spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΗ Porsche στηρίζει την NewGen Tachytis F1 in schools

Η Porsche στηρίζει την NewGen Tachytis F1 in schools

Fi1 in schools 11Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τις προσπάθειες των νεαρών Ελλήνων μαθητών, να αναδειχθούν στον διεθνή ανταγωνισμό, η Porsche Hellas και η Μοτοδυναμική ΑΕΕ, υποστηρίζουν την ομάδα NewGen Tachytis, στην οποία συμμετέχουν από κοινού μαθητές από το δημόσιο Γενικό Λύκειο Φιλοθέης και την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, για το πρωτάθλημα F1 in schools.

H Porsche Hellas, δημιουργεί με την στήριξη αυτή, μια παράδοση στο χώρο αντίστοιχων προσπαθειών, όντας πεπεισμένη, ότι σε επίπεδο γνώσεων, ευρηματικότητας, αρτιότητας των τεχνικών λύσεων και επιμονής, οι μαθητές μας είναι σε πραγματικά κορυφαίο επίπεδο.

Ο θεσμός F1 in schools, στο οποίο συμμετέχουν Fi1 in schools 12ομάδες νεαρών μαθητών από όλο των κόσμο, δεν είναι κάτι εύκολο όπως ίσως θεωρούν πολλοί. Αντίθετα, απαιτεί μόχθο και εξειδικευμένες γνώσεις, νέες πρωτότυπες αλλά πραγματικές λύσεις σε παλιά προβλήματα. Τα μοντέλα, με τα οποία γίνεται ο διαγωνισμός, έχουν να αντιμετωπίσουν και να λύσουν προβλήματα, όμοια με τα πραγματικά αυτοκίνητα: Θέματα μείωσης του βάρους, αεροδυναμικής, αντοχής υλικών, κ.α.

Οι αυριανοί σχεδιαστές, μηχανικοί, αεροδυναμιστές, ηλεκτρονικοί, κοστολόγοι κλπ., γεννιούνται και μέσα από τέτοιες διαγωνιστικές διαδικασίες και είναι ευχής έργο, που η ομάδα της NewGen Tachytis, έχει όλα τα τεχνικά και θεωρητικά προσόντα να διακριθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας, που διεξάγεται από τις 24 έωςFi1 in schools 15 τις 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Τι είναι το F1 in schools
Ο διαγωνισμός F1 in schools είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς νεανικής τεχνολογίας, μαζί με την Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Το πρωτάθλημα F1 in schools γίνεται κάθε χρόνο σε εθνικό επίπεδο και στη συνέχεια σε παγκόσμιο. Φέτος το Εθνικό πρωτάθλημα έγινε στην Αθήνα τον Απρίλιο, με συμμετοχή πολλών Λυκείων από όλη την χώρα, περιλαμβανομένων των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων.

Fi1 in schools 16Στο εθνικό πρωτάθλημα νίκησε η ομάδα NewGen Motors, του δημόσιου Γενικού Λυκείου Φιλοθέης, λαμβάνοντας παράλληλα και το βραβείο έρευνας και ανάπτυξης, και άλλα βραβεία σχετικά με την οργάνωση και παρουσίαση. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 in schools για το 2017 διεξάγεται στις 24-27 Σεπτ. στη Μαλαισία, δύο μέρες πριν το grand-prix της Μαλαισίας ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να παρακολουθήσουν και τον αγώνα.

H oμάδα ΝewGen Tachytis προήλθε από τη συνένωση της ομάδας του δημόσιου Λυκείου Φιλοθέης με την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και προετοιμάστηκε χωρίς διαλείμματα και χωρίς καλοκαιρινές διακοπές.

Στόχος της ομάδας η κορυφή του βάθρου, και το σύνολο των επιμέρους βραβείων.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO