθέσεις μου. Μόλις είχα προσπεράσει τον Dovi και δεν επρόκειτο να περάσω τον Cal σ’ εκείνη τη στροφή, αλλά έκανε ένα μικρό λάθος και άνοιξε ελαφρώς τη γραμμή του, οπότε χώθηκα στην εσωτερική και ήρθαμε σε επαφή. Χαίρομαι που δεν συνέβη κάτι άλλο εκεί.

Μετά την πτώση του Marc, συνέχιζα να πιέζω αλλά ήμουν δύο δευτερόλεπτα πίσω από τις Yamaha. Άρχισαν μάλιστα να εμφανίζονται φαινόμενα chattering στη μοτοσυκλέτα, οπότε αποφάσισα να ηρεμήσω, μια και δεν ήθελα να κάνω κάποιο λάθος.
Νομίζω ότι κάναμε καλό αγώνα και φέραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για το Πρωτάθλημα. Είναι κρίμα που δεν κατάφερα να τα πάω καλά στις κατατακτήριες, όμως εργαζόμαστε πολύ καλά με την ομάδα και η αίσθηση της μοτοσυκλέτας βελτιώνεται λίγο λίγο. Πρέπει απλά να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι και στους επόμενους αγώνες”.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO