spot_img

Yamaha MX team

για την ΥΑΜΑΗΑ/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS, στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ στις 25-26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2017 στις 25-26 Φεβρουαρίου στα Γιαννιτσά, η Yamaha/ Μοτοδυναμική βρέθηκε για άλλη μια χρονιά στις αγωνιστικές επάλξεις διεκδικώντας τη νίκη στις κύριες κατηγορίες του πρωταθλήματος. Η ομάδα με τα ΜΠΛΕ ξεκίνησε ακόμα μια χρονιά από την κορυφή, με κορυφαίο τον Γιάννη Τουρατζίδη, που επικράτησε στην κατηγορία ΜΧ2, και τον 13χρονο της ομάδας Ανδρέα Ανδρέου, που κέρδισε εντυπωσιακά τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία ΜΧ2Τ.
Tourtzides AndreouΗ ομάδα της Yamaha Μοτοδυναμικής, παρέταξε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς μια δυνατή σύνθεση, διεκδικώντας και το 2017 νίκες και τίτλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross.

Στην κατηγορία ΜΧ1 ο πρωταθλητής της κατηγορίας του 2015 Δημήτρης Κοντολέτας συνέχισε με την εταιρεία που τον βοήθησε να πετύχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του, διεκδικώντας και φέτος, τον τίτλο της μεγάλης κατηγορίας. Στο πλευρό του θα έχει για ακόμα μια χρονιά τον Δημήτρη Μπαξεβάνη που θα προσπαθήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του στο βάθρο της κατηγορίας.

G T jumpΣτην κατηγορία ΜΧ2 ο περσινός πρωταθλητής Μανώλης Κρητικός, θα ακολουθήσει το όνειρο του για διεθνή καριέρα στο εξωτερικό για το 2017. Ο πρωταθλητής της ΜΧ2 του 2015-2014 Γιάννης Τουρατζίδης έχει δηλώσει έτοιμος για το νέο πρωτάθλημα, με ή χωρίς τον περσινό του αντίπαλο. Μαζί του και ο αδερφός του Δημήτρης Τουρατζίδης, που ήρθε η ώρα να αφήσει την κατηγορία ΜΧ2Τ που στέφθηκε πέρυσι πρωταθλητής, για την μεγαλύτερη και δυσκολότερη ΜΧ2.

Andreou mx2tΓια την MX2T η ομάδα της Yamaha Μοτοδυναμικής έχει άξιο αντικαταστάτη του Δημήτρη Τουρατζίδη, και δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητή της ΜΧ85 του 2016 Ανδρέα Ανδρέου, ο οποίος με το περιθώριο των νέων κανονισμών μπόρεσε να συμμετέχει στην κατηγορία στην ηλικία των 13ων ετών.
Στον αγώνα των Γιαννιτσών ο καιρός ήταν ιδανικός για δυνατό θέαμα, με την πίστα να είναι άρτια προετοιμασμένη από το τοπικό σωματείο Ο.Φ.Μ. Γιαννιτσών και τον καιρό να γίνεται σύμμαχος του αγώνα περιορίζοντας στο ελάχιστο την βροχή.

G Touratzides turnΠρώτη ξεκίνησε η κατηγορία της ΜΧ2 με τον Γιάννη Τουρατζίδη και το ΥΑΜΑΗΑ YZ250F να ξεκινάει από τις πρώτες θέσεις τον αγώνα και να παίρνει από νωρίς την πρωτοπορία του σκέλους. Από εκεί και μετά ο Γιάννης είχε μοναδικό αντίπαλο το χρονόμετρο, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί τους χρόνους της μεγάλης κατηγορίας, γιατί όπως δήλωσε θα ανέβει στην ΜΧ1 την επόμενη σεζόν. Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα απέκτησαν ενδιαφέρον με τον Γιάννη Τουρατζίδη να έχει κακή εκκίνηση και να ξεκινάει τον αγώνα από την 10η θέση. Με το πείσμα και την ορμή που τον διακρίνει κατάφερε πολύ γρήγορα να ανέβει θέσεις και πριν τα μισά του σκέλους πήρε την πρωτοπορία και την κράτησε κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο και τα δύο σκέλη του αγώνα. Η εμφάνισή του ήταν τόσο εντυπωσιακή που στο πρώτο σκέλος τερμάτισε με “53 και στο δεύτερο με “39 δευτερόλεπτα, μπροστά από τη δεύτερη θέση!

Andreou jumpΟ Γιάννης Τουρατζίδης δεν ήταν ο μόνος οδηγός της Yamaha Μοτοδυναμικής που εντυπωσίασε στα Γιαννιτσά. Ο πρωταθλητής της κατηγορίας ΜΧ85 του 2016 Ανδρέας Ανδρέου, λόγω πρόωρης ανάπτυξης εκμεταλλεύτηκε το νέο ηλικιακό όριο της κατηγορίας ΜΧ2Τ, και άλλαξε μοτοσυκλέτα και κατηγορία. Πάνω σε ένα ΥΑΜΑΗΑ YZ125, στον πρώτο του αγώνα κόντρα στα μεγάλα ονόματα της ΜΧ2, ο Ανδρέου κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη της ΜΧ2Τ, παρά την πτώση του στο δεύτερο σκέλος,. Παράλληλα με τερματισμούς μέσα στην πρώτη δεκάδα της ΜΧ2 ο Ανδρέου ήταν εντυπωσιακός, μετουσιώνοντας τη διαχρονική φιλοσοφία της ομάδας της Yamaha Μοτοδυναμικής στην επένδυση νέων ταλαντούχων αναβατών.

Kontoletas jumpΓια τον Δημήτρη Κοντολέτα ο αγώνας της ΜΧ1 ξεκίνησε με δύο καλές εκκινήσεις και ένα τερματισμό στην τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος, ενώ διεκδίκησε μια θέση στο βάθρο παλεύοντας για την πρώτη τριάδα του δεύτερου σκέλους. Όμως μια πτώση τον κράτησε μακριά από τις τρεις πρώτες θέσεις, κατατάσσοντάς τον στην πέμπτη θέση του συνόλου.

Προβλήματα και για τον Δημήτρη Μπαξεβάνη που ήταν περισσότερο επιφυλακτικός απ’ όσο θα ήθελε στο γλιστερό τερέν του πρώτου σκέλους, και μια λάθος επιλογή ελαστικού στο δεύτερο, δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.
MX2 podiumΟ Δημήτρης Τουρατζίδης κατατάχτηκε στην 10η θέση της κατηγορίας στο τέλος της ημέρας. Το ντεμπούτο του στην ΜΧ2 συνοδεύτηκε από κακές εκκινήσεις και πτώσεις, γεγονότα που δεν του επέτρεψαν να πιάσει την απόδοση του.

Η ομάδα της Yamaha Μοτοδυναμικής ανανεώνει το ραντεβού της με το Μotocross για τις 11-12 Μαρτίου 2017 και τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην πίστα της Χαλκίδας. Να είμαστε όλοι εκεί!

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO