spot_img
HomeΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣTake off για την Kia Europe

Take off για την Kia Europe

Ιστορική στιγμή για την Kia Europe. Kατασκεύασε το υπ’ αριθμόν 3.000.000 αυτοκίνητό της από τότε που Kia Europe 10ξεκίνησε η παραγωγή στο εργοστάσιο της Žilina στη Σλοβακία το 2006. Πρόκειται για ένα λευκό hatchback 5θυρο Kia Cee’dGT Line, που κατασκευάστηκε για έναν πελάτη στην Ισλανδία και ο κινητήρας του είναι ο 1.0 T-GDi (turbo gasoline-direct injection).

Το 2017 η Kia Motors Slovakia κατασκεύασε 335.600 αυτοκίνητα και 539.987 κινητήρες που στη συνέχεια πουλήθηκαν σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου. Ο πιο δημοφιλής κινητήρας πέρυσι ήταν ο diesel 1.7 CRDi (common-rail direct injection).

Kia Europe 11Στη Žilina κατασκευάζονται τρία μοντέλα της ευρωπαϊκής γκάμας της Kia. Όλες οι εκδόσεις του δημοφιλούς Kia Cee’d (περιλαμβάνονται το πεντάθυρο hatchback Cee’d, το Sportswagon και το Pro_Cee’d), το best seller Kia Sportage και το μικρό MPV Kia Venga. Από τον Μάιο του 2013 η Kia Motors Slovakia κατασκευάζει τα πρώτα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της μάρκας για την Ευρώπη: τα ισχυρά και ταχύτατα Cee’d GT και Pro_Cee’d GT. Συνολικά τα μοντέλα της Kia που κατασκευάζονται στην Ευρώπη αποτελούν σχεδόν το 50% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Kia Europe 12Η ευρωπαϊκή βάση παραγωγής της Kia έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ισχυρό όνομα ως κατασκευαστής αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας με την κορυφαία στην αυτοκινητοβιομηχανία εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων να πιστοποιεί στην ουσία την πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής. Μια εγγύηση που συνοδεύει κάθε Kia που πωλείται στην Ευρώπη.

Ευρωπαϊκή παραγωγή για δύο μοντέλα
Από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή σε κανονικούς ρυθμούς στην οικογένεια μοντέλων Kia Cee’d (και που έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί αποκλειστικά στην Ευρώπη για την Ευρώπη) αντιστοιχεί σχεδόν το μισό ύψος της παραγωγής στη Žilina. Μέχρι σήμερα η Kia έχει κατασκευάσει σχεδόν 1,3 εκατομμύρια μονάδες του Cee’d.Kia Europe 13

Το εργοστάσιο κατασκεύασε 646.300 μονάδες της πρώτης γενιάς του Cee’d, από την πρεμιέρα της το 2006 μέχρι την εμφάνιση του μοντέλου της δεύτερης γενιάς το 2012. Από τα μοντέλα της δεύτερης γενιάς έχουν κατασκευαστεί 647.700 μονάδες, ενώ το εργοστάσιο θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2018 με την παραγωγή της τρίτης γενιάς του Ceed. Ακριβώς όπως και οι προκάτοχοί του έτσι και το καινούργιο μοντέλο θα κατασκευάζεται για τους Ευρωπαίους πελάτες, αποκλειστικά στην Ευρώπη.

Kia Europe 14Το εργοστάσιο της Žilina έχει κατασκευάσει τρεις γενιές του SUV Sportage, αρχής γενομένης από το μοντέλο της δεύτερης γενιάς το 2007. Από τότε έχουν παραχθεί σχεδόν 1,4 εκατομμύρια μονάδες, από τις οποίες 104.500 αντιστοιχούν στα μοντέλα της δεύτερης γενιάς, 797.500 σε αυτά της τρίτης και 492.000 στο τρέχον μοντέλο, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 2015.

Παραγωγή 4 εκατ. κινητήρων
Πέρα από την κατασκευή των Kia στην Ευρώπη, η Žilina είναι και η ευρωπαϊκή βάση της παραγωγής κινητήρων της μάρκας. Με δύο γραμμές παραγωγής κινητήρων, έχουν κατασκευαστεί, από το 2006, συνολικά περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια κινητήρες.Kia Europe 15

Η Kia Motors Slovakia έχει την ευθύνη παραγωγής μιας σειράς κινητήρων βενζίνης (1.4 MPI, 1.6 GDI και 1.6 T-GDI με 204 ίππους για τις εκδόσεις GT) και diesel (1.4, 1.6, 1.7 CRDi και τον “R” των 2.0 lt). Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει και το νέο και ιδιαίτερα εξελιγμένο κινητήρα πετρελαίου «U3» των 1.6 lt, που θα κινεί πολλά μοντέλα τα επόμενα χρόνια.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO