spot_img

Nissan e-share mobi

Ξεκινά η εφαρμογή της νέας παγκόσμιας αντίληψης περί χρήσης των αυτοκινήτων. Η νέα αυτή τάξη πραγμάτων δημιουργεί τις προϋποθέσεις της χρήσης και όχι της κτήσης ενός αυτοκινήτου. Και η εφαρμογή αυτής της παγκόσμιας ιδέας δεν είναι μακριά ακόμη και από τη χώρα μας.

e-share mobi 01Στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility, η Nissan θα εισαγάγει την υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις προηγμένες τεχνολογίες της Nissan στην ηλεκτροκίνηση και στην ευφυΐα των οχημάτων της.

Η υπηρεσία, που ονομάζεται e-share mobi, θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου του 2018 και αρχικά θα είναι διαθέσιμη με το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF, αλλά και με το Nissan Note e-POWER.

Η πρωτοποριακή υπηρεσία θα επιτρέψει στο Ιαπωνικό κοινό να γνωρίσει τις αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης της Nissan, όπως και τον ενθουσιασμό που προσφέρουν τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Η υπηρεσία θα είναι σε πρώτη φάση διαθέσιμη σε περίπου 30 σταθμούς σε Tokyo, Kanagawa, Shizuoka, Osaka, Hyogo, Kyoto, Shiga, Nara, Wakayama, καθώς και σε άλλες περιφέρειες, με στόχο να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια της Ιαπωνίας.

Χωρίς μηνιαία συνδρομή μέλους, το e-share mobi στοχεύει στο να προσφέρει μια ξεχωριστής αξίας εμπειρία στον τελικό χρήστη, λόγω της ευκολίας στην χρήση αλλά και στην άνεση της e-share mobi 03μετακίνησης.

Οδήγηση δίχως προβλήματα
Με προηγμένες τεχνολογίες όπως η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης ProPILOT της Nissan και το ProPILOT Park στο Nissan LEAF, αλλά και με το Σύστημα Around View Monitor τόσο στο LEAF όσο και στο Note e-POWER, οι χρήστες της υπηρεσίας θα απολαμβάνουν μια ξέγνοιαστη και ασφαλή μετακίνηση. Επιπλέον, κάθε όχημα θα είναι εξοπλισμένο με μια συσκευή καταγραφής συμβάντων, σε περίπτωση ατυχημάτων.

Ευκολία στη χρήση
Το e-share mobi δεν θα χρεώνει μηνιαία συνδρομή μέλους και καμία πρόσθετη χρέωση με βάση την διανυθείσα απόσταση. Τα εγγεγραμμένα μέλη θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν εκπτώσεων στις ενοικιάσεις οχημάτων (Rent a car) της Nissan, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άδεια οδήγησης και ως κάρτα μέλους, εξαλείφοντας την ανάγκη να έχουν μαζί τους μια ξεχωριστή κάρτα.

e-share mobi 02Άνεση
Τα οχήματα θα καθαρίζονται σε καθημερινή βάση, ενώ οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πλοήγησης και σε συνιστώμενα δρομολόγια, μέσω τηλεφώνου από εξειδικευμένο πάροχο. Κάθε όχημα θα διαθέτει ενσωματωμένη κάρτα ETC για την πραγματοποίηση αυτόματης πληρωμής στα διόδια του οδικού δικτύου.

Το e-share mobi είναι μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της Nissan και της Nissan Car Rental Solutions Co.Ltd. Η συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιεί το Smart Oasis Carsharing, μια πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας που παρέχεται από την Nihon Unisys, η οποία έχει αποδεδειγμένο ιστορικό στις υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO