spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΗ Seat συνεχίζει να "καλπάζει"

Η Seat συνεχίζει να “καλπάζει”

Άλλο ένα ρεκόρ πέτυχε η Seat τον περασμένο μήνα. H μάρκα πούλησε 38.900 αυτοκίνητα τον Ιανουάριο, 20,4% περισσότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία, Seat sales Arona 10διπλασίασαν τις πωλήσεις τους με το νέο Arona να ενισχύει τα αποτελέσματα. Τώρα η εταιρεία ξεκίνησε την δραστηριότητά της στη Νέα Ζηλανδία και είναι πλέον παρούσα και στις πέντε ηπείρους.

Η εκκίνηση της χρονιάς για τις παγκόσμιες πωλήσεις της SEAT στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το αποτέλεσμα ήταν η επίτευξη νέου ρεκόρ πωλήσεων. Τον πρώτο μήνα του έτους, η μάρκα πούλησε 38.900 αυτοκίνητα, 20,4% περισσότερα από το 2017 (32.300) και πέτυχε το υψηλότερο αποτέλεσμα πωλήσεων Ιανουαρίου. Το νέο SEAT Arona έδωσε ώθηση στα αποτελέσματα των πωλήσεων της SEAT, όπου μόνο τον Ιανουάριο, η μάρκα πούλησε 4.600 Seat sales Arona 11μονάδες από το νέο crossover, το οποίο βρίσκεται ακόμα στην φάση λανσαρίσματος. Με αυτά τα στοιχεία, η SEAT ξεκινάει το έκτο συνεχόμενο έτος αύξησης πωλήσεων της, μετά από το κλείσιμο του προηγούμενου έτους με αύξηση 14,6% και την άνοδο της τάξεως του 45,9% μεταξύ 2012 και 2017.

Σύμφωνα με τον SEAT Vice-President Sales and Marketing, Wayne Griffiths «ξεκινήσαμε το 2018 με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων στην ιστορία μας και συνεχίζουμε με την ίδια θετική τάση με το 2017. Το Ateca μας έδωσε σταθερή ανάπτυξη πέρυσι και το Arona θα συνεχίσει την αύξηση των πωλήσεων μας και το 2018. Μαζί με το Ibiza και το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας μας το Leon, είναι οι βασικοί μας πυλώνες». Ο Griffiths επίσης τόνισε ότι «εκτός από την ανάπτυξη στις βασικές μας αγορές, τον Ιανουάριο σημειώσαμε επίσης πρόοδο στη στρατηγική διεθνοποίησης της μάρκας: ξεκίνησε η πώληση του Ibiza στην Αλγερία και εγκαινιάσαμε την πρώτη αντιπροσωπεία SEAT στη Νέα Ζηλανδία».

Seat sales Arona 12Τον Ιανουάριο, η Ισπανία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο διατήρησαν τις αυξημένες πωλήσεις που είχαν σημειώσει και στο τέλος του 2017. Η Ισπανία ηγήθηκε των πωλήσεων με 8.000 αυτοκίνητα (+20.3%), ακολουθούμενη από τη Γερμανία (6.500 πωλήσεις, +12.0%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (4,200 πωλήσεις, +9,9%).

Η SEAT εντατικοποίησε τη στρατηγική διεθνοποίησης της τον Ιανουάριο και διάθεσε 2.200 Ibiza 5ης γενιάς στην Αλγερία, η οποία κατέστη η τέταρτη αγορά της μάρκας με τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων από την αρχή του έτους. Επίσης η SEAT, εγκαινίασε την πρώτη της αντιπροσωπεία στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας και έτσι τώρα η SEAT είναι πλέον Seat sales Arona 13παρούσα και στις πέντε ηπείρους.

Η “επιθετική” πολιτική της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε διεθνές επίπεδο προχωρά με σταθερά βήματα παράλληλα με την επέκταση της γκάμας των μοντέλων της. Μετά το λανσάρισμα των Ateca, Leon, Ibiza και Arona τα δύο τελευταία χρόνια, η SEAT συνεχίζει και το 2018 με τη προσθήκη του νέου 7-θέσιου SUV. Επιπλέον η SEAT θα ενισχύσει τη γκάμα της με το Arona TGI που θα προστεθεί στα μοντέλα Mii, Ibiza και Leon που τροφοδοτούνται με Seat sales Arona 14συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η βελτίωση του αποτελέσματος της μάρκας και στην χώρα μας τον πρώτο μήνα του 2018. Με 222 συνολικές ταξινομήσεις και καταγράφοντας μερίδιο αγοράς 2.5%, η SEAT ουσιαστικά τετραπλασίασε τα μεγέθη της σε σχέση με τις 51 ταξινομήσεις του Ιανουαρίου 2017. Στις λιανικές ταξινομήσεις η αντίστοιχη αύξηση έφτασε το 204%, αφού με 134 ταξινομήσεις (44 τον Ιανουάριο 2017) η Ισπανική μάρκα κατέγραψε μερίδιο λιανικής 2.6%. Σίγουρα ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO